Paulinaa
Mama Adasia '2010
Oj, tak powiem Ci , że jedzonka będzie. Narobiłam taki garnek, że szok ale napewno się nie zmarnuje ;-);-);-)Też muszę nagotować i na 3 dni obiady z głowy!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj, tak powiem Ci , że jedzonka będzie. Narobiłam taki garnek, że szok ale napewno się nie zmarnuje ;-);-);-)Też muszę nagotować i na 3 dni obiady z głowy!
Ja też tak sie czuje jakbym ciągle głodna była i sama nie wiem co bym zjadła;/ostatnio wstaję i umieram z głodu..... idę spać mam to samo w dzień ciągle głodna jestem i aż mnie wykręca z głodu mimo ze coś zjadałam niedawno![]()
Ja mam problem z sokami marchwiowymi nie wiem czemu ale nie służą mi w ciąży i ich pic niestety nie mogę.:-(;-)A ja mam zgagę po sokach owocowych, nie mogę za żadne skarby pić nawet tych, które sama wycisnę za pomocą sokowirówki
U mnie apetyty głównie na słodkie i na kurczaka :-)
Muszę się po składniki na ten bigos wybrać, na razie szykuję ogórkową.Oj, tak powiem Ci , że jedzonka będzie. Narobiłam taki garnek, że szok ale napewno się nie zmarnuje ;-);-);-)
Przyprawę do bigosu, suszone grzybki i suszone śliwkiRzućcie jakims przepisikiem na dobry bigosik! Co dorzucacie dla lepszego smaku? Gosia liczę na ciebie np.![]()
Ja robię tylko z kiszonej, a zamiast vegety przyprawy- liść laurowy, majeranek, kolorowy pieprz... A cukru tylko łyżeczkę do kapusty, którą gotuję osobno, łączę z mięskiem jak zmięknie. Z mięsa najbardziej lubię wędzony boczek, ale nietłusty. No i zasamażka na słoninie-opcjonalnie.Agagsm;-)
ja robię ze składników :
-kapusta główka lub kapusta kiszona lub pół na pół zależy jak kto lubi
-grzybki ewentualnie pieczarki (ja robię z pieczarkami bo mała moja je a jej grzybów nie daję)
-boczek wędzony
-kiełbasa
-cebula
-koncentrat
-pieprz
-vegeta
-cukier
-papryka słodka lub ostra(zależy jaką sie bardziej lubi)
Kiełbasę boczek cebulę w kostkę podsmażasz na oliwie z vegetą pieprzem, Do tego grzybki potem kapustę, koncentrat i potem przyprawiasz do smaku i dajesz cukier paprykę jeszcze pieprzu i vegety jak mało
chyba wszystko napisałam co daję![]()
Ja robię tylko z kiszonej, a zamiast vegety przyprawy- liść laurowy, majeranek, kolorowy pieprz... A cukru tylko łyżeczkę do kapusty, którą gotuję osobno, łączę z mięskiem jak zmięknie. Z mięsa najbardziej lubię wędzony boczek, ale nietłusty. No i zasamażka na słoninie-opcjonalnie.