reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Magda z uk - ja też jestem zdania, że te cesarki to jakaś paranoja bo waga spora, nigdy nie wiadomo tak naprawdę czy ta waga taka jest, warto spróbować, ale też nie do tego stopnia, żeby kobietkę męczyć po kilkanaście godzin jak to nieraz bywa.....Mój brzdąc miał wagę 4090 i nie czułam jakoś zbytnio tego, no owszem bolało, ale bez przesady, a każda wizytka lekarska i wkladanie palca to już był dla mnie wysilek:D nie ma to jak adrenalinka i samozaparcie:)

Emilia bardzo dobra decyzja, będziesz o niebo spokojniejsza......

reklama
Magda_z_uk wcale nie rozumię Cię źle.. dla takiego maleństwa każdy dzień jest ważny
o tym powiedział mi juz lekarz jak zaczełam mieć problem wcześnie ze skórczmi
i rozwarciem. że będzie walczył o każdy dzień by ten nasz nietoperek siedzial grzecznie
w brzuchu przyznajmniej do 1 stycznia.. Powiedział że najważniejsze to dotrzeć do pacjentki
żeby ta nie wyrabiała różnych głupot pod koniec ciaży( a stwierdził że dziewczyny wymyślają
niestworzone rzeczy bo myślą że dobrze się czują a dzięki hormonom moga góry przenosić)
bo poźniej dzieci rodzą sie niedonoszone i w większości mają problemy z oddychaniem właśnie
Pozatym każde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija. tak samo w brzuchu jak i poza :)
W sprawie cesarki to mi juz uświadomił ze jeśli dziecko będzie mieć 4 kg to spokojnie bedę rodzić
sn jedynie to pomysli o jakichś znieczuleniach dla mnie jak bedę się męczyć a jeśli przekroczy 4,5 to już raczej bedzie sie starał zrobić cesarkę.
z reszta on zwolennikiem jak najbardziej naturalnych porodów.

Witajcie kobitki :-)

Ja się witam szybciuchno i znikam, bo jadę na godz. 10:20 na wizytę :-)
Będę w domku wieczorem około 19 więc zdam relację.
Trzymajcie kciuki, bo ostatnio same koszmary senne miałam związane z wizytą. Zobaczę mojego Marcelka :tak::-D:-);-) radocha .

10.12
biłkabdg godz. 10:20usg+badanie ginekologiczne
11.12
Dorotqua godz.18:15 ważenie i mierzenie maleństwa
Indziorka godz. 8:30 wizyta kontrolna po szpitalu
anna/uk -wizyta
12.12
Magda_z_uk godz. 9.00 wizyta+usg
czarni ​godz.13:40 wizyta ktg
elisse ​godz.16:30
januarka wizyta+usg
13.12