reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Ala maluszek spory, ale jak na 32 tc, to w normie:tak: Z ta datą porodu, to najlepiej sugerować się pierwszym usg, bo później maluszki rosną różnie. Mi z pierwszego usg wychodzi 18.01, a z ostatniego sprzed tygodnia 09.01, także trzymam się tego pierwszego:happy2: Gratuluję udanej wizyty!

Caroline
dobrze, że malutka ma się ok. Widzisz sama jak to jest z tymi pomiarami. Jeden milimetr na monitorze robi duuuużą różnicę. Nic się nie martw. Będzie git:-)

Dorotqua trzymam kciuki za kolejne badanie glukozy no i gratuluje zdrowego synka!:happy2:

Gieniek my tu narzekamy, że nam już ciężko, a Ty nosisz już pod sercem ponad 3 kg:-p Pięknie Ci te skarby rosną! Oby tak dalej. No i oby jak najdłużej posiedziały;-) Gratki!!!

reklama
Gratuluję kolejnych udanych wizyt.
Caroline mój maluch tez ma tyle i doktor powiedziała że waga ok
Gienek dobrze, ze się odezwałaś. Ostatnio właśnie zastanawiałam się jak tam Twoje podwójne szczęście.
najważniejsze, ze zdrowo rosną a resztę dolegliwości trzeba przeboleć. Na szczęście koniec już nie daleko.:-)

Dorotqua z glukoza sprawdź na spokojnie a jak możesz to pomierz sobie glukometrem godzinę po posiłku jak jest poniżej 120 to ok bo ja miałam wynik prawie taki jak Twój (142) a przy pomiarach w domu okazało się że rzeczywiście po słodyczach mam nieprawidłowe wyniki i dla dobra dzidzi dieta nieunikniona. A do szpitala to przy takiej opcji biorą raczej tylko na badania i po 2,3 dniach wypuszczają

Gieniek dzieciaczki już spore. Dobrze, że wykryli cukrzycę i trzymam kciuki, żebyś nie potrzebowała insuliny.

Dorotqua mi pierwszy wynik glukozy też wyszedł podwyższony, bo codziennie m.in. piłam puszkę pepsi i jadłam dużo winogrona. Po powtórzeniu glukozy był już ok (ale pepsi i winogrona nie ruszyłam już). Ginka kazała mi tylko ograniczyć węglowodany, jak mój organizm tak zareagował na większą ilość. A dla siebie i swojego spokoju kupiłam glukometr i mierzę cukier 1, 2 dziennie po różnych posiłkach i zawsze jest ok :tak: Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też powtórka glukozy wyszła ok. Gratuluję synka ;-)
Ala1911 super, że wizyta udana :tak:

Ostatnia edycja:
Dorotqua ja jestem z Bydgoszczy.
Jeśli zatrzymają Cię w szpitalu, na pewno odwiedzę Cię i szkraba jeśli będę mogła.
Trzymaj się kochana.
I gratulacje SYNUSIA :tak:
Pewnie szpital Biziel jeśli cukrzyca.

Hej dziewczyny dzięki za wsparcie.
Biłka jasne że możesz odwiedzić mnie w szpitalu jakby mnie położyli. Hmm to chyba szpital na Waryńskiego.
Anyway byłam dziś u swojego lekarza na dyżurze(przy okazji zgubiłam się w szpitalu:-D) i umówiliśmy się że przyjdę w poniedziałek na patologię i tam mi zrobią drugi raz glukozę. By mi zrobili dziś ale doszłam do wniosku, że skoro w laboratorium przyjmują materiał do 10 a ja na 10 umówiona z lekarzem byłam to mogę spokojnie coś rano wszamać :-D i mi nie poszło. ogólnie przeglądam już jadłospisy dla cukrzycowych przyszłych mam i będę się do tego stosować prze weekend żadnych słodyczy i cukrów prostych. Same zdrowe rzeczy i zobaczymy jak to będzie w poniedziałek, ale wkurzona jestem bo jak nie urok to sraczka zawsze coś wyskoczyć musi:baffled:. Ehh coś pechowa ostatnio jestem. Jakby co zdam relację po badaniach poniedziałkowych.

reklama
Czuję się dzis wyjątkowo dobrze, aż dziwnie w porównaniu do ostatnich tygodni:) Polskie korzenie - pomyślicie-dobrze jest a ta marudzi:p

Elisse - Sylwestra mamy zamiar spędzić u znajomych, a dodam, że kolezanka jest i młodą matką i pigułą;) Jej mąż też pracował w szpitalu jako sanitariusz:p Więc będę pod fachową opieką;) Tak czy siak torba szpitalna pojedzie z nami;) Wszystko będzie na terenie Bydzi-więc luz;) Nie mniej jednak, wierzę, że Tymuś sobie odpuści takie daty:)

Dorotqua trzymam za Ciebie kciuki! Zobaczysz wszystko będzie dobrze i z Tobą i z Twoim synkiem:) Poskromicie cukrzycę:)

Do góry