reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Ada po co tak wcześnie macierzyński, przecież później CI się będą należały te pieniążki...? W sumie już doczytalam, no skoro tak to faktycznie...., a jak później z powrotem do pracy? Chcesz wcześniej? Czy na wychowawczy, jest coś takiego?

Madzia sama jestem w szoku więc się pochwaliłam:D bo to aż niemożliwe jest:D

Gieniek Twoje wyniki też są jak najbardziej w porządku, nie ma się czym martwić...tym bardziej, że musisz gospodarować krwią na dwa maluszki stąd ta hemoglobinka, a co bierzesz na wzrost? Glukoza jest w normie.....

reklama
Gieniek 80 na czczo jeszcze ok, ale ta po 2h troszkę wysoka. Nie mówię, że tragiczna, ale jednak....Ja bym na Twoim miejscu powtórzyła badanie po 27 tygodniu, bo wówczas cukry najbardziej szaleją. Póki co, pilnuj regularnych posiłków i powinno być dobrze. Jeśli jednak Cię to niepokoi, to popytaj który lekarz jest dobry w tej dziedzinie i idź zapytaj. Powodzenia!

Kurcze Magda dzięki ci wielkie za info!! ja taka gapa i nawet nie pomyślałam że przez to moje zwolnienie może być coś inaczej:szok::zawstydzona/y: weszłam na strone JC i właśnie wyczytałam dokładnie to co napisałaś, hmmmm no to będę musiała się do nich przejść, bo ja na tydzień mam 99f więc poniżej tego progu i tak juz mam od początku sierpnia, więć na pewno z tych 8 tyg to innej średniej nie będzie:no: I tak w poniedziałek ide do mojej agencji więc się wszystko wypytam i zobaczymy co powiedzą ale dobrze że mi powiedziałaś bo tak to byłabym zaskoczona gbydy mi powiedzieli że nie moge otrzymywać smp i będę przygotowana:)) nawet to 130 to juz coś więcej niż 99 więc chyba i tak wybiore na 11 tyg przed, Magda jeszcze raz ci bardzo dziękuje, na rękach cię nosić powinni:-)

milusia przez 39 mam płatny macierzyński, nie w 100% ale i tak wiecej niż teraz biore na zwolnieniu, a po 39 tygodniach jeżeli będe chciała to mogę wziąć 3 miesiące bezpłatnego urlopu

Ada nie ma sprawy:happy: Dobrze, że w ciąży Ci nosić nie wolno, bo jeszcze bym chciała skorzystać:-D
A na poważnie, to ja też się dość późno zorientowałam. Podobno czasami (bardzo rzadko) pewne firmy mają w swoim statusie, że liczą to z najwyższych payslipów, ale niestety nie u mnie:no: Szkoda, bo tak, to bym miała ładnie płacone...Popytaj ich dokładnie. Mi mają wysłać pocztą te wyliczenia. Jak będziesz występować z aplikacją do JC (można po 26tc), to potrzebny Ci druk od pracodawcy, że nie może Ci płacić. Jak zatem będziesz w agencji, to od razu im powiedz o tym, żebyś później czekać nie musiała.
Cieszę się, że mogłam pomóc;-)

Hej rybeczki,
melduję się po wizycie,
ja nadal 2,5 na plusie
maluszek waży 900 g
termin na 1 styczeń
zobaczymy jak to będzie.........
torbiel niestety nadal jest..........echhh

Hej rybeczki,
melduję się po wizycie,
ja nadal 2,5 na plusie
maluszek waży 900 g
termin na 1 styczeń
zobaczymy jak to będzie.........
torbiel niestety nadal jest..........echhh

Super że maluszek rośnie, tylko kurcze te cholerne torbielki:crazy: lekarz coś powiedział co dalej z tym???
Mi powiedział że do końca I trymestru powinno zaniknąć, już zaczynam się bać:-(

Kobietki mam się tym nie przejmować, taka struktura dzieciątka, może zaniknie, a może nie, taka uroda Boryska, no i będziemy to kontrolować...

reklama
Milusia na pewno torbielka zniknie, duzy chlopczyk z niego to z pewnoscia organizm silny i sobie poradzi. Moj tata urodzil sie 1 stycznia, no i niestety na ogol wszyscy na mniejszym lub wiekszym kacu skladaja mu zyczenia :-p

Do góry