reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

A ja dziś robie dla swojego męzusia sernik z brzoskwiniami i bezą ,ze strony Gosi:tak::-D

Ratunku, blaszka za mała, beza nie chce się zmieścić!!!

Ostatnia edycja:
reklama
To ja sernik tez pieklam, jednak z sera bialego, ktory sama zrobilam i jakos ochota mi na sernik na jakis czas przeszla .... mysle, bo jego sprobowanie przez mojego G. skonczylo sie belcikiem:rofl2:

Niestety naszego sera bialego we Wloszech niet:-(

u nas na obiadek dzis rybka pieczona z ziemniaczkami tez pieczonymi:tak:ciekawe czy mi sie uda... :-pzawsze smazyłam na patelni rybke, ale córce wole dac pieczona wiec mam dzis próbe:-p

Aga79 - slusznie zauwazylas. We Wloszech kupuje tzw. pane degli angeli, waga 16 g - takze tyle nalezy dodac.
Nie wiem jaki jest proszek do pieczenia w Irlandii i jaka ma wage opakowanie:-), ale 16 g w zupelnosci wystarczy;-)
tak samo nie wiem jaka wage ma proszek do pieczenia w Polsce, bo nigdy wczesniej nie pieklam ciast:tak:
Dziękuję za info:-):-):-). Ja używam polskiego (ten co ja mam ma 30 g) niestety Irlandczycy przeważnie do wypieków używają sody lub mąki ze spulchniaczem:crazy::crazy::crazy: mi to nie smakuje wiec zaopatruje się w sklepie z polskimi produktami:tak::tak:. Zwłaszcza jak chce coś upiec. Jeszcze raz dzięki za info na pewno spróbuję zrobić to pysznie wyglądające ciasteczko:-D:-D:-D

A ja dzis jadla pizze. Pychota i podzialala jak balsam na moj zoladek:tak:
Oto fotki naszych pizz:) Ta pierwsza moja, bardziej mi smakowla:-p

Załączniki

• SDC12473.JPG
    SDC12473.JPG
    85,1 KB · Wyświetleń: 34
  • SDC12474.JPG
    SDC12474.JPG
    85,3 KB · Wyświetleń: 29
Nie moge na głodnego czytać co tu pichcicie, bo mnie skręca. U mnie dziś będzie drożdżóweczka ze śliwkami, o ile M kupi mi drożdże. Ciągle za mną jabłka i śliwki chodzą i tak na zmianę u mnie - a to drożdżówka, a to szarlotka:rofl2:

Gosiu, ten sernik z twojej strony wyszedł rewelacyjnie. Od wczoraj to mąż już połowe zjadł:-D a ja tylko jeden kawałeczek, bo trzeba dbać o wage:-p:-D

reklama
Do góry