reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Ale śliczne są Wasze dzieciaczki :))).

Ja już po USG :D. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, Maluszek ma 63mm :))). Przezierność karkowa 1,5mm, główka 21mm, kość udowa 8,4mm, serduszko biło 154 uderzeń na minutę :D. Ma dwie nóżki, dwie rączki i wszystkie paluszki ;). Malucha było pięknie widać, na zdjęciu trochę gorzej :).
IMG_2801.jpgIMG_2790.jpg

No wiec bylismy dzis na wizycie u midwife, ale tylko pogadalismy sobie. Bardzo tu zachecaja do porodu w domu, ale chyba nie jestem przekonana. W kazdym razie mam jeszcze duuuzo czasu zeby sie zastanowic. Dala mi cale mnostwo papierow i materialow do poczytania, wiec przynajmniej mam sie czym zajac do nastepnego tygodnia kiedy bede miec wreszcie usg :-)

5 lipiec

Deszczyk godz. 9:00
baska201 godz. 9.00
ada1989 godz 13.50
arbuz godz.17.00
monika2222 godz. 17.30- USG

6 lipiec

Martinek godz. 15:20

Hanus godz. 15:00

M@linka godz. 16.20- (prenatalne)

9 lipiec

czarni godz.09:50
Dotka godz. 19:50
szylwias godz.17:00

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)

ooollcciiaaa godz. 17:20

cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotquagodz.15:00

Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00
25 lipiec
lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

2 Sierpień
madziamadzia godz.18:00

31 Sierpień
madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

hej :)
cieszę się z waszych udanych wizyt. Macie śliczne bobaski :)

Ja po wizycie jestem zadowolona :) wszystkie badania są dobre, drożdżycy też już prawie nie ma, ciśnienie ok. Muszę nadal pić dużo wody (oprócz herbat i zup muszę wypijać 1,5 litra wody dziennie). Dobrze, że są upały to więcej chce się pić niż zwykle. USG mam 16 lipca, niestety u innego lekarza, bo mój ma wtedy urlop.

hej i ja po wizycie dzisiejszej, wszystko ok, maluszek ma 48mm, przezierność 1,4 więc norma, choć i tak oferowali mi jakieś dalsze testy ale nie będę robić bo ponoć ryzyko poronienia jest, krew mi pobrali, mam czekać na wynik. Maluszek był troche leniwy i babeczka nie mogła dobrze karku zmierzyć więc musiałam troche tyłkiem zatrząść żeby się poruszył hehe:) ale fajnie było zobaczyć malutkie pikające serduszko i nawet rączką pomachał do zdjęcia :D

a oto mój astronauta:)
Zobacz załącznik 480702

Ja także się cieszę z Waszych wizyt udanych super ze po zlych poczatkach dla niektorych dziewczyn teaz takie cudne wiesci z kazdej wizyty i sliczne foteczki !

hej!
i my po wizycie :-)

tylko usg mam za tydzień więc wciąż nie widziałam nic a nic

lekarz: jestem mega zadowolona, spokojny, dużo mówi (w prawdzie nie dowiedziałam się nic czego bym do tej pory nie wiedziała ale to dobrze że mówi, bo nie lubię mruków których trzeba za język ciągnąć żeby się cokolwiek dowiedzieć, a może czegoś nowego sie dowiem na następnych wizytach) delikatny i uśmiechnięty, pełny luzik na wizycie :-)
zrobił cytologię, zbadał, wielkość macicy odpowiada wiekowi ciaży, nadżerka jakimś cudem nie zniknęła ale jest malutka.
jestem zaskoczona bo nie spodziewałam się takiego lekarza na NFZ.
zlecił badania: Antygen HBs, mocz, morfologia, WR, Toxo IgG i IgM, TSH, Przeciwciała anty Rh i glukoze na czczo, mam zrobić tydzień przed wizytą.
kolejna wizyta 3 sierpnia
i teraz czekamy na kolejny piątek, troche mi to pokrzyżowało plany bo w pt i sobote niedziele miałam być jeszcze "na wczasach" a tak muszę wrócić w czwartek. ale i tak tylko już czekamy na usg że krótsze wczasy nie zaszkodzą :-p

Fajne te Wasze dzidziolki, i jakie duże! już takie dzieci się robią nie stworki :-)

gratulacje udanych wizyt! :tak:

gratuluję udanych wizyt, śliczne maluszki, ja muszę czekać do 16 lipca wtedy mam usg, a 22 lipca jedziemy do Polski na urlopik i się zastanawiam czy umówić się na 3D4D

reklama
gratuluję udanych wizyt ! wszystkie maluszki są urocze i cieszę się że z każdym maluszkiem wszystko w porządku :) Ja na usg 3d planuję sobie iść w 20 tygodniu w połowie ciąży. Jeeeju spojrzałam na kalendarz i to już w sierpniu połowa ciąży za mną będzie ! Jak ten czas leci :szok:

Do góry