reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Mnie też już co wieczor spina brzuch, Mloda sie dosc boleśnie wierci, choc w ciagu dnia jest grzeczna to wieczorem wlasnie zaczyna rozrabiac. Czasami czuje takie combo: bolesne skurcze i bolesny ruch Małej w tym samym momencie. Oprocz tego sporadycznie zdarza mi sie odczuc taki "impuls" rozchodzacy sie glownie po podbrzuszu i kroczu. Dosc nieprzyjemny, ale trwa doslownie sekunde i czuje sie tak jakbym miala sie wtedy zsikac:p tak mi Mala po nerwach jezdzi:p
Zupelnie inaczej wspominam końcówkę pierwszej ciazy. Teraz to codziennie wieczorem czuje sie jakbym zaraz miala rodzic, a w 1 to do wyladowania na porodowce nie wiedzialam jak wyglądają skurcze:p
Mama mi jeszcze rzucila haslo, ze mam juz spuchniete usta. W 1 ciazy jak to zauwazyla to w ciagu tygodnia urodzilam. Ciekawe jak dlugo jeszcze wytrzymam;)
Mam dokladnie tak samo jak opisalas 😁
To combo i ten impuls nieprzyjemny 😊
Kurcze czlowiek w pierwszej ciazy to nie wiedzial co i jak a druga i kolejna to juz schizy mozna dostac czy to juz sie zaczyna i taki bardziej wyczulony jest na kazde zaklucie czy bol.

@ness. sorki, że wpadam na watek, ale zajrzyj do skrzynki :) Dla pozostałych dziewczyn - pozdrowienia i uściski. Rodźcie zdrowo i niech wam się dobrze dzieje <3

Mam dokladnie tak samo jak opisalas 😁
To combo i ten impuls nieprzyjemny 😊
Kurcze czlowiek w pierwszej ciazy to nie wiedzial co i jak a druga i kolejna to juz schizy mozna dostac czy to juz sie zaczyna i taki bardziej wyczulony jest na kazde zaklucie czy bol.
Mam dokladnie tak samo. Chyba zwariuje. Cesarka w poniedzialek a dzisiaj cos dziwnie się czuje od rana. Brzuch się napina i pobolewa. Oby jeszcze dobę wytrzymać

Aaaa.. Trochę skomplikowane faktycznie. U mnie wystarczy zadzwonić i każą zaraz przyjechać. Żadnych testów na Covid nie robią.Też mam łożysko na przedniej scianie, dlatego też zaczęłam czuć ruchy dość późno, jakoś koło 22tc i czasem nie czuję małego tak wyraźnie jak inne dziewczyny opisują, że aż brzuch się bardzo wygina, bo to łożysko amortyzuje, ale jednak zawsze jakoś tam czułam, ale tamtego dnia było zupełnie inaczej niż zwykle. To super, że już ok :)
Ja ruchy poczułam w 25 TC, więc to była jedna wielka panika czemu on jeszcze nie kopie 🤣 ale jak kopnął to prawie zeszłam z bólu, takie powitanie, syn ani trochę nie jest subtelny 😁

Dziewczyny dzisiaj jeszcze trzymamy nogi razem, a potem niech się dzieje co chce 🎉🎉

Ja ruchy poczułam w 25 TC, więc to była jedna wielka panika czemu on jeszcze nie kopie 🤣 ale jak kopnął to prawie zeszłam z bólu, takie powitanie, syn ani trochę nie jest subtelny 😁

Dziewczyny dzisiaj jeszcze trzymamy nogi razem, a potem niech się dzieje co chce 🎉🎉
Jest ciężko ale trzymamy 😂 w nocy chyba z 5 skurczów miałam. Coraz więcej ich. Do tego od wczoraj czuje jakbym miała nawal pokarmu 🤷‍♀️ ani ruszam żeby nie wywołać 😂

mi wczoraj na wizycie lekarz do którego chodzę dodatkowo prywatnie powiedział ze mam bardzo mało wód płodowych ii żebym po Nowym Roku pojechała na IP żeby zrobić KTG i USG i sprawdzić czy wody się nie sączą 😞

mi wczoraj na wizycie lekarz do którego chodzę dodatkowo prywatnie powiedział ze mam bardzo mało wód płodowych ii żebym po Nowym Roku pojechała na IP żeby zrobić KTG i USG i sprawdzić czy wody się nie sączą 😞
A nie ma w Polsce takich wkładek, które wykrywają wody płodowe? Zakładasz ją na jakiś czas i jak coś Ci leci to sprawdzasz wkladke- jeśli wody, to pasek kontrolny powinien się zabarwić na dany kolor.

A nie ma w Polsce takich wkładek, które wykrywają wody płodowe? Zakładasz ją na jakiś czas i jak coś Ci leci to sprawdzasz wkladke- jeśli wody, to pasek kontrolny powinien się zabarwić na dany kolor.
Saugella AmnioCheck- znalazłam na necie. Może podjedź do apteki i kup, żeby mieć spokojniejsza głowę?

reklama
Są te wkladki faktycznie do sprawdzania, ale różny może być powód malowodzia. Mi się wody nie saczyly, A wód już prawie w ogóle nie było w 1 ciazy.

Dziewczyny może któraś mogłaby coś podpowiedzieć w sprawie sterylizacji laktatora w mikrofalowce? W szpitalu gdzie będę rodzić właśnie tak można robić i poprzednio kupiłam w aptece takie worki do sterylizacji do mikrofali, A teraz w żadnej aptece nie mogę dostać.. zastanawiam się czy zamawiać przez Internet, bo to teraz nie wiem kiedy by przyszło czy może jakoś inaczej można bez tych worków?

Do góry