reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Witam Was dziewczyny

Jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt. Nie mogę się okropnie doczeka mojej jeszcze prawie 3 tygodnie:no:

Dotka śliczne zdjęcie :)

Trzymam za Was kciuki!!

Zrobiłam się dziewczyny okropnie nerwowa wszystko dookoła mnie denerwuje. Też tak macie?

reklama
dotka85 cudowne te Twoje maleństwo! Taki śliczny i kształtny:tak:
Clue gratuluję udanej wizyty, twój maluch już taki duuży!!
Gizmowa super,że badanie genetyczne dobrze wam wyszło, trzymam kciuki,żeby z tym tętnem było wszystko ok. Moje dzisiaj miały tętno: 156/min i 170/min nic lekarz nie wspomniał,że coś jest nie tak. Zobaczę jak będzie na genetycznym za 2 tg.

Ja też dzisiaj po wizycie, dzieciątka mają: 4 cm i 4,30 cm jedno jest temperamente jak to określił lekarz a drugie spokojniejsze. Powiedział,że u jednego z maluchów jest niewielkie odwarstwienie łożyska-przez krwiaka. Martwię się tym bardzo:-(

Witam Dziewczyny!!! Bardzo dawno się nie udzielała, ponieważ stwierdziłam, że mnie to stresuje. Jak nie zaglądam na forum, to zero stresu związanego z ciążą. A jak czytam, to udziela mi się wasz stres.
Ale do żeczy:
Byłam wczoraj u lekarza, mam zdjęcie 3D dzidka :-) Jest cudny. Ma 2,40. Termin z usg potwierdził co do dnia termin porodu na 23.01.2013 r.
Następna wizyta za miesiąc.
Wszystkie wyniki mam dobre oprócz tarczycy, z którą jest problem. Wynik mam 0,356 TSH przy normie od 0.460. Lekarz kazał mi zrobić FT3, FT4 i nawet jeśli wyniki będą dobre to do endokrynologa się zgłosić. Ale jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam wszystkie Stycznióweczki gorąco.

Dodam jeszcze, że usg podaje wiek ciąży na 9 tydzień 1 dzień. Lekarz mówi, że to się zgadza i tego się czymajmy, ponieważ ja mam krótkie 25 dniowe cykle więc ciąża jest starsza o te parę dni.

Gizmowa moj tez ma puls 180 i moj lekarz pow ze to jest jeszcze ok. zobaczymy jak bedzie na genetycznych bo juz sie zapisalam. Poza tym jak maluch sie ruszal to jest to prawidlowoscia ze puls byl wyzszy ;)
Clue super ze ok wszystko ide szukac zdj z Twojej wizyty
Gienek dobrze ze maluszchy maja sie dobrze

Ostatnia edycja:
Moj tez ma tętno 170, gin mi mowił ze do 180 nie ma sie co martwic, gorzej jakby było za nisko np 120....,
a tak wogole to kiedys wyczytalam ze im wyzsze tetno to na chłopaka a niższe na dziewczynke :-)

Marzenix hehe to jakby sie mialo sprawdzic ze u mnie chlopiec to tetno prawidlowo wysokie, a jak sie rusza to jest wlasnie wtedy wyzsze tak samo jak u czlowieka po wysilku

reklama
Dziewczynki właśnie wróciłam od lekarza:-) moje maleństwo ma 33,5 mm i wg usg to 10 tydzień i 1d ale w sumie o tym wiedziałam wcześniej. Na swój wiek jest całkiem spory- tak mówi lekarz:-) Termin mam na 17 stycznia. Strasznie się cieszę, że wszystko jest dobrze tylko zastanawia mnie to że nie wiem jaki maluszek ma tętno, albo tego nie zbadał albo mi nie powiedział...a ja z wrażenia zapomniałam zapytać:-( I tak sobie jeszcze myślę, bo prawie każda z was na badaniach ma sprawdzaną przezierność i kość nosową a mi tego nie robił...czy są to badania już robione na porządku dziennym czy jakoś specjalnie musiałyście o nie prosić?... Teraz chodzę do lekarza na NFZ i może dlatego tego nie robią... teraz się zastanawiam czy iść gdzieś prywatnie dla spokoju całkowitego...?

Do góry