reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Magda_z_uk przykre rozczarowanie. :-(
My byliśmy dwa razy, za pierwszym miło zaskoczeni pan w cenie zwykłego badania zrobił zdjęcia 3d, dużo opowiadał. Za drugim razem ten sam pan dr ale chyba nie w humorze, zrobił zdjęcie buźki i stópek w 3d... i ogólnie badanie było krótkie.

reklama
Magda- ale glupia babucha!!!!! tylko twarz sie liczy???? gratuluje jej tego jak jest madra-naprawde!!! jak to lekarz to chyba nigdy bym do niej nie poszla!!! Z reszta co cie interesuje ze jej sie spieszy do domu? placilas za to i chcesz widziec swoje dziecko!!!
Glupia byla i tyle, normalnie wkurza mnie takie cos!!:angry:wrrrrr

Magda To co piszesz to tak jak moja wizyta. Poszłam w 23i6 dniu ciazy na badanie 3d/4d babka byla nie mila a badanie zamiast w 4d mialam w zwyklym 2d. tak samo wypuscila mnie bez zdjec z filmem na ktorym nic nie bylo widac masakra jakas. Dobrze ze tesciowa byla ze mna i wrocilysmy sie tam to wielce jeszcze 2 razy zrobila podejscie bo na USG Nasza Gwiazda to leń tez zaslaniala raczkami twarzyczke a nóżki krzyzowala co nie oznacza ze baba byla nie mila i olewala wszystko;/

Madzia qwa ja to bym wyszła z siebie... Co za baba... Szkoda słów...Gosiu kopiujesz listę wizyt i wpisujesz siebie pod danym terminem zgodnie z godzinami ja niestety tego nie zrobię bo pisze z telefonu i też jestem na łasce dziewczyn która jest dobra i mnie wpisze ;-)Na tabeli nie ma nic o jutrzejszych wizytach ale jak któraś sie wizytuje życzę powodzenia ;-)

Madzia no szkoda słów, zero empatii, no kurcze czy ona nie rozumie, że kwestia pomiarowa jest dla rodzica troszkę mniej znacząca od aspektu psychicznego - zobaczenie rączki, nóżki, noska.....wrrrrrrrrrrrrr. Trzeba było jej to mówić, chociaz wiem, że łatwo się pisze, ja jak jestem u lekarza to jestem tak przejęta, że czasem normalnie muszę sobie pytania spisywać bo ich zapominam............No przykro mi bardzo, chociaż zdjęciorki, które przedstawiłaś są naprawdę cudne...widać maleńki zadarty, śliczny nosek....

Gosiu dopisuję Cię :-)

06.11
Alicja32godz.9.30
07.11
Deszczyk godz 13:00 USG
caroline godz 16:30 wizyta
08.11
Deszczyk godz. 11:40 wizyta

caroline godz. 16:00 usg
09.11
januarkagodz.9:00 poradnia diabetologiczna
12.11
Natal84- 8:00 usg
biłkabdg godz. 10.20 - ginekolog +USG
14.11
januarka wizyta - usg
gosia081145
wizyta
15.11.
elisse godz. 8.30
ada1989godz. 9.30
Czarni godz.12.50
Dorotqua godz 15:00
Dotka85 godz. 19.30 USG
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)

21.11
Dotka85 godz. 19.30 wizyta
Magda-z_uk godz.9.00 wizyta
22.11
Marzenixx godz. 15:00
28.11

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska

Dziękuję dziewczyny za słowa zrozumienia. Dobrze, że mam się komu wyżalić:sorry2:

Milusia
wiesz co jest najgorsze? Że wszyscy w tym kraju wiedzą, że jak ktoś idzie już prywatnie na usg, to nie tylko ze względów medycznych, bo na takie scany się chodzi do szpitala. Prywatne 4d, to już tzw. kaprys rodziców. Wydaje mi się, że tym bardziej powinna się bardziej wczuć w to, że chcieliśmy sobie do woli maluszka pooglądać, bo na państwowych usg, choć ja mam ich dość sporo, to zawsze szybko, szybko wszystko:baffled:

Czarni
myśmy z moim Tomkiem byli chyba w lekkim szoku i nie bardzo wiedzieliśmy co się dzieje. Tyle razy nas wysyłała do poczekalni, że chyba nie spodziewaliśmy się, że zakończy badanie nie pytając nas o zdanie. Ja się poczułam tam, jak by mi ktoś w mordę strzelił i chyba chciałam stamtąd po prostu wyjść jak najszybciej. Dopiero w drodze do domu dotarło do mnie, jak nas potraktowali....Kij tej babie w krzyż...ja się obędę, ale opinię wśród znajomych im zrobię odpowiednią. Czują się bezkarni, bo nie mają żadnej konkurencji w promieniu 200 mil.

Gosia
widzisz sama...Ja mam wrażenie, że potraktowali nas, jak jakiś debili, a nic nam nie mówili, bo skoro my Polacy, to pewnie i tak byśmy nie zrozumieli...Żenada...Dobrze, że chociaż Tobie udało się wtedy w końcu dopiąć swojego:happy:

Natal
mi jest po prostu przykro, bo to już nasze ostatnie dziecko i chcieliśmy mieć na prawdę fajną pamiątkę, a tu wyszło, jak wyszło....Tyle czekania i wszystko na nic....W takich chwilach chciałabym jednak być w Pl:-p

Anetka
widzisz, może gdyby im w tej klinice tak na kasie zależało, to by się bardziej przyłożyli, ale widać pieniądze dla nich są mało istotne, bo choć chcieliśmy na prawdę sporo zabulić, to nas zbyli...Mam chwilami ochotę wrócić tam i powiedzieć co myślę, ale wiem, że nie warto...

reklama
MAgda moze napisz emaila/list z 'complainem' takie kliniki zawsze licza na zadowolonych klientow a skoro ty jestes nie zadowolona to masz w prawo to im powiedziec. To kupe kasy kosztuje i wkoncu jak sie placi to sie wymaga.. Ja bym tego tak nie zostawila. Baba musi sie nauczyc troche manier, wogole jak wyskoczyla ze w tym kraju to tylko buzia sie liczy.. nosz k***a. Tak jakby chciala podkreslic ze wy nie z tego kraju to nie macie pojecia, oj bardzo mnie takie cos wkurza..

Do góry