asia333podlasie
Fanka BB :)
Będą nadal robic badania bo wiele wad leczy się już w brzuchu nawet operację serca robią w łonie matki więc badania te na pewno będą robić.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja chciałam trójkę, no ale chyba sobie odpuszczę. Nifty raczej nie zakażą, ja robiłam prywatnie, a nie przez lekarza, a jeżeli również to będzie zakazane, to zawsze można zrobić za granicą.Ja i tak nie planuje drugiego dziecka no i tutaj mieszkając mam wybór gdybym zmienila jednak zdanie, ale kobietom w Polsce naprawdę wspolczuje. Ciekawe czy nifty będą robić. Tak samo z ryzykiem trisomii- możliwe, że nie będą informować o ryzyku, skoro i tak nie można usunąć.. mam nadzieję, że nie będą zatajac, bo jeśli tak, to to juz jest totalne pogwalcenie wszelkich praw.
a myslisz, że będą wyliczać trisomie, skoro i tak nic nie da się z tym zrobić ?Będą nadal robic badania bo wiele wad leczy się już w brzuchu nawet operację serca robią w łonie matki więc badania te na pewno będą robić.
Mi leci od 5 miesiąca... w listopadzie rok temu przestałam karmić piersią, do poczęcia miałam mleko więc sądzę że to wszystko nie znikło. W 1 ciąży leciało mi od 7 miesiąca... możesz zamówić przez InternetA komu leci mleko z piersi?bo mi to ciagle brudzi i mokro ostatnio chcialam kupic wkladki ale nie było wykupione..
O widzisz, a mi 2 lekarzy już powiedziało ewentualnym obrocie, tak samo koleżanka fizjoterapeutką uroginekologoczna. Moja prowadząca stara się mnie uspokoić, że dziecko ma jeszcze czas, ale jeżeli od 2 miesięcy jest cały czas tak samo ułożona tylko raz ma główkę pod moim zoladkiem a raz pod wątrobą. Zapytałam czy w szpitalu gdzie ona pracuje i jednocześnie gdzie znowu chce rodzić czy jest lekarz, który wykonuje taki obrót to powiedziała, że oczywiście i jak będzie potrzeba to będziemy próbować. Oczywiście że w szpitalu to sie wykonuje pod kontrolą usg i mając w asekuracji salę na cesarke. Skoro i tak miałoby się skończyć cesarka to wolę próbować wszystkiego i dac nam szansę na naturalnyByłam wczoraj na wizycie, mała waży 784g i jest mniejsza o 4 dni...miesiąc temu było wszystko ok, wiek ciąży pokrył się z wymiarami, teraz jest mniejsza ale jeszcze w dopuszczalnej granicy. Nadal jest położona miednicowo. Nie ma możliwości zastosowania ćwiczeń aby dziecko obrócić, a metody obracania w szpitalu już się nie stosuje, ponieważ jest to niebezpieczne bo może się odkleic łożysko, musi być w razie czego przygotowana sala operacyjna gdyby były komplikacje no i potrzebny jest bardzo doświadczony lekarz- więc według mnie nie ma opcji jak będę musiała mieć cesarke to już trudno
Podobno teraz dzieci z hipotrofią lub cukrzycą z insuliną szybciej się rodzi i takie ciążę teraz rozwiązuje się w 37 tygodniu. Nie wiem dokładnie z czym bo przez te maseczki ciężko jest cokolwiek dobrze zrozumieć. Poza tym byłam u innego lekarza bo moja gin chora jest więc się stresowalam.
No i muszę brać żelazo bo jestem na granicy z hemoglobiną
Poza tym wszystko ok
Dokładnie! A na pewno nie te 60+Ten kto nie ma w rodzinie osoby niepełnosprawnej nie wie jakie jest z nią życie i nie powinien decydować o decyzji w sprawie aborcji.
Patologia się porobiła w tym kraju. I tak marzenie o trójce dzieci się skończyło. Nie będę ryzykowała.Dokładnie! A na pewno nie te 60+