reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
dopiero co "Fasolki" a tu już takie duże dzidzie !!:) mega są te zdjęcia.... :) gratuluję udanych wizyt :)) i 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ale śliczne te Wasze Maluchy :))). I jak super je widać :))).

Mam nadzieję, że u mnie jutro Kruszynka też będzie tak wyraźnie widoczna ;).

Cześć dziewczyny!
Gratuluję pięknych bobasków i udanych wizyt!
Ja już po USG genetycznym - dzidzia zdrowa i dorodna bo mierzy już 68 mm, serduszko bije 160 ud/min, przezierność karkowa 1, 6 mm, ręce obie widoczne, nóżki też, pęcherz moczowy widoczny, przepływ w przewodzie żylnym w normie, żołądek widoczny, kość nosowa prawidłowa, serce również - to tak w skrócie. Obraz płodu prawidłowy jak na 12 tydzień i 6 dzień ciąży! Jest tylko jeden problem i to mnie niepokoi - łożysko przednia ściana nisko - ale lekarz mnie uspokaja i mówi że do końca 22 tygodnia łożysko powinno się podnieść, mam tylko nic nie dźwigać i odpoczywać. A oto moja dzidzia
dzidzia 12 tydz i 6 dzień.jpg

Dziewczyny cudowne zdjecia Waszych maluszkow!!! Nie moge sie napatrzyc! :-)

Ja zaraz ide na pierwszenie spotkanie z midwife, ale dalej nie mam pojecia, czy zrobia mi jakies badanie czy nie, bo nawysylali mi tyle papierow, ze juz sie pogubilam. A tak bym chciala juz zobaczyc moja dzidzie! No nic, jak nie dzis to za tydzien :)

reklama
Cześć dziewczynki, gratuluję udanych wizyt i nie mogę się napatrzeć na Wasze piękne maluchy:tak: Ja miałam dwa razy badanie genetyczne, we wtorek-zrobił mi mój lekarz prywatny,ale było to w cenie wizyty i mam płytkę z filmem a drugi raz wczoraj ze skierowania w Medicover. Zarówno tu i tu wszystko wyszło dobrze, dzieciaczki miały wczoraj po 69 mm. Jeden dał sie podglądać i mam zdjęcie, na którym coś widać a drugi odwrócił się plecami i mam jakąś fotkę,ale wygląda na niej fatalnie, widać tylko wielkie wystające czoło i długą szczękę;-) Jest przypuszczenie,że jeden jest dziewczynką to ten którego zdjęcie już Wam pokazuję,ale ja nie chcę się napalać,bo to jeszcze za szybko by coś stwierdzić.
P.S: Mój krwiak nadal jest,ale nie przeszkadza dzieciom,bo wytworzyły im się łożyska. Nie wem dlaczego nawet trochę się nie zmniejszył..mam nadzieję,że jakimś cudem zniknie przed porodem!
P1040376.jpg

Do góry