reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Hej dziewczyny

...A myslalam ze ja mam tylko problem z siusianiem pod presja:))) takze musze brac pojemniczki, bo mam jakas blokade w szpitalu. Kiedys polozna nawet powiedziala ,jak nie moglam, ze pierwszy raz widzi ciezarna , ktora nie siusia na zawolanie:))

muuum to be-super ze wszystko ok z dzieciaczkiem, wymiary itd. Ja mialam wczoraj usg ale w sumie to mam wielki niedosyt, bo nie udalo sie pomierzyc dzieciaczka , bo sie strasznie wiercil:( Udalo sie tylko zmierzyc brzuszek kilka razy i odpowiada wiekiem ciazy , wiec ok.Ale najwazniejsze ze wszystko u Ciebie wyglada pieknie.

Ja nadal walcze ze swedzeniem, tak ogolnie w nocy malo spie, ale nadrabiam w dzien:)

POwodzenia jutrzejszym odwiedzajacym:)

reklama
Hej, ja wczoraj byłam na wizycie. Z dzidziusiowi wszystko ok. Odpowiednio sobie rośnie :) ma już ok 2700 g. Niestety tego co ja sie dowiedziałam to przed świętami jak obuchem w głowę :/ otóż mam cukrzycę ciazowa która pojawiła mi sie dopiero teraz. Super nie mogła poczekać na po świętach?! Ehz... Wiem tego sie nie wybiera. Najgorsze dla mnie to perspektywa tego kłucia się bo ja mam jakąś fobie na igły i zawsze z tym miałam problem, nawet wzięcie do ręki igły do szycia nie było łatwe :/ będzie sie zatem działo :/ dodatkowo anemia drugiego stopnia :/ brak słów normalnie.
Na otarcie łez zobaczyłam swoje malenstwo w pełnej okazalosci. Niunia bawiła sie pępowiną a pózniej pomachala rączką zupełnie jakby wiedziała ze ja podglądamy i chciała powiedzieć mamo nie martw sie, będzie ok. Hehe ale jestem naiwna, ale czasem warto być jak ma to chumor i samopoczucie poprawić :)

Ja się nieszczególnie udzielam, raczej Was obserwuję, ale z wielką uwagą śledzę wagę Waszych dzieci. Mój mały w 31t2d miał już 2100 g, a tydzień temu lekarz na mój widok powiedział, że nie przypomina sobie, żebym trojaczki hodowała (każdą inną osobę za taki tekst bym udusiła, ale jemu wolno :)). Po rozmowie z nim oswajam się z myślą, że poród sn przestaje być opcją, chociaż bardzo chciałam... :(

A ja jak na razie na kontroli ciśnienia w domu jestem na plus- tzn, że ciśnienie wróciło do normy już prawie całkowicie ;) znowu trzy pomiary dziennie, ale da się przeżyć ;) Puls też ok;) także wychodzę na prostą i zacznę no-spę brać, żeby skurcze nie wróciły regularne :p

Ada Cieszę się, że z Tobą wszystko ok ;) A cod o badania moczu- to chyba na samym dnie miałaś mocz jak Ci powiedzieli, że za mało :eek: Mama Pracuje w lab i wiesz tam jak jest pół kubeczka to bez problemu da się radę zrobić wszystkie badania ;) Ale grunt, że jest dobrze i tak ma być ;)

Magda Możesz mówić i mnie ganić za to, że wcześniej nie posłuchałam lekarzy :p Ciśnienie wraca do normy, jednak pobyt u siebie mi służy ;) Ale masz rację trzeba już wrzucić trochę na luz- skurcze i obniżenie brzuszka też na tą decyzję nie były obojętne... Tylko żeby jeszcze wymyślili teleporty, żeby się tyle nie tułać do tych lekarzy to już w ogóle by bajka była :p

sylvanas Nie fajnie z tą cukrzycą Ci wyszło :/ ale właśnie podobno cukry pod koniec strasznie szaleją, także już niedługo- dasz radę ;)

Jane Trzeba się cieszyć, że maluszek zdrowo rośnie- problem by był, gdyby ważył za mało :) Także głowa do góry, brzuch do przodu i tylko się cieszyć z klocuszka ;) a jak przyjdzie na świat to się okaże dopiero jak przyjdzie :D Przedwczoraj kobieta urodziła naturalnie syna o masie 4400g, także to zależy ;)

Gratuluje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych !!
sylvanas współczuje ja z igłami mam to samo na sam ich widok pocę sie rece mam mokre i mdleje ale pocieszę cie ze też mam cukrzyce początki były straszne teraz mniej wiecej wiem co jesc i ile i moje kucie ograniczyło sie naprawdę do minimum

reklama
muuuum_to_be a widzisz wszystkie wyniki są dobre Gratuluję

Indziorka to super że wszystko już w porządeczku i że już w domciu Ja też wczoraj miałam podwyższone ciśnienie Kazał mi zrobić badanie na kwas moczowy

ada1989 fajnie że wizyta udana

arbuz gratuluję udanej wizyty

anna/uk ale najważniejsze że wszystko ok

sylvanas Współczuje Ci ale nie przejmuj się za bardzo tą cukrzycą Dasz radę zrobić to dla maleństwa Dobrze że już niedaleko do końca ciąży Trzymam kciuki Będzie dobrze

powodzonka na dzisiejszych wizytach

Do góry