reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Gratuluje udanych wizyt..

Ja dzis tez miałam wizyte.. Młody waży już plus minus 3,5kg wiec duzy facet bedzie;-) na szczescie głowka normlanych wymiarów wiec spokojnie przejdzie przez kanał.. Tylko grubasek z niego:-D
Do tego rozwarcie na palec, wiec byle do 1 stycznia;-) 2 stycznia mam odstawic leki, a 3 jeszcze raz na badanie do mojej ginki.. Ogolnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku.. Nic tylko rodzic:-)

reklama
Natal84- maluch ma jeszcze czas by podrosnąć, mój w 2 tygodnie między 35-a 37tyg. przybrał 800 gram.. ale skoro ty i mąż byliście szczupli przy porodzie to dzidzia tez nie będzie za wielka.. nie martw się..:) poza tym usg się myli w obliczeniach wagi.. Kurcze co za lekarz- no ale tak to jest w służbie zdrowia.. ja na szczęście chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam zarówno "macanko w środku" jak i usg. zdjęcia małego mam więc na bieżąco. nawet jak go jeszcze widać nie było a beta już pokazywała ciążę...

powodzenia na wizytach dla reszty dziewczyn..:)

agaagaaga ja jutro zanosze probke do labolatorium i tez sie boje ale rozmawialam z moim ginem i mowil ze nawet jak wyjdzie to nie ma co panikowac bo dadza antybiotyk przy porodzie i dziecko bedzie bezpieczne ;)

natal moja tez jest kruszenka i 8 dni temu wazyla tylko 2 kilo wiec na plus bedzie porod z takimi kruszynkami ;D

baska Gratulacje sporego chlopaczka i udanej wizyty ;)

Ja juz tez po wizycie ktg w pozadku chociaz mala uciekala i szalala ze az tetno zanikalo i trzebalo jej szukac gdzie uciekla;D na wadze tylko 400g na plus;D w 2 tyg i swieta ale to pewnie zasluga tego ze co godz latam do wc ;p Lekarz mnie zbadal powiedzial ze wszystko ok pobral wymaz na paciorkowca i jutro ide zaniesc do labolatorium :) Wyniki ok powiedzialam mu o swoich obawach powiedzial ze najlepiej to mam nic nie czytac bo wszystko ok ;D

Ja dostalam antybiotyk odrazu jak gbs wykryl bakterie nastepnego dnia udalam sie do lekarza, nie pamietam nazwy a z ksiazeczki nie bardzo rozczytam wiecie jakie pismo maja lekarze ;p cos na m sie nazywal i byl dosc drogi,ale sama babka w aptece powiedziala mi,ze tez go miala i jest bardzo dobry, przez pierwsze3 dni mialam go stosowac 2 razy dziennie a potem ttylko raz w sumie cos ok8/9dni teraz nie mam nic do leczenia.ale mam zabrac do szpitala wynik i jak sie zacznie to poinformowac lekarzy wtedy oni juz wiedza co robic i maja jakis antybiotyk podac tyle mi lekarz powiedzial, takze mam nadzieje,ze beda wiedzieli co robic.

madziamadzia super ze wszystko ok

Bylam dzisiaj odebrac wynikina gbs i niestety mi go wyhodowali :no: 10 stycznia mam wizyte i zobacze co mi gin na to powie Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok Najbardziej boje sie tego ze ten antybiotyk podaje sie na 4 godz.przed porodem i np.moze nir zdazyc zadzialac Mam pytanko do tych dziewczyn ktore tez maja gbs czy wy dostalyscie juz jakis antybiotyk na to czy dostaniecie dopiero przed porodem

Wszystkim dzisiaj wizytujacym zycze powodzonka

reklama
Madziamadzia super, że ciśnienie lepsze. Trzymam kciuki, by kolejna wizyta była równie pomyślna:tak:

Natal
spokojnie, myślę, że Twój maluszek spokojnie dobije do 3kg. I nie sugeruj się tym, że niektóre z nas mają większe dzieci. Każda z nas jest inna. Super, że wszystko jest w porządku. To najważniejsze!:-)

Agaagaaga
spokojnie. Lekarze będą wiedzieli co robić z tym paciorkowcem. Nie jest to dla nich jakaś nowość, także nic się nie martw:sorry:

Baska super wiadomości! No i masz świetne podejście do tematu porodu. Oby tak dalej:tak:

Gosiu gratuluję udanej wizyty. Dobrze słyszeć, że wszystko u Was w porządku no i masz na prawdę mądrego lekarza;-)

Do góry