reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja nie mam terminu. Jest powiedziane ze ciaza będzie rozwiązana w grudniu. Jak dotrwamy. U mnie dzieje się od dawna ale bardzo się pilnuje i na każdym kroku boje. Skrajne wcześniaki to wcale nie jest taki prosty temat ... wiec robie wszystko zeby każdy dzień był dla Nich.

Bzdura. Z synem nie miałam ani razu. Z chłopakami teraz tez nic. Tfu tfu
który ty już masz tc ?

Duże tzn ? U mnie w piątek jeden miał 1460 drugi 1640 mniej więcej i dla mnie to dalej maleńkie dzieci.
Nic Lekarz nie mowil na taka roznice wag?bo u mnie jak bylo niecale 100 g roznicy to mi pow ze w normie ale trza obserwowac teraz ladnie wystrzelily roznica w paru gramach ja tez walcze teraz o kazdy dzien chciala bym dobic do początku grudnia bede w szpitalu to moze sie uda a jak nie to trudno byle by sterydy mi podali.

Lezalam z dziewczyna ktora byla w 34 tyg ciazy i dziecko wazylo 1800 g i lekarz pow ze w razie cesarki da rade bo waga jest wazna tez.u mnie sasiadka w 29 tyg ur blizniaki to mialy 1100g i niecaly kg a teraz jak pięknie rosną.

Nic Lekarz nie mowil na taka roznice wag?bo u mnie jak bylo niecale 100 g roznicy to mi pow ze w normie ale trza obserwowac teraz ladnie wystrzelily roznica w paru gramach ja tez walcze teraz o kazdy dzien chciala bym dobic do początku grudnia bede w szpitalu to moze sie uda a jak nie to trudno byle by sterydy mi podali.
aga a w którym tc będzie rozwiązanie ? który masz teraz ?

który ty już masz tc ?

Dokładnie dzisiaj jest 30+5

Mój doktor mówi ze dopuszczana różnica jest 15%, jedna lekarka z echo serca powiedziała ze nawet do 20%.
U mnie co 3 tygodnie mierzy dokładnie bada patrzy i sprawdza ile jest tej różnicy.
Wszystko jest w porządku

Jak Ty masz rodzic naturalnie to może i do 40tc dociagniesz to nie CC że wcześniej ustalają a u Ciebie przecież podjęli decyzję o sn.

Mam chlopaka w brzuszku a mocz wychodzi idealny wiec chyba przypadek bardziej niz reguła 😊

No a ja mam chłopaka i mi erytrocyty zaje****ście poza zakres normy wyskoczyły. Mam jakiś tam skan zapalny. I poszukałam sobie poprzednich badań. Wyszło, że wtedy już były poza zakresem, ale niewiele. A, że lekarz nic nie przepisał na to, to poszybowało w górę. Ciekawe czy teraz coś na to poradzi. :o

Ale też nie wydaje mi się, żeby to miało związek z płcią dziecka.

reklama
Mi dziś wyszło, że mam ślady krwi i białka w moczu. Miała któraś? To nie jest stan przedrzucawkowy, bo innych objawów brak, ciśnienie też w normie. Mają badać dokładniej i zobaczymy co z tego wyjdzie...

Do góry