reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Mila musisz być na czczo....coś się chyba komuś pomyliło...

Kochane ja mam wyniki takie, że w szoku jestem..........
z Wiktorkiem ledwo chodziłam już bo miałam hemoglobinkę 10, a tutaj dzisiaj po wynikach mam 12,6, ale biorę tak raz na 3, 4 dni chela fer

glukoza przed obciążeniem 70, po obciążeniu 69....

reklama
Indziorka gratuluje córci:-)
Dotka, caroline równiez gratuluje udanych wizyt:)))

ja tu nic o glukozie nie słyszałam ,poprzednio nie miałam i jak było ok:) dzisiaj byłam u położnej, serduszko miło było usłyszeć:-) wszystkie wyniki krwi i moczu w porządku, dostałam tez druk matb1 dla pracodawcy, więc w poniedziałek im zaniose wraz z kolejnym zwolnieniem lekraskim, chyba juz ostatnim a potem macierzyński wybieram..... następna wizyta z położną za miesiąc:)

Ada a nie chcesz iść na macierzyński jak najpóźniej? Ja sobie myślę, że po co tracić tak wcześnie macierzyński, skoro i tak siedzisz w domku? Ja planuję dopiero od Świąt.
Super, że serducho bije tak pięknie! U mnie wczoraj nie mogli znaleźć, ale nic dziwnego, bo mój maluszek, to istny akrobata. Ani położenia nie noga nigdy dobrze sprawdzić, ani serduszka złapać, bo tak się wierci:-)

Milusia wyniki glukozy masz eleganckie! Hemoglobinka też ładna.Pozazdrościć:zawstydzona/y::-p

Mila ja też wiem, że na glukozę na czczo, bo ten pierwszy pomiar jest bardzo ważny i powinien być na czczo właśnie.

Magda ja tylko z jednego względu ide wcześniej- teraz płacą mi o wiele mniej na zwolnieniu, jak pójde na macierzyński to przez pierwsze 6 tyg płacą 90% i to nas troche podratuje, zwłaszcza że sytuacja finansowa w tej chwili jest troche niefajna u nas, ja chciałam tak to zacząc go pare tygodni później ale w takim wypadku wybieram wcześniej żeby rachunki mi się na łeb nie zwaliły:baffled:

Ja dzisiaj wizyta w szpitalu na USG tarczycy...martwię się :(
Oby badanie wykazało brak niedoczynności tarczycy. Do później.
Dam znać co tam wyszło ... ! Pa.

aninek- dziękuję, brzuszek mam już spory i jest mi coraz ciężej, od wczoraj mam lekkie twardnienia brzuszka. Gratuluję dziewczynki, ma śliczny profil:tak: Teraz szalej na zakupach ile się da!
milusia83 masz bardzo ładne wyniki krzywej cukrowej i hemoglobinki, świetnie! Ja też już jestem po badaniu i u mnie nie wyszło tak super, hemoglobina 10 a glukoza 2 h po obciążeniu 139,4 czy myślisz,że to już cukrzyca ciążowa? Moja lekarka w komentarzu napisała w systemie-wyniki badań prawidłowe,jak dla mnie są dużo za duże, na czczo mam glukozę 80. Co prawda ja naprawdę jadłam bardzo dużo słodyczy i owoców,no i ciąża bliźniacza,sama nie wiem,co o tym myśleć...
madziamadzia- powodzenia na Twoich badaniach na cukier, trzymam kciuki mocno, chyba rzadko się zdarza,żeby wyszło to badanie komuś źle..

Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt,poznania płci i czekam na następne relacje oraz fotki:-)

Ada jesteś pewna, że dostaniesz te 90%? Słońce nie chcę Cie denerwować, ale ja właśnie ostatnio doszłam do tego, że mi się nie należy te 90%. Nie wiem kochana, jak długo jesteś na zwolnieniu i od kiedy, ale Statuatory Maternity Pay wyliczają z 8 tygodni przed 15 tygodniem kwalifikacyjnym. Już tłumacze o co chodzi. Oni nie biorą pod uwagę całokształtu, albo najwyższych payslipów, tylko liczą średnią z 8 tygodni przed ukończeniem 26 tygodnia ciąży, bowiem te kolejne 15 tygodni, to już okres, którego w ogóle nie liczą. I teraz tak. Jak średnia za mała, to nie dostaniesz SMP tylko musisz wystąpić do Job Centre o Maternity Allowance. Dalej jestes pracownikiem firmy, ale że nie mogą Ci płacić w pracy, to płci JC. Jeśli zarobki przekroczą próg (w tym roku podatkowym 107Ł), to płacą Ci 90%, ale z tego, co zarobiłaś w ciągu tych 8 kwalifikacyjnych tygodni. U mnie te 8 tygodni było od ok 10 sierpnia do początków października, więc już wiem, że nie dostanę SMP. Rozmawiałam ze swoim menadżerem i faktycznie tak jest. Będę ubiegać się o MA. Dowiedz się u siebie dokładnie jak to jest. Najlepiej umów spotkanie z kimś, kto się tym zajmuje, bo możesz się wkopać na tzw. minę. Odejdziesz teraz na macierzyński, a oni Ci wyliczą te 90% i okaże się że z Job Centre dostałabyś więcej, bo tam jest coś ok 130 Ł tygodniowo. Mam nadzieję, że ułoży się po Twojej myśli:happy:

Biłka będzie dobrze! Daj znać po wszystkim &&&&&&&&&&;-)

bilkabdg trzymam kciuki

milusia83 super wyniki :)

magda_z_uk mały wiercipięta z niego jest.

ada1989 skoro masz sytuację niezbyt ciekawą, to nie ma co zwlekać.

gieniek przy ciąży bliźniaczej na pewno organizm jest bardziej obciążony.

reklama
Milusia83 wyniki masz super :tak:

Mila83
tak jak piszą Dziewczyny na glukozę powinno się być na czczo. Czytałam gdzieś nawet, żeby wieczorem nie przesadzać ze słodkim, bo mogą wyjść wyniki złe.

Gieniek podejrzenie cukrzycy jest powyżej 140, a moja ginka w poprzedniej ciąży mówiła, że nawet powyżej 150, wiec się nie martw ;-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, jeśli któraś ma :-D

Do góry