reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

Sałatka z tuńczyka

5 jajek ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka w oleju
puszka kukurydzy
pół cebuli
6 kawałków suszonych pomidorów w oleju
majonez
sól, pieprz

Tuńczyk i kukurydzę odcedzić, resztę składników drobno pokroić, dodać sól, pieprz i majonez do smaku.
Jak ktoś nie lubi cebuli to może być bez, też jest dobra.
Tą sałatką zajada się nawet mój syn, który jest strasznym niejadkiem

Smacznego!

reklama
Sałatka z tuńczyka

5 jajek ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka w oleju
puszka kukurydzy
pół cebuli
6 kawałków suszonych pomidorów w oleju
majonez
sól, pieprz

Tuńczyk i kukurydzę odcedzić, resztę składników drobno pokroić, dodać sól, pieprz i majonez do smaku.
Jak ktoś nie lubi cebuli to może być bez, też jest dobra.
Tą sałatką zajada się nawet mój syn, który jest strasznym niejadkiem

Smacznego!
Asiax, brzmi apetycznie, ja zwykle robię tuńczyka z ryżem, porem, jajkiem, kukurydzą i majonezem, także podobnie.

Jeszcze takiej nie jadeam, pewnie zrobię następnym razem, chociaż mój syn nie lubi pora, jak miał 4 lata to stwierdził że jak dorośnie to wyprodukuje nieszczypiące pory.
Jak będę miała czas to wrzucę przepis na przepyszny domowy chleb, który może leżeć tydzień i jest świerzy, oraz na rybę faszerowaną w galarecie wg przepisu mojej pra-pra babci, który przechodzi z pokolenia na pokoleniebod ponad 100 lat.
Chyba lecę pod prysznić bo M już leży w łóżeczku. Do jutra, kolorowych snów!

ASIAXrobie identyczną sałatke z tunczyka pycha moge ją jeść kilogramami :):)

Dostałam ostatnio przepis na Salatka z kurczaka i zielonego groszku
Kawalek gotowanego lub pieczonego kurczaka (może być wczorajszy :)
1 puszka zielonego groszku
2 jabłka
1 świeża papryka
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Mieśo kurczaka drobno pokroić, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, jablka zetrzeć grubo na tarce lub pokroic w kostkę.
Odsaczyć wodę z groszku i dodać do reszty skladników.
Dodać majonez sól i pieprz.

Aha mam jeszcze pytanko czy któraś z Was ma sprawdzony przepis na duszone mięsko najlepiej pierś kurczaka lub indyka. Kurcze odkąd jestem w ciązy niemoge przelknąć smażonego np schabowego z piersi. Dziś moj C zażyczył sobie właśnie pierś jemu usmaże a ja coś sprobuje wymyślic dla siebie

Witam , ja mam wstręt do miesa z kurczaka jak nigdy. Tonami moge wcinac owoce takie jak winogrono, arbuz, grapefruit i od 3 dni na okrągło jakody ze smietaną pycha.

reklama
Do góry