reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

bilkabdg o ktg sama zapytalam lekarza na poprzedniej wizycie bo slyszalam ze w szpitalach gdzieniegdzie wymagaja no ale ten stwierdzil,ze jak chce to moge sobie zrobic zaden problem, ale nie jest to konieczne do szpitala bo i tak beda robic jak sie porod zacznie, no ale wole wczesniej wiedziec czy jest ok tak powiedzial ze w 37 tyg zleci badanie :)
mila84 ja o moim sluchu tez dowiedzialam sie dopiero rok temu wczesniej wiedzialam ze mam gorszy niz wzrok,ale jakos nie przywiazywalam do tego wagi chyba dlatego ze najprawdopodobniej uszkodzenie mam z leku ktory podano mi po urodzebniu na zapalenie ucha wiec nauczylam sie tym zyc od urodzenia, nie mialam specjalnych badan poza szkola typu zatkaj ucho i poowtarzaj :/ ajak szlam do pracy zrobiono audiogram i przedemna akurat byl starszy pan ponad 60 lat kobieta, ktora mnie badala byla mocno zdziwiona i odrazu zapytala od kiedy nie slysze a ja szok,ze niby co? ze ten pan ma lepszy sluch odemnie no i tak sie zaczelo seria badan, na szczescie nie jest to jeszcze stopien zebym aparat musiala nosic porpostu nie slysze szptow i cichego glosu,ale zakaz pracy w miejscu gdzie pracowalam mam lekarz wystawil mi zaswiadczenie tylko na rok i kazal szukac innej pracy i tak ciaglam co roku,bo bezrobocie w Pl :/
Indziorka ja tez nie wiedzialam ze to moze byc wskazanie do cc, dopiero moja mama gdzies cos uslyszala i pytala mnie czy cos wiem na ten temat, zapytalam wiec lekarza bo wczesniej tylko wspomnialam raz ze gorzej slysze zeby mowil do mnie glosniej, ale nie wypytywal ja tez nie wnikalam, ale jak mu teraz wytlumaczylam sytuacje to kazal natychmiast isc do laryngologa zapytac czy moge rodzic naturalnie i wlasnie wspomnial tez cos o wzroku,ze to rowniez moze byc wskazaniem do cc wiec wypytaj swojego lekarza lepiej :/

reklama
29.11
Afja-Anetka godz. 14:00 wizyta kontrolna
gosia081145 godz 12-14 wizyta kontrolna
30.11
natal- 8.00 wizyta
januarka por.diabetologiczna
01.12
milusia wizyta i usg
03.12
Aninek godz. 12:30 sprawdzenie lozyska
04.12.
Alicja32 godz. 9:30
Indziorka godz. 9:30
05.12
Mila83 godz.13.00 usg
06.12
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
M@linka godz. 10.45
07.12
EmiliaM
godz 14.00 wizyta u poloznej
10.12
biłkabdg godz. 10:20usg+badanie ginekologiczne
11.12
Dorotqua godz.18:15 ważenie i mierzenie maleństwa
12.12
Magda_z_uk godz. 9.00 wizyta+usg
czarni ​godz.13:40 wizyta ktg
elisse ​godz.16:30
januarka wizyta+usg
13.12
Marzenixx godz. 14:15
gosia081145 godz 12:30 wizyta kontrolna
14.12
Kropka87 19:15
17.12
-caroline- godz. 16:00 wizyta
19.12
gosia081145 USG 13:50

gosia081145 wg. lekarza 34 tc ( pisałam wcześniej, że chyba się pomylił, ale na każdej wizycie trzyma się twardo swoich wyliczeń ), w suwaczku mam tak orientacyjnie, bo trzeba było wpisać dzień ostatniej miesiączki (miałam baardzo nie regularne miesiączki),
Także wg. lekarza 34 tc, choć wyglądało dziś z obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej na 36 tc - co skomentował, że to może wynikac z tego, że mam duże dziecko... albo że będę niedługo rodzić

Indziorka ej no jeśli masz pilne skierowanie to powinni Cię gdzieś chyba wcisnąć.... ech może kiedyś ktoś ogarnie służbę zdrowia...

caroline wspolczuje tego puchniecia nog, ale gratuluje udanej wizyty i ze tak dobrze sie Toba zajmuja :tak:

Madzia super, ze u Marcelka wszystko dobrze, wyglada na to, ze z calej Twojej rodziny to on najlepiej sie trzyma, zuch chlopak! :-) Ty tez sie trzymaj, tylko 2 tygodnie do kolejnej wizyty a potem juz z gorki! Zobaczysz, zleci szybciutko.

Mila kurcze ale dobrze, ze pojechalas do tego szpitala :szok: teraz wiesz co sie dzieje, oby mala Laurka poczekala jeszcze kilka tygodni.

Ada jeejjj ale super wizytka! :-):-):-) Gratuluje bardzo! Ale Ci fajnie, ze juz wiesz wszystko co i jak :tak: Super, ze z maluszkiem i z Toba wszystko dobrze. No i dobrze ze wybraliscie porod 14 stycznia, bo tak 13 z wlasnej woli to tak by bylo dziwnie :-p

januarka gratuluje udanej wizyty i zdrowego maluszka! Ja czytalam ostatnio, ze owiniecie pepowina jest dosyc czeste, a tylko niektore przypadki moga byc grozne, wiec sie az tak nie przejmuj, mysle ze lekarze by zauwazyli i cos powiedzieli, a moze juz sie odwinal calkiem. Mam nadzieje, ze ten problemem ze sluchem nie bedzie przeciwskazaniem do porodu naturalnego, no chyba ze chcesz cc.

gosia gratuluje udanej wizyty! Fajnie, ze zobaczysz corcie przed samymi Swietami :-)

Indziorka obys sie dostala bez problemu do tego specjalisty!

Anetka no to rzeczywiscie sie oszczedzaj.

Powodzenia na jutrzejszych wizytach!!!

afja ja to gapa jestem i gdzies musialo mi sie to przeoczyc. A z szyjka wytrzymasz dasz rade. To twoja dzidzia to duza bedzie moja zas kruszka;D Trzymaj sie i odpoczywaj ! ;))

30.11
natal- 8.00 wizyta
januarka por.diabetologiczna
01.12
milusia wizyta i usg
03.12
Aninek godz. 12:30 sprawdzenie lozyska
04.12.
Alicja32 godz. 9:30
Indziorka godz. 9:30
05.12
Mila83 godz.13.00 usg
06.12
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
M@linka godz. 10.45
Muuuum_to_be godz. 9.00 wizyta u poloznej
07.12
EmiliaM
godz 14.00 wizyta u poloznej
10.12
biłkabdg godz. 10:20usg+badanie ginekologiczne
11.12
Dorotqua godz.18:15 ważenie i mierzenie maleństwa
12.12
Magda_z_uk godz. 9.00 wizyta+usg
czarni ​godz.13:40 wizyta ktg
elisse ​godz.16:30
januarka wizyta+usg
13.12
Marzenixx godz. 14:15
gosia081145 godz 12:30 wizyta kontrolna
14.12
Kropka87 19:15
17.12
-caroline- godz. 16:00 wizyta
19.12
gosia081145 USG 13:50

dziewczyny ciesze sie ze wizyty poszly dobrze, a nawet bardzo dobrze:tak:

Ada1989
- fajna data 14.01.. poza tym musisz byc juz odprezona i spokojna ze wiesz kiedy Twoj syneczek wyjdzie ^^

Januarka No wiesz na konsultację na pewno muszę iść... tylko kiedy się dostanę to nie chcę myśleć, a nie chcę prywatnie bulić... Wiem, że np ciśnienie w oku jak jest za wysokie to musi być cc, a ja już nie wiem sama jak po tej mojej operacji- może mięśnie mam osłabione? Chyba źle, że sobie o tym przypomniałam bo teraz się dosłownie wkurwiam a nie denerwuje :D

Afja, Aninek No jakoś będę się posiłkowała tym, że jestem już w takiej zaawansowanej ciąży i postaram się dostać do tej co mnie operowała... Wzrok sam w sobie strasznie poleciał mi w ciąży, aż strach się bać :/ ech... zobaczymy jak to będzie- jutro od 8 dzwonię i może coś się dowiem ;)

Gosia Właśnie wiem, że się czeka długo, a mi to jakoś z głowy wyleciało i przecież w wywiadzie podawałam, że operację taką i taką miałam, ktoś mógł się przypomnieć? To mnie wkurza :/ podajesz informacje i wiadomości i nic z tym nie robią a już apogeum osiągnie moje zdenerwowanie jeśli będą mi kazali jeszcze kardiologa przed porodem ogarnąć :szok: bo mam wade serca- wyniki i diagnoza są dołączone do karty ciąży i dużej i tej małej... polska służba zdrowia :/

reklama
Wiecie co jak tak poczytalam co pisalyscie o tych skorczach, twardnieniu brzucha i ktg, to dopiero zauwazylam, ze mi tez bardzo twardnieje brzuch, tyle ze ja w ogole nie zwracalam na to uwagi, bo mnie to nic nie boli, ale w sumie czytam, ze Mila Ciebie tez nie bolalo :eek: I jakos mi sie to wydawalo normalne, ale teraz sie przygladam i widze, ze raz jest twardy jak kamien, a potem robi sie miekszy. To co mnie bardziej niepokoilo to to, ze Zuzia cisnie mnie strasznie na dole, ale to tak bardzo bardzo. Musze spytac o to lekarza jak teraz bede w poniedzialek na USG. A jak jest to KTG po angielsku? Od kiedy tu siedze i zaczelam zwracac na to uwage to mi tak twardnieje srednio co 10 minut i trzyma przez pare minut, to ma jakies znaczenie?

Ostatnia edycja:
Do góry