reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Witam:-):-):-)
Ja juz po wizycie! dzidzia w koncu pokazala co tam miedzy nogami ma i ...jest to dziewuszka:-)
mam nadzieje,ze juz tam nic nie wyrosnie;-)
Natalka rozwija sie prawidlowo,bicie serduszka slyszalam-cudownie!
Gratuluję córuni;-)

Alicja32 gratuluje damy :) Dzięki za kciuki (mam cichutką nadzieje, że dzisiaj z mojego chłopaczka też się dziewuszka zrobi :)
Trzymam kciuki;-)

reklama
Alicja32 to będziemy razem mamuśkami małych laseczek bo mi wczoraj lekarz (już drugi) pokazał że raczej między nóżkami nic większego nie ma :D
Kropka87 często słyszałam że się zdarza, że lekarze się mylą..u mnie raczej to nie możliwe bo opinie mam dwóch niezależnych ale ty nadzieję zawsze masz :)
Chociaż z perspektywy czasu muszę przyznać, że najpiękniejszą wiadomością podczas wczorajszego usg była informacja, że serduszko jest już podzielone na 4, jest przepona i pracuje, pęcherz moczowy prawidłowo funkcjonuje oraz najważniejsze dla nas - że troszeczkę wód płodowych przybyło (bo do tej pory miałam straszne małowodzie). Te informacje były dla nas najpiękniejsze i najbardziej cudowne i bardziej wyczekiwane niż poznanie płci. Cudownie jest wyjść od ginekologa i uśmiechnąć się do siebie, że wszystko jest na dobrej drodze :)
Udanych wizyt dziewczyny ;) 3mam kciuki za wasze pociechy :)

Kobietki gratuluję udanych wizyt i poznanej płci Ale fajnie macie że już wiecie kogo nosicie pod serduszkiem Ja nadal czekam do 23 sierpnia i mam nadzieję że wtedy się dowiem

Alicja32 GRATULUJĘ dziewczynki !!! Pamiętam jak ja się w pierwszej ciąży dowiedziałam, że będzie dziewuszka. Ależ się cieszyłam:tak:

Kropka87 trzymam kciuki;-) pewnie, że najważniejsze, aby było zdrowe. To oczywiste. Ale tak jak Ty marzysz, ja też...tyle, że ja o chłopcu:-p.

Magda to jak coś możemy się zamienić :p Mnie od początku było wszytsko jedno, ale teraz jakoś córeczka za mną przemawia.... Na chłopakach jakoś się nie znam :p Oczywiście jeśli dzisiaj się potwierdzi to co mówiła gin ostatnio, to nie będę lamentować :) Trzeba będzie zacząć się zastanawiać na imieniem i tyle :) Wkurze się tylko jak nie będzie się dało podglądnąć :(

Kropka no mi teraz bardzo zależy, choć liczę się i z kolejną babeczką. U mnie lekarze jeszcze nic na temat płci nie mówili, więc muszę poczekać do połówkowego, czyli 2 tygodnie:baffled: Ale normalnie mam stresa. Nie żebym nie chciała kolejnej córci, ale jak nie będzie synka, to mąż już mówi, żebym się szykowała na kolejne dziecko...Hehe...fajnie się mówi, tylko kto to będzie nosił?:szok::-D

Dziewczyny już po wizycie :-):-):-) Tak bardzo chciałam wkleić fotki, ale skaner coś zaciemnia i oboje z mężem nie wiemy co jest grane :szok: Co
ś się posuło. Kochane maluch mój tak się rozkraczył, że sisuak i jajeczka dyndały tak, że zezowaty by zauważył :) No więc stuprocentowy chłopak :) No nic trzeba się teraz oswoić z tą myślą. Ale tak czy siak się ciesze. Mam jedną fote w sumie samego siusiaka, więc chciałam wam pkokazać ech.... Maluch zdrowy, waży 200 g, serducho 4 komory, żoładek, pęcherz, nerki itp... koś udowa wymiary ok jedym słowem wszystko ok. Termin się przesunął na 18 stycznia, maluch rośnie jak szalony. Ale nie będę zmieniać w tabelece póki co... Najgorsze w tej wizycie było to, że o 3 kg przytyłam za dużo. Lekarz powiedział, że jak chce to wyrównać, to dietka i do następnej wizyty więcej niz 1 kg nie wolno przytyć. Wytłumaczył też, że dziecko sobie krzywdy nie da zrobić i ono i tak nie pytając o zgodę to co potrzebuje zabiera ze mnie. Acha i co do preparatów witaminowych, to oststnio wyniki najnowszych badań wskazują na to, że w przebadanych 20 preparatach dla kobiet w ciąży tylko 7 % się wchłania, także zdaniem mojego lekarza preparaty wielowitaminowe są do dupy jednym słowem :p w II trymestrze i już do konca powinno się brać żelazo i magnez z b6, a o reszte organizm sam się dopomni, a i tak jaby coś miało być za mało to w morfologii wszytsko wyjdzie i szybko się zaradzi. No to tyle :-D

Aaa kolejna wizyta 4 września, ale jeszcze godziny nie ustaliłam, więc się nie dopisuje póki co.

Ostatnia edycja:
Gratulacje synusia :) !! czekamy z niecierpliwością na fotki :) ja mam termin na 23 i też przytyłam 3 kg więc chyba też powinnam się za siebie brać :/ :p super że wszystko ok na usg :) a miałaś zwykłe usg czy 3d/4d? kurcze u mnie jeszcze nereczek nie było widać :( a to nas martwi najbardziej bo małowodzie może świadczyć właśnie o problemach z nerkami :(

reklama
Do góry