reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Ja wczoraj w 75 % zaspokoilam swoja ochote na zjedzenie pysznej mizerii.
Ogoreczki mialam pycha, tyle, ze zamiast smietanki musialam uzyc jogurtu.
A teraz mnie naszla ochota na salatke z pomidorow i ogorkow:-p

Moj italiano ostatnio zrobil prawdziwe carbonara i tak nie za bardzo mi podeszlo.
Troche bym zmodyfikowala :-p
Ja robię na podsmażonym boczku i śmietance kremówce plus przyprawy, jajek nie daję, bo nie umiem, zawsze jest za ciepłe i się zetną, a surowych nie lubię, ale zielona pietruszka obowiązkowo!

Ja robię na podsmażonym boczku i śmietance kremówce plus przyprawy, jajek nie daję, bo nie umiem, zawsze jest za ciepłe i się zetną, a surowych nie lubię, ale zielona pietruszka obowiązkowo!

No wlasnie, ja ten boczeczek to bym na takie skareczki suchutkie prawie wegielki zrobila (bo tak uwielbiam:-), a wedlug prawdziwego przepisu powinien byc lekko podsmazony, smietany sie nie dodaje w ogole, tylko to jajo ktore nie powinno sie sciac, a ja tez bym sciela tutaj na maksa jak na jajecznice:-p

No wlasnie, ja ten boczeczek to bym na takie skareczki suchutkie prawie wegielki zrobila (bo tak uwielbiam:-), a wedlug prawdziwego przepisu powinien byc lekko podsmazony, smietany sie nie dodaje w ogole, tylko to jajo ktore nie powinno sie sciac, a ja tez bym sciela tutaj na maksa jak na jajecznice:-p
Właśnie ja zamiast tego jaja śmietanę wolę, bo też mi taka wersja nie za bardzo pasuje, a bekon porządnie wysmażony, jak najbardziej! A jest pietruszka w oryginalnym przepisie?

reklama
Właśnie ja zamiast tego jaja śmietanę wolę, bo też mi taka wersja nie za bardzo pasuje, a bekon porządnie wysmażony, jak najbardziej! A jest pietruszka w oryginalnym przepisie?

Nikki, w wersji tak jak powinno byc spaghetti alla carbonara pietruszki niet:-)
Jaka smietane dodajesz? Wiem, ze niektorzy Wlosi dodaja tez, ale to juz modyfikacja. Oni dodaja panna da cucina, czyli te smietane, ktora sluzy do gotowania. U nas to jest chyba ta Ramy, tak?

Do góry