reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Ja już też po wizycie:)

od czego tu zacząć? Główka już stosunkowo nisko, rozwarcie na jednego palucha, szyjka skrócona. Tymuś waży 3350 gram. Jutro mam się stawić na ktg z rana. Jeśli się ruszy to ok, jeśli nie to kolejne ktg 18 stycznia, a ostatecznie na wywołanie mam się stawić 21 stycznia.

Ucieszyłam się, że coś się dzieje. Według lekarza to jest duże prawdopodobieństwo, że jednak do 18 urodzę. Zobaczymy:)

Emilia, super że Niunia się odwróciła:)
Marzenixx - głowa do góry, wszystko będzie ok:) Może akurat Cię poród zaskoczy lada chwila:) Wiesz, że to przychodzi często z nienacka:) 3maj się Kochana!
Mila - gratuluję udanej wizyty:)

Wszystkim dziewczynom życzę udanych wizyt:) Dla większości z Was też pewnie będą to ostatnie spotkania przed porodem:)

reklama
Mila83,elisse,M@linka,Marzenixx,ala1911 Gratuluje udanych wizyt Super ze wszystko u Was i dzieciatek ok

Ja tez juz po wizycie Wszystkie przeplywy ok Julcia waży juz 2993g Co do moich wynikow badan ktorych sie tak obawialam to lekarz stwierdzil ze nie mam sie czym martwic bo w ciazy sa one ok Przepisal mi tylko jakis lek ziolowy na mocz Mam mu sie pokazac za ok 1,5 tyg Czyli pare dni przed terminem porodu

Biłka, też jutro ma KTG. Jadę rano do "dwójki" i planuję wziąć aparat i nagrać bicie serduszka:) Mój telefon nie ogarnia narywania, więc pozostaje mi ta opcja. Muszę się też dowiedzieć więcej na temat odwiedzin po porodzie. Chociaż mi to będzie na rękę, bo akurat nie marzę o pielgrzymkach. Byle by mąż mógł wejść:)

Ala1911 - Ja mam KTG w MSWiA na Markwarta w Bydgoszczy; To moje pierwsze :-D:-);-):tak: Ty już praktycznie 40 tydzień, koniec ciąży, ja jeszcze dobre 18 dni do terminu :-)
Zobaczymy co jutro się dowiemy na tym badaniu i w końcu poznam moją położną.

My też wczoraj po wizycie, a więc mam rozwarcie na 1,5 cm, szyjka gotowa, główka mocno napiera, następna wizyta za tydzień ale moja ginka wątpi ze donoszę. Córcia spora bo 3,5 kg więc może dobrze jak urodzę trochę wcześniej. Od rana chyba czop mi się ruszył, może po tym wczorajszym badaniu. USG też dokładne robiła, badała przepływy.

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
Lanja to 3 mam kciuki w takim razie za Ciebie, lekarz mój też nie wierzył, że wytrwam do następnej wizyty, ale raczej zanosi się na to , że się z nim jeszcze przed porodem zobaczę ( we wtorek) może to i lepiej wypytam go jeszcze o to i tamto ;-)

Do góry