reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki kulinarnie!

A ja dziś robie dla swojego męzusia sernik z brzoskwiniami i bezą ,ze strony Gosi:tak::-D

Ratunku, blaszka za mała, beza nie chce się zmieścić!!!

Ostatnia edycja:
reklama
To ja sernik tez pieklam, jednak z sera bialego, ktory sama zrobilam i jakos ochota mi na sernik na jakis czas przeszla .... mysle, bo jego sprobowanie przez mojego G. skonczylo sie belcikiem:rofl2:

Niestety naszego sera bialego we Wloszech niet:-(

u nas na obiadek dzis rybka pieczona z ziemniaczkami tez pieczonymi:tak:ciekawe czy mi sie uda... :-pzawsze smazyłam na patelni rybke, ale córce wole dac pieczona wiec mam dzis próbe:-p

Aga79 - slusznie zauwazylas. We Wloszech kupuje tzw. pane degli angeli, waga 16 g - takze tyle nalezy dodac.
Nie wiem jaki jest proszek do pieczenia w Irlandii i jaka ma wage opakowanie:-), ale 16 g w zupelnosci wystarczy;-)
tak samo nie wiem jaka wage ma proszek do pieczenia w Polsce, bo nigdy wczesniej nie pieklam ciast:tak:
Dziękuję za info:-):-):-). Ja używam polskiego (ten co ja mam ma 30 g) niestety Irlandczycy przeważnie do wypieków używają sody lub mąki ze spulchniaczem:crazy::crazy::crazy: mi to nie smakuje wiec zaopatruje się w sklepie z polskimi produktami:tak::tak:. Zwłaszcza jak chce coś upiec. Jeszcze raz dzięki za info na pewno spróbuję zrobić to pysznie wyglądające ciasteczko:-D:-D:-D

A ja dzis jadla pizze. Pychota i podzialala jak balsam na moj zoladek:tak:
Oto fotki naszych pizz:) Ta pierwsza moja, bardziej mi smakowla:-p

Załączniki

• SDC12473.JPG
    SDC12473.JPG
    85,1 KB · Wyświetleń: 26
  • SDC12474.JPG
    SDC12474.JPG
    85,3 KB · Wyświetleń: 24
Nie moge na głodnego czytać co tu pichcicie, bo mnie skręca. U mnie dziś będzie drożdżóweczka ze śliwkami, o ile M kupi mi drożdże. Ciągle za mną jabłka i śliwki chodzą i tak na zmianę u mnie - a to drożdżówka, a to szarlotka:rofl2:

Gosiu, ten sernik z twojej strony wyszedł rewelacyjnie. Od wczoraj to mąż już połowe zjadł:-D a ja tylko jeden kawałeczek, bo trzeba dbać o wage:-p:-D

reklama
Do góry