reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
My też wczoraj na wizycie byliśmy, wszystko ok, GBS pobrane, szyjka skrócona ale zamknięta wiec ok, ciśnienie tez dobre, mała na razie się nie pcha na świat. Waży już 2900 g:szok:ale moja Julia w ostatnim miesiącu już nie przybierała, ciekawe jak teraz będzie. Wg usg to 36/37 tydz:happy2:

Gratuluję udanych wizyt :-D

My już po usg i KTG. Mała waży 3550g, więc na usg w poprzednim tygodniu chyba była źle zmierzona. KTG ok. Gorzej z ciśnieniem, bo najczęściej jest w granicach 140/80. Mam zwiększyć Dopegyt do 4x po tabletce i mierzyć nadal. Jak się nie zmieni, to przyspieszymy poród. Kolejne KTG 25 grudnia.

My tez po wizycie u poloznej.
Cisnienie dobre, mocz w normie, brzuszek moj polozna miezyla i stwierdzila ze maly jak na 36 tc. Do tego glowka Ani juz schodzi do miednicy co tlumaczy pogorszenie wszelkich boli miednicy i bioder. Troche mnie zmartwilo tetno malej bo bylo duzo nizsze niz poprzednio, polozna w sumie nic na to nie powiedziala. Nastepna wizyta za 2 tyg.

20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
M@linka godz 12.00
Mila83 godz 13.15
21.12
madziamadzia godz. 10:00 usg i KTG
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
22.12
Milusia godz. 11.00 badanie + USG
27.12
natal - gdz 9.40 wizyta i ktg
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
Marzenixx godz. 19:20
31.12
aninek godz. 9:30 USG+sprawdzenie lozyska

2013

02.01.
Magda_z_uk godz. 9.15 ostatnia wizyta:)
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
januarka wizyta + usg
aliaolio ktg + posiew
03.01.
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg
04.01.
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Kropka87godz. 17.00 wizyta + usg, 17.30 anastezjolog
07.01.
-caroline- godz.15.45 wizyta
09.01.
elisse godz.16.30 wizyta + USG
10.01.
muuuum_to_be godz. 9.45- polozna
15.01.
Indziorka godz. 9:10 wizyta

reklama
Asiorek czyżbyś była następna w kolejce:confused::happy2: Trzymaj się i byle Święta w domku;-)

Mum spokojnie. Może i olały, ale ja też zawsze słyszę, że będzie gorzej. Ba! Ja sama po poprzednich ciążach to wiem. Nie ma co wymagać na tym etapie samopoczucia dobrego. Tym bardziej w kraju, gdzie ciąża traktowana jest aż tak normalnie. Nie martw się. Już tak nie wiele zostało. Ważne, że wszystko jest ok:-)

M@linka
gratuluje udanej wizyty. Lekarze często mówią, że się nie doczeka do terminu, a później i tak maluszki rodzą się nawet po terminie, więc nic się nie martw:happy2:

Mila jak super, że i u Was same dobre wieści! Oby tak dalej:tak:

Ala
gratuluję wizyty! Maluszek wagowo taki w sam raz, także tylko się cieszyć:tak:

Agaagaaga ja w tej ciąży nabawiłam się pierwszej w swoim życiu infekcji grzybiczej, więc nie martw się. Zdarza się każdemu. Ważne, że maluszek jest zdrowy i dorodny. Gratuluję i trzymam kciuki za dobre wyniki badań:-)

Filkat super wieści. Maluszek bardzo dorodny. Oby tak dalej, gratuluję:happy2:

Alice wszystko na pewno jest dobrze. Nic się nie martw. Trzymam kciuki za wtorkową wizytę:tak:

Lanjaa
nasze maluszki idą łeb w łeb. Myśmy mieli 2950 przy 34t5d. Usg wskazywało taki sam termin, ale ja tam trzymam się tego pierwotnego. Gratuluje dorodnego maluszka i w ogóle udanej wizyty:-)

Madziamadzia ślicznie rośnie kruszynka. Gratuluję.Tobie życzę spadków ciśnienia przede wszystkim:tak:

Emilia
ważne, że położna niczym się nie zmartwiła. Mój Marcelek tez ma takie dziwne skoki tętna, ale to podobno normalne. Trzymaj się i niech córcia zdrowo rośnie:tak:

Milusia
powodzenia na jutrzejszej wizycie. Czekam na wieści:-)

Do góry