reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Próbowałam, ale to nie dla mnie. Kocham czytac od dziecka i u mnie to albo książki papierowe albo kindle. Ja też w ciąży nadrobiłam zaległości, czytam książkę dziennie, czasem 2 dni mi zajmie, żeby skończyć. Za 10 dni mam urodziny i mąż mi kupil kolejne do czytania, już są w drodze :)
Polecisz coś ciekawego? Najlepiej na faktach.

reklama
To mozesz polecić tak czy siak, z chęcią coś poczytam :D dawno nie czytałam i człowiek traci zasób słów.
To są zazwyczaj całe serie, ale zawsze możesz przeczytać pierwsza z serii i jak Ci się
nie spodoba to nie musisz czytać kolejnych. Nie wiem czy to Twój gust, ale z sentymentem wspominam np. Camille Lackberg i jej serię Fjallback czy Jo Nesbo I jego serię z Harrym Hole, bo od tego się zaczęło moje zamilowanie do skandynawskich kryminałów. Wygoogluj sobie które książki są pierwsze z tych serii bo nie pamiętam.

To są zazwyczaj całe serie, ale zawsze możesz przeczytać pierwsza z serii i jak Ci się
nie spodoba to nie musisz czytać kolejnych. Nie wiem czy to Twój gust, ale z sentymentem wspominam np. Camille Lackberg i jej serię Fjallback czy Jo Nesbo I jego serię z Harrym Hole, bo od tego się zaczęło moje zamilowanie do skandynawskich kryminałów. Wygoogluj sobie które książki są pierwsze z tych serii bo nie pamiętam.
Polecam tez Świst. [emoji16]

1 tom to "mezczyzni, którzy nienawidzą kobiet";) przynajmniej tak jak w czarnej serii;) wczoraj robiłam zdjęcia tej serii bo wystawiam dziś na sprzedaż ( tzn mam taki zamiar)

1 tom to "mezczyzni, którzy nienawidzą kobiet";) przynajmniej tak jak w czarnej serii;) wczoraj robiłam zdjęcia tej serii bo wystawiam dziś na sprzedaż ( tzn mam taki zamiar)
"mężczyźni..." to akurat Larsson, piękny klasyk :) Mam całą trylogię w pięknej oprawie. Dostalam na poprzednie urodziny :D W ogóle kryminały z Czarnej Serii są spoko :)

Ja ćwiczę cały czas i nic to nie daje...
Po kąpielach przechodzi na góra pół godziny i na nowo -.- jak żyć przez te dwa miesiące. Nie spodziewałam się , że może być gorszy ból kręgosłupa niż też przy moich schorzeniu, a jednak życie mnie zaskoczyło 😒
joga 🥰 ja ćwiczę od Basi Tworek, na youtubie polecam Gosię Mostowską (i Basię tworek). No i pilnowanie sylwetki, żeby nie pogłębiać lordozy lędźwiowej (ja przez brzuch ciągle łapię się na tym, że tak staję z wypchanym brzuchem i wygiętymi plecami), spacery, próbować ograniczyć ilość czasu spędzanego na siedząco, takie niby oczywiste sprawy, ale jak cos zaniedbam to szybko to czuję w plecach. Ale jeśli masz dodatkowo już jakieś schorzenia, to może wizyta u fizjo by pomogła:(

reklama
Słuchasz jakieś podcasty na YT ?
Ja odkąd nie pracuje to codziennie sobie jakąś historię zapuszczam, bo miałam nieźle zaległości. Uwielbiam prawdziwe historie kryminalne 😁
podcasty to tylko Justyna Mazur :D

z ksiażek true crime, to z polskich autorów Katarzyna Bonda.

kryminały: Zygmunt Miłoszewski (w jego ksiażkach jest też zawsze ciekawa fabuła, fajnie zarysowane postaci) albo Remigiusz Mróz (autor serii o Chyłce).

Ja powoli zaczynam się przestawiać na 'ciążowe' ksiażki, chyba najwyższy czas... ale na razie jeszcze nie poradniki, tylko tak luźniej powiązane z tematyką. Obecnie czytam 'Mundrą', wywiady z położnymi, całkiem ciekawa, no i można zobaczyć różne punkty widzenia.

Do góry