reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
dopiero co "Fasolki" a tu już takie duże dzidzie !!:) mega są te zdjęcia.... :) gratuluję udanych wizyt :)) i 3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ale śliczne te Wasze Maluchy :))). I jak super je widać :))).

Mam nadzieję, że u mnie jutro Kruszynka też będzie tak wyraźnie widoczna ;).

Cześć dziewczyny!
Gratuluję pięknych bobasków i udanych wizyt!
Ja już po USG genetycznym - dzidzia zdrowa i dorodna bo mierzy już 68 mm, serduszko bije 160 ud/min, przezierność karkowa 1, 6 mm, ręce obie widoczne, nóżki też, pęcherz moczowy widoczny, przepływ w przewodzie żylnym w normie, żołądek widoczny, kość nosowa prawidłowa, serce również - to tak w skrócie. Obraz płodu prawidłowy jak na 12 tydzień i 6 dzień ciąży! Jest tylko jeden problem i to mnie niepokoi - łożysko przednia ściana nisko - ale lekarz mnie uspokaja i mówi że do końca 22 tygodnia łożysko powinno się podnieść, mam tylko nic nie dźwigać i odpoczywać. A oto moja dzidzia
dzidzia 12 tydz i 6 dzień.jpg

Dziewczyny cudowne zdjecia Waszych maluszkow!!! Nie moge sie napatrzyc! :-)

Ja zaraz ide na pierwszenie spotkanie z midwife, ale dalej nie mam pojecia, czy zrobia mi jakies badanie czy nie, bo nawysylali mi tyle papierow, ze juz sie pogubilam. A tak bym chciala juz zobaczyc moja dzidzie! No nic, jak nie dzis to za tydzien :)

reklama
Cześć dziewczynki, gratuluję udanych wizyt i nie mogę się napatrzeć na Wasze piękne maluchy:tak: Ja miałam dwa razy badanie genetyczne, we wtorek-zrobił mi mój lekarz prywatny,ale było to w cenie wizyty i mam płytkę z filmem a drugi raz wczoraj ze skierowania w Medicover. Zarówno tu i tu wszystko wyszło dobrze, dzieciaczki miały wczoraj po 69 mm. Jeden dał sie podglądać i mam zdjęcie, na którym coś widać a drugi odwrócił się plecami i mam jakąś fotkę,ale wygląda na niej fatalnie, widać tylko wielkie wystające czoło i długą szczękę;-) Jest przypuszczenie,że jeden jest dziewczynką to ten którego zdjęcie już Wam pokazuję,ale ja nie chcę się napalać,bo to jeszcze za szybko by coś stwierdzić.
P.S: Mój krwiak nadal jest,ale nie przeszkadza dzieciom,bo wytworzyły im się łożyska. Nie wem dlaczego nawet trochę się nie zmniejszył..mam nadzieję,że jakimś cudem zniknie przed porodem!
P1040376.jpg

Do góry