reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Gieniek dużo zdrówka i wytrwałości do terminowego rozwiązania:tak:
caroline ja tez myślę, że waga Twojego maleństwa jest prawidłowa, tym bardziej że teraz jest ciężko to dokładnie zmierzyć(u mnie była ostatnio różnica 300gram w przeciągu dwóch dni) więc uważam że nie masz się czym martwić:happy:

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za następne

reklama
Caroline waga maluszka w sam raz. Podobno błąd pomiarowy na usg może wynosić nwet 150 gram.

Gieniek dobrze, że kazałaś sobie jeszcze raz zbadać cukier. Dbaj o siebie i maleństwo.

Udanych wizyt życzę

08.11
Deszczyk godz. 11:40 wizyta

caroline godz. 16:00 usg
09.11
januarkagodz.9:00 poradnia diabetologiczna
12.11
Natal84- 8:00 usg
biłkabdg godz. 10.20 - ginekolog +USG
14.11
januarka wizyta - usg
gosia081145
wizyta
15.11.
elisse godz. 8.30
ada1989godz. 9.30
M@linkagodz 11.30
Czarni godz.12.50
Dorotqua godz 15:00
agaagaaga14 godz 16.00 wizyta+usg
Dotka85 godz. 19.30 USG
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)

21.11
Dotka85 godz. 19.30 wizyta
Magda-z_uk godz.9.00 wizyta
22.11
Marzenixx godz. 15:00
23.11
Kropka87godz. 19:30
28.11

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
caroline godz. 14:45 wizyta/usg
04.12.
Alicja32 godz. 9:30

Gieniek faktycznie niezłe przeboje u Ciebie. Współczuję, na prawdę. Miejmy nadzieję, że maluszki zbytnie się spieszyć nie będą i dotrwacie do bezpiecznego czasu. Trzymaj się:happy2:

Dziewczyny dziś wizytujące......czekamy na wieści:-)

Dziękuję dziewczyny-jesteście kochane:tak:

A ja jestem po USG i moje dzieciaki ważą: panna 1500 g. a kawaler 1700 g., jedno leży główkowo a drugie poprzecznie, wszystkie parametry w normie. Laurka wygląda jak mój mąż a Gabryś z profilu przypomina mnie,ale to tylko takie moje przypuszczenia;-)

Caroline- jak widzisz moja córeczka też jest niewielka,ale taka waga jest w normie,więc nie masz się czym przejmować!

Wróciliśmy od lekarza. Ogólnie kazał pojawić się jutro u niego na dyżurze w szpitalu aby dostać skierowanie do Bydgoszczy bo tam jest najbliższa miejscówka gdzie leczą kobiety z cukrzycą. Zadzwoniłam tam z zapytaniem czy mnie ewentualnie położą, czy to będzie po prostu konsultacja, ale kobietka po drugiej stronie słuchawki powiedziała że powinnam w razie czego przygotować na pobyt u nich :-(. A że ja w sumie nie mam kompletnie nic to bym musiała kupić sobie całą wyprawkę do szpitala coby tam kilka dni przeżyć. Poza tym to kawał drogi odemnie bo ok 75km więc mój nie miałby możliwości za zcęsto przyjeżdżać:-(.
Ale z małżonem już po powrocie trochę po dedukowaliśmy i okazało się że powinnam przed badaniem 12 godzin nic nie jeść a przypomniał nam się że trochę zaszaleliśmy w mcdonaldzie i może wynik był troszkę wyższy właśnie dlatego. Anyway po powrocie zadzwoniłam jeszcze do lekarza i umówiłam się z nim że spróbujemy jeszcze raz ta glukozę i jak wtedy będzie wynik powyżej normy wtedy poproszę o skierowanie do szpitala w Bydgoszczy.

Jutro jadę po skierowanie na jeszcze jedną glukozę.
Pan doktor tez zrobił usg i maleństwo w końcu pokazało co tam ma i będzie chłopak już na 1500%.

Kolejna wizyta za tydzień po L4 i później będziemy robić USG aby porobić pomiary ile młody waży itd. Ehh stresujący dzień za mną.
Mam nadzieję, że kolejna glukoza przebiegnie dobrze i wyniki będą lepsze.
Kurde się rozpisałam jak nigdy.
Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt. I życzę powodzenia na jutrzejszych wizytkach. Zdrówka dla Was mamusie i dla maleństw:-D:-D

gienek ladnie juz waza dzieciaczki wszystko bedzie dobrze musi byc! Trzymam za Wasza trojeczke kciuki.

dorotqua przykro mi z powodu glukozy mam nadzieje ze nastepny wynik juz bedzie dobry! No i gratulacje synusia;)

Dziękuję Wam dziewczyny bardzo!!
Ja dzisiaj byłam na 3/4d.. mała wg lekarza waży 1200.. mówi że jeszcze mieści się w normie także zobaczymy jak będzie przybierała mała kluska na wadze ;-) jestesmy dobrej myśli :-) serduszko bije jak szalone reszta też w normie także pozostaje nam czekać..
dorotqua może teraz będzie wszystko ok .. 3mam kciuki!
gieniek ja zapomniałam że u ciebie dwie pociechy są w brzuszku :tak:

reklama
Hej:)

Dzisiejsza wizyta w koncu mnie trochę uspokoiła...Narazie infekcji nie ma. Luteinkę póki co odstawiam i mam się wspomagać No-spą, ale tą forte. Najważniejsze jednak, że z Tymkiem wszystko ok:) Mały waży ok 1800, Wasze szkraby też takie duże?:) Jestem w 32 tygodniu. Cieszyłam się, że mało tyję..do dziś:) Do tej pory albo waga stała w miejscu, albo ostatecznie przybrałam 2 kg. A dziś niespodziewajka - plus 4 kg:) Ważyłam na początku 63, a dziś 70:) Więc 7 kg na plusie:) jeszcze nie jest najgorzej, może zmieszczę się w 15.
Ale najbardziej zaskoczyła mnie data porodu, wg usg to 1.01.2013. Z miesiączki 11.01. I lekarz mówił, że tej drugiej daty mamy sie trzymać:)
Lecę się myć i spać, bo jutro badania krwi na tarczycę.

Dobrej nocki:)

Do góry