reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
ja mam zamiar caly czas sluchac lekarza:) bo w necie to mozna przeczytac ze dzien po okresie nie mozna zajsc w ciaze:)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Cześć dziewczyny ! :)

Właśnie wróciłam od lekarza wszystko w porządku, serduszko ładnie puka :) Dzidziuś ma 68,7 mm i waży 75 gram :) Wg usg jestem już w 13tygodniu i 1 dniu więc termin przesunął mi się na 26 grudnia. Chciałabym zostać z wami styczniówki mam nadzieję że mnie nie wygonicie :)

Dostałam od lekarza prezent :) wodę mineralną taką dużą, książeczki i pełno próbek żelów do higieny intymnej .

Zdjęcie okruszka we właściwym wątku

To super Cluue, że u Was wszystko w porządku, możesz odetchnąć:tak: no i ja myślę że jak już "wdepnęłaś" w nasze grono to już nie masz odwrotu i musisz zostać:tak::tak:;-) Ja się pomału zaczynam denerwować przed jutrzejszą wizytą:-(

Clue, terminz USG będzie się cały czas zmieniał, więc jeszcze może wskoczyć na styczeń :)

Ja jestem po usg. Kość nosowa widoczna, przeziernosć karkowa w normie. Dzidziuś ma 45mm, młodszy o tydzień, ale to wiem od początku ciąży. ;-)

Moje maleństwo ma wysokie tętno, utrzymuje mu się takie cały czas. 176u/m, a w 11 tygodniu powinno być niższe mimo wszystko. Będziemy w poniedziałek wykluczać nieprawidłowości poprzez badanie biochemiczne surowicy krwi... :-(

Gizmowa z tego co czytałam to tętno może się wahać nawet do 180, może byłaś zdenerwowana i się udzieliło maluszkowi. Nie martw się, napewno badania wyjdą w porządku:tak:

Tętno nie przekroczyło normy, ale było cały czas bardzo wyskoie. Sprawdzał przez 30 minut cyz się po prostu nie podnosi, ale ono się trzymało 176-179u/m. A ja zero stresow, zero zdenerwowania i zero przyjmowanych leków - o to wszystko pytał lekarz. Mówił, że takie tętno byłoby normalne w pełni, ale u starszego płodu, np. 13 tygodniowego.
Wiadomo, nic to nie oznacza, chcemy po prostu wykluczyć nieprawidłowości, ale jak tu się nie stresować teraz?

No wiem że się nie da nie stresować...ale do poniedziałku musisz dać radę. Dobrze, że chociaż lekarz poważnie do tematu podchodzi i od razu wysyła na badania.

reklama
Lekarz jest jednym z najlepszych na śląsku dlatego wiem, że jestem w dobrych rękach i nie wymyśla sobie ot tak. :)
No i na końcu mi powiedział, że niestety ciąża tydzień młodsza, więc nie może zasugerować płci. No nic, kolejne usg za 8 tygodni, muszę jakoś żyć w tej niepewnosci. :p

Do góry