reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja nie mam terminu. Jest powiedziane ze ciaza będzie rozwiązana w grudniu. Jak dotrwamy. U mnie dzieje się od dawna ale bardzo się pilnuje i na każdym kroku boje. Skrajne wcześniaki to wcale nie jest taki prosty temat ... wiec robie wszystko zeby każdy dzień był dla Nich.

Bzdura. Z synem nie miałam ani razu. Z chłopakami teraz tez nic. Tfu tfu
który ty już masz tc ?

Duże tzn ? U mnie w piątek jeden miał 1460 drugi 1640 mniej więcej i dla mnie to dalej maleńkie dzieci.
Nic Lekarz nie mowil na taka roznice wag?bo u mnie jak bylo niecale 100 g roznicy to mi pow ze w normie ale trza obserwowac teraz ladnie wystrzelily roznica w paru gramach ja tez walcze teraz o kazdy dzien chciala bym dobic do początku grudnia bede w szpitalu to moze sie uda a jak nie to trudno byle by sterydy mi podali.

Lezalam z dziewczyna ktora byla w 34 tyg ciazy i dziecko wazylo 1800 g i lekarz pow ze w razie cesarki da rade bo waga jest wazna tez.u mnie sasiadka w 29 tyg ur blizniaki to mialy 1100g i niecaly kg a teraz jak pięknie rosną.

Nic Lekarz nie mowil na taka roznice wag?bo u mnie jak bylo niecale 100 g roznicy to mi pow ze w normie ale trza obserwowac teraz ladnie wystrzelily roznica w paru gramach ja tez walcze teraz o kazdy dzien chciala bym dobic do początku grudnia bede w szpitalu to moze sie uda a jak nie to trudno byle by sterydy mi podali.
aga a w którym tc będzie rozwiązanie ? który masz teraz ?

który ty już masz tc ?

Dokładnie dzisiaj jest 30+5

Mój doktor mówi ze dopuszczana różnica jest 15%, jedna lekarka z echo serca powiedziała ze nawet do 20%.
U mnie co 3 tygodnie mierzy dokładnie bada patrzy i sprawdza ile jest tej różnicy.
Wszystko jest w porządku

Jak Ty masz rodzic naturalnie to może i do 40tc dociagniesz to nie CC że wcześniej ustalają a u Ciebie przecież podjęli decyzję o sn.

Mam chlopaka w brzuszku a mocz wychodzi idealny wiec chyba przypadek bardziej niz reguła 😊

No a ja mam chłopaka i mi erytrocyty zaje****ście poza zakres normy wyskoczyły. Mam jakiś tam skan zapalny. I poszukałam sobie poprzednich badań. Wyszło, że wtedy już były poza zakresem, ale niewiele. A, że lekarz nic nie przepisał na to, to poszybowało w górę. Ciekawe czy teraz coś na to poradzi. :o

Ale też nie wydaje mi się, żeby to miało związek z płcią dziecka.

reklama
Mi dziś wyszło, że mam ślady krwi i białka w moczu. Miała któraś? To nie jest stan przedrzucawkowy, bo innych objawów brak, ciśnienie też w normie. Mają badać dokładniej i zobaczymy co z tego wyjdzie...

Do góry