reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Ala maluszek spory, ale jak na 32 tc, to w normie:tak: Z ta datą porodu, to najlepiej sugerować się pierwszym usg, bo później maluszki rosną różnie. Mi z pierwszego usg wychodzi 18.01, a z ostatniego sprzed tygodnia 09.01, także trzymam się tego pierwszego:happy2: Gratuluję udanej wizyty!

Caroline
dobrze, że malutka ma się ok. Widzisz sama jak to jest z tymi pomiarami. Jeden milimetr na monitorze robi duuuużą różnicę. Nic się nie martw. Będzie git:-)

Dorotqua trzymam kciuki za kolejne badanie glukozy no i gratuluje zdrowego synka!:happy2:

Gieniek my tu narzekamy, że nam już ciężko, a Ty nosisz już pod sercem ponad 3 kg:-p Pięknie Ci te skarby rosną! Oby tak dalej. No i oby jak najdłużej posiedziały;-) Gratki!!!

reklama
Gratuluję kolejnych udanych wizyt.
Caroline mój maluch tez ma tyle i doktor powiedziała że waga ok
Gienek dobrze, ze się odezwałaś. Ostatnio właśnie zastanawiałam się jak tam Twoje podwójne szczęście.
najważniejsze, ze zdrowo rosną a resztę dolegliwości trzeba przeboleć. Na szczęście koniec już nie daleko.:-)

Dorotqua z glukoza sprawdź na spokojnie a jak możesz to pomierz sobie glukometrem godzinę po posiłku jak jest poniżej 120 to ok bo ja miałam wynik prawie taki jak Twój (142) a przy pomiarach w domu okazało się że rzeczywiście po słodyczach mam nieprawidłowe wyniki i dla dobra dzidzi dieta nieunikniona. A do szpitala to przy takiej opcji biorą raczej tylko na badania i po 2,3 dniach wypuszczają

Gieniek dzieciaczki już spore. Dobrze, że wykryli cukrzycę i trzymam kciuki, żebyś nie potrzebowała insuliny.

Dorotqua mi pierwszy wynik glukozy też wyszedł podwyższony, bo codziennie m.in. piłam puszkę pepsi i jadłam dużo winogrona. Po powtórzeniu glukozy był już ok (ale pepsi i winogrona nie ruszyłam już). Ginka kazała mi tylko ograniczyć węglowodany, jak mój organizm tak zareagował na większą ilość. A dla siebie i swojego spokoju kupiłam glukometr i mierzę cukier 1, 2 dziennie po różnych posiłkach i zawsze jest ok :tak: Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też powtórka glukozy wyszła ok. Gratuluję synka ;-)
Ala1911 super, że wizyta udana :tak:

Ostatnia edycja:
Dorotqua ja jestem z Bydgoszczy.
Jeśli zatrzymają Cię w szpitalu, na pewno odwiedzę Cię i szkraba jeśli będę mogła.
Trzymaj się kochana.
I gratulacje SYNUSIA :tak:
Pewnie szpital Biziel jeśli cukrzyca.

Hej dziewczyny dzięki za wsparcie.
Biłka jasne że możesz odwiedzić mnie w szpitalu jakby mnie położyli. Hmm to chyba szpital na Waryńskiego.
Anyway byłam dziś u swojego lekarza na dyżurze(przy okazji zgubiłam się w szpitalu:-D) i umówiliśmy się że przyjdę w poniedziałek na patologię i tam mi zrobią drugi raz glukozę. By mi zrobili dziś ale doszłam do wniosku, że skoro w laboratorium przyjmują materiał do 10 a ja na 10 umówiona z lekarzem byłam to mogę spokojnie coś rano wszamać :-D i mi nie poszło. ogólnie przeglądam już jadłospisy dla cukrzycowych przyszłych mam i będę się do tego stosować prze weekend żadnych słodyczy i cukrów prostych. Same zdrowe rzeczy i zobaczymy jak to będzie w poniedziałek, ale wkurzona jestem bo jak nie urok to sraczka zawsze coś wyskoczyć musi:baffled:. Ehh coś pechowa ostatnio jestem. Jakby co zdam relację po badaniach poniedziałkowych.

reklama
Czuję się dzis wyjątkowo dobrze, aż dziwnie w porównaniu do ostatnich tygodni:) Polskie korzenie - pomyślicie-dobrze jest a ta marudzi:p

Elisse - Sylwestra mamy zamiar spędzić u znajomych, a dodam, że kolezanka jest i młodą matką i pigułą;) Jej mąż też pracował w szpitalu jako sanitariusz:p Więc będę pod fachową opieką;) Tak czy siak torba szpitalna pojedzie z nami;) Wszystko będzie na terenie Bydzi-więc luz;) Nie mniej jednak, wierzę, że Tymuś sobie odpuści takie daty:)

Dorotqua trzymam za Ciebie kciuki! Zobaczysz wszystko będzie dobrze i z Tobą i z Twoim synkiem:) Poskromicie cukrzycę:)

Do góry