reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Madzia no i jak tam po wizytce...

Januarko mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze....takie rzeczy niby bezpieczne, niby w porządku, zawsze nas stresują, tak jak u mojego torbiel,która mimo iż się zmniejsza trochę wzbudza mój lęk....

reklama
milusia83 no tak niby i w internecie poczytalam, o wielu takich przypadkach,ze faktycznie wiele dzieci tak ma i to nic groznego, ale jednak wolimy to sprawdzic teraz niz potem zalowac do konca zycia,ze moglismy zrobic cos wiecej :)

januarka ja w ramach badań prenatalnych dostałam skierowanie do kardiologa płodowego - polecam ci strasznie bo bylam w szoku że tak dokładnie można serduszko malutkiej przebadać.. tak naprawdę to co badają normalnie to tylko ogólnie a we wrocku trzymali mnie na samym badaniu serducha małej chyba z 40 min także polecam bo warto!
biłka oby mała wyzdrowiała!! 3mam kciukasy! taka wiadomość zawsze jest przygnębiająca dla rodziców i ciężko sobie z tym poradzić gdy człowiek wie że nie może póki co pomóc temu maleństwu :-(

Milusia, Ada - CC mam z powodu pierwszego CC, a przy drugim naturalnym było vacum. Ten lekarz się zdziwił, że po pierwszej CC kazali mi rodzić normalnie. On by nie zaryzykował. A ponieważ z porodu trauma mi została do dziś, a CC było 100 razy lepsze, bardzo mnie to cieszy :-).
3majcie się mamusie!

Mo więc jestem i ja:happy:
Co do dzisiejszego usg, to Marcelek oczywiście ok. Waży już 1561g i wielkością wskazuje na ponad tydzień starszego niż jest. Jestem jednak bardzo rozczarowana co do technicznej strony....

Otóż babka robiła podejście dziś 3 razy. Dwa pierwsze, synuś był tak ułożony, że nie umiała go nawet dobrze zmierzyć:/ Za trzecim razem okazało się, że Marcelek śpi, ale zasłonił twarz rączką i babka po kilku próbach obracania mnie, żeby zmienić to jego ułożenie, wkurzona nie wiadomo czemu, zakończyła usg :( Wydrukowała nam tylko 4 zdjęcia i na moje pytanie "co teraz?" powiedziała, że tracimy czas, bo on się nie ma zamiaru teraz obudzić, a klinikę już zamykają. Kiedy zapytałam, czemu nie pokazała nam nawet stópek, czy rączek malutkiego w 4D, to powiedziała, że w tym kraju twarz dziecka się liczy, a reszta jest mało istotna. Dała nam te fotki, stwierdziła, że kolejnego podejścia w następna sobotę nie będzie, bo choć dopiero zaczęłam 30tc, to maluszek jest spory i według niej będzie już za duży za tydzień. W inne dni nie robią tego usg :( Zatrzymała tylko zaliczkę 50Ł i poszła sobie.... Jest mi przykro, bo jak dla mnie kobieta jest nieudolna.Każde podejście trwało minutkę, a jak widziała, że nie może nam buźki maluszka pokazać, to kazała czekać. I tak w kółko. Te 4 fotki zrobiła na odczepnego. W sumie to nas nawet nie zapytała o zdanie, co teraz chcemy w tej sytuacji zrobić, tylko podjęła decyzję i gdybym się o nic nie zapytała, to pewnie bym się nic nie dowiedziała. Szok!
Najgorsze jest to, że tutaj robią usg tylko do 31tc i choćbym chciała nawet gdzieś pojechać dalej na wizytę, to nie da rady, bo wszędzie trzeba umawiać się z wyprzedzeniem. Efekt taki, że nie będzie pamiątki, jaką chcieliśmy i jestem wkurzona :/ W pakiecie mieliśmy dostać film, sporo zdjęć i coś tam jeszcze,a tu nie wiem, czy wszystko trwało 5 minut:(

skanowanie0001.jpgskanowanie0004.jpgskanowanie0002.jpg

Ostatnia edycja:
Hunianka no to rzeczywiście wskazanie do cc jest, a date masz juz jakąś konkretną?
Magda o kurcze ale lipa:baffled:współczuje że tak was babka potraktowała, przecież za to się jej płaci żeby troche sie przyłożyła..... szkoda że nie mogliście dłużej synusia podejrzeć no i jej tekst że tylko buzia najważniejsza, no sama bym tez sie wkurzyła:wściekła/y:

Magda widzę podejście fachowe kobiety :/ ciekawe czy ona sama by się zadowoliła tym, że buźkę tylko zobaczyła :/ Porażka totalna z tego co mówisz... Jak ja miałam to USG robione to gość sprawdzał wszystko i nie było, że jak czego sprawdzić nie mógł to odpuszczał tylko szukał sposobności i mną wiercił, ale moja się pokazywała ładnie, chyba jej się to podobało, dopiero pod koniec focha strzeliła :p i całe badanie prawie godzinę trwało tak na prawdę, zdjęć wydrukowanych nie mam za dużo, ale płeć jest, buźka tak samo, nóżka serduszko główka wszystko pomierzone posprawdzane, ja nie wiem co bym tej babie zrobiła na Twoim miejscy, gdybym nie dostała wyczerpującej informacji :/

Magda z uk ale mnie wkurzyla ta babka jak tak mozna wkoncu zaplaciliscie jej nie malo :/ A niema gdzies w poblizu innej mozliwosci wykonania 4d? Ja jade prywatnie wprawdzie troche trzeba zaplacic,ale lekarz ma nowy sprzet monitor dla siebie gdzie widzi maluszka i pokazuje mezowi a ja mam nad lozkiem drugi gdzie widze wszystko gdzie oglada lekarz, wprawdzie tez tylko jedno zdiecie nam dal bo maly wtedy buzke zaslonil wiec tylko troche usteczek widac, ale przez cale badanie razem z mezem ogladalismy wszystko i kazdy pomiar :/ Nam z gory lekarz powiedzial zeby sie przygotowac bo badanie potrwa z 40 minut wiec zarejestrowac sie wczesniej i zglosic ze na 4d aby wiedzieli ze pacjentke kolejna na pozniej zapisac.
Chociaz tyle dobrze,ze te 4 zdiecia Wam dala Marcelek jest slodziutki :)
-caroline- nie slyszalam nic o kardiologu plodu,ale pewnbie dlatego,ze u nas w malej miescinie i okolicy zapewne niema takiego, albo lekarz stwierdzil,ze niema takiej potrzeby, ale dzieki za informacje na kolejnym 4d zobaczymy co z ogniskiem i zapytam o takiego lekarza i badanie :)

03.11
Magda_z_ukgodz.12.15 USG 3/4D
06.11

Alicja32godz.9.30
07.11
Deszczyk godz 13:00 USG
caroline godz 16:30 wizyta
08.11
Deszczyk godz. 11:40 wizyta

caroline godz. 16:00 usg
09.11
januarkagodz.9:00 poradnia diabetologiczna
12.11
Natal84- 8:00 usg
biłkabdg godz. 10.20 - ginekolog +USG
14.11
januarka wizyta - usg
15.11.
elisse godz. 8.30
ada1989godz. 9.30
Czarni godz.12.50
Dorotqua godz 15:00
Dotka85 godz. 19.30 USG
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)

21.11
Dotka85 godz. 19.30 wizyta
Magda-z_uk godz.9.00 wizyta
22.11
Marzenixx godz. 15:00
28.11

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że myśmy byli w szoku lekkim, bo ta kobieta w sumie nie dała nam jakiś konkretnych wyjaśnień, tylko tak na odwal się wszystko. Mój mąż był pewien, że będziemy mogli przyjść za tydzień ponownie, dlatego jak ona próbowała robić to usg, to nawet nie nalegał, żeby pokazała nam inne części ciała....Szkoda gadać....Największy mam żal o to, że w ofercie pisze, że taki scan może trwać do 50min, bo wiadomo, że ułożenie dziecka może być różne. Nam jednak tyle czasu nie poświęcono. No i szkoda, że wcześniej się nie okazało, jak bardzo nie profesjonalni są, bo miałabym jeszcze czas, żeby gdzieś indziej iść. Teraz już nie da rady, bo nikt ni nie da terminu usg na już, a my lada moment skończymy 30 tc, co dla nich jest górną granicą czasu na robienie tego typu badań....Szkoda:(

Do góry