reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

ŻEBERKA WIEPRZOWE
MARYNATA:
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżki cukru pudru
5 łyżek sosu sojowego
2 łyżka keczupu
2 łyżki oleju
1,5 łyżeczki utartego imbiru (lub 2 łyżki świeżego pokrojonego w kawałki)
6-8 goździków
szczypta pieprzu
płat żeberek
na dzień przed pieczeniem przygotować marynatę z wymienionych składników. Żeberka pokroić na kawałki z jednym żebrem, włożyć do marynaty i wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na noc . Od czasu do czasu żeberka przemieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żeberka wyjąć z marynaty (powyciągać goździki i kawałki imbiru jeśli dodawałyśmy świeży). Żeberka rozłożyć w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę, często odwracając i smarując marynatą, aż równomiernie się zrumienią, a mięso będzie miękkie i dobrze odchodzące od kości. Najlepiej podawać z zasmażanym ryżem lub z ryżem pomieszanym z podsmażonymi pieczarkami. Pychaaaaaaa
 
reklama
reklama
Do góry