reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
ja już po wizycie. to już ostatnia z położną. wszystko ok, gbs negatywny, więc się cieszę, bo byłam przekonana, że będę miała, bo od połowy ciąży miałam non stop jakieś infekcje (chociaż nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego). w przyszłym tygodniu mam ktg i badanie szyjki w szpitalu, więc może powiedzą mi coś więcej. kurcze, mam nadzieję, że urodzę w terminie, bo tutaj dopiero 2 tygodnie po wywołują poród, a tyle to bym nie wytrzymała :/

EmiliaM super, że mała się obróciła. Oby wytrwała w tej pozycji do końca.

Mila83 w takim razie życzę, by mała zdecydowała się wyjść w ciągu tygodnia :)

U mnie wczoraj na wizycie też wszystko w porządku. Lilianka waży już 3 kg i jak na razie na poród się na szczęście nie zanosi. Żadnego rozwarcia nie mam. W kolejnych tygodniach czeka mnie ktg i jeśli dotrwam, to wizytę mam pod koniec stycznia. Dziewczyny mam pytanie odnoście gbs. Ja w ogóle nie musiałam za niego płacić i zanosić próbek. Tylko nie wiem jak to jest z odbiorem wyniku. W przyszłym tygodniu na ktg będę musiała się zapytać.

My też już po wizytce. No i jak na razie jeszcze nie rodzimy.szyjka skrócona ale jeszcze trzyma mocno, wód jeszcze dużo, ktg ok,więc dziecku mojemu się nie spieszy;-)Od ostatniej wizyty urosła troszkę i waży już 3330g. Jak nic się nie wydarzy to kolejna wizyta za tydzień.
Mila dobrze że wszystko ok i trzymam kciuki obyś urodziła w terminie:tak:
elisse super że u was tez w porządku. A co do gbs to ja chodzę do poradni w szpitalu więc tez nie musiałam go sama zanosić a wyniki poszły od razu do lekarza. Ale nie wiem jak jest u Ciebie, musisz podpytać przy okazji:tak:
Emilia cieszę się, że udało się obrócić Anię, oby już jej się fikołków nie zachciało;-)

Powodzenia dla reszty wizytujących:tak:

reklama
Ja już też po ....
Nic sie nie zmieniło , rozwarcie na 1,5-2 cm, szyjka miękka ale sie nie skróciła..... nic nie zapowiada rychłego porodu...
Jestem załamana, wszystko mnie boli, ledwo chodze mam dość.....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
W poniedziałek mam iść do szpitala na ktg i sprawdzenie wód.....
wybaczcie ale nie mam wogole nastroju ....

ciesze sie ze u was wszytsko dobrze po wizytach...

Do góry