reklama
Karoli4
Fanka BB :)
Sliczne:-)
Klara, czym je wycinalas?
Klara, czym je wycinalas?
Karoli4
Fanka BB :)
Az szkoda jesc tych piernikow.
Klara M
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 26 Październik 2009
- Postów
- 3 054
Karoli szkoda to ich nie zjeść, ja dopiero po porodzie te olukrowane będę mogła przez wyniki cukru
a tak to nie dałam za wygraną i niepolukrowanego musiałam spróbować....
Kiedyś miałam inny przepis na pierniczki, ale zauważyłam że ten mi bardziej pasuje, bo one są takie cienutkie...i bez lukru też super....
Oczywiście po upieczeniu jak poleżą są super, ale jak nie leżą też smaczne.
Yola potem jak będziesz wałkowac po tych 2 dniach to wiadomo pewnie mąką będziesz musiała podsypać....
po zrobieniu ciasta na świeżo oczywiście ono się mocno klei ale kulkę da sie zrobić i wrzucić ją w folię spożywczą
Mam nadzieję, że jak zrobisz z Synkiem to się pochwalisz jak Wam wyszły 
Kiedyś miałam inny przepis na pierniczki, ale zauważyłam że ten mi bardziej pasuje, bo one są takie cienutkie...i bez lukru też super....
Oczywiście po upieczeniu jak poleżą są super, ale jak nie leżą też smaczne.
Yola potem jak będziesz wałkowac po tych 2 dniach to wiadomo pewnie mąką będziesz musiała podsypać....
po zrobieniu ciasta na świeżo oczywiście ono się mocno klei ale kulkę da sie zrobić i wrzucić ją w folię spożywczą
Ostatnia edycja:
Karoli4
Fanka BB :)
A wiecie co ja zrobie? Poprosze mame jak bedzie do mnie na swieta jechala, zeby mi piernikow torunskich moze przywiozla, bo mi sie wlasnie zachcialo takieg z marmolada w srodku

Ja mam dla was fajny przepis, tez swiateczny rodem z Danii:
Deser ryzowy - risengroed
1l mleka
2 torebki bialego ryzu dlugoziarnistego (200g)
cynamon zmieszany z cukrem
kawalek masla, najlepiej dunskie solone (np.Lurpak).
Mleko w garnku doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy ryz.
No i na malym ogniu gotujemy i mieszamy czesto, prawie non stop- radze nie spuszczac wzroku bo mleko lubi sobie wykipiec. Po ok 20-30min nam to zgestnieje, ryz wchlonie mleko calkowicie i zrobi sie miekki, i bedziemy miec taka papke.
Wykladamy gorace na glebokie talerze (lub miseczki) i posypujemy cynamonem zmieszanym z cukrem a na srodek kawalatek masla. Mieszamy lyzka i wcinamy poki cieple
Deser ryzowy - risengroed
1l mleka
2 torebki bialego ryzu dlugoziarnistego (200g)
cynamon zmieszany z cukrem
kawalek masla, najlepiej dunskie solone (np.Lurpak).
Mleko w garnku doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy ryz.
No i na malym ogniu gotujemy i mieszamy czesto, prawie non stop- radze nie spuszczac wzroku bo mleko lubi sobie wykipiec. Po ok 20-30min nam to zgestnieje, ryz wchlonie mleko calkowicie i zrobi sie miekki, i bedziemy miec taka papke.
Wykladamy gorace na glebokie talerze (lub miseczki) i posypujemy cynamonem zmieszanym z cukrem a na srodek kawalatek masla. Mieszamy lyzka i wcinamy poki cieple
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 4
- Wyświetleń
- 871
- Odpowiedzi
- 509
- Wyświetleń
- 54 tys
- Odpowiedzi
- 3
- Wyświetleń
- 10 tys
T
- Odpowiedzi
- 367
- Wyświetleń
- 38 tys
Podziel się: