reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja i tak nie planuje drugiego dziecka no i tutaj mieszkając mam wybór gdybym zmienila jednak zdanie, ale kobietom w Polsce naprawdę wspolczuje. Ciekawe czy nifty będą robić. Tak samo z ryzykiem trisomii- możliwe, że nie będą informować o ryzyku, skoro i tak nie można usunąć..:( mam nadzieję, że nie będą zatajac, bo jeśli tak, to to juz jest totalne pogwalcenie wszelkich praw.
ja chciałam trójkę, no ale chyba sobie odpuszczę. Nifty raczej nie zakażą, ja robiłam prywatnie, a nie przez lekarza, a jeżeli również to będzie zakazane, to zawsze można zrobić za granicą.

A komu leci mleko z piersi?bo mi to ciagle brudzi i mokro ostatnio chcialam kupic wkladki ale nie było wykupione..
Mi leci od 5 miesiąca... w listopadzie rok temu przestałam karmić piersią, do poczęcia miałam mleko więc sądzę że to wszystko nie znikło. W 1 ciąży leciało mi od 7 miesiąca... :) możesz zamówić przez Internet:)

Byłam wczoraj na wizycie, mała waży 784g i jest mniejsza o 4 dni...miesiąc temu było wszystko ok, wiek ciąży pokrył się z wymiarami, teraz jest mniejsza ale jeszcze w dopuszczalnej granicy. Nadal jest położona miednicowo. Nie ma możliwości zastosowania ćwiczeń aby dziecko obrócić, a metody obracania w szpitalu już się nie stosuje, ponieważ jest to niebezpieczne bo może się odkleic łożysko, musi być w razie czego przygotowana sala operacyjna gdyby były komplikacje no i potrzebny jest bardzo doświadczony lekarz- więc według mnie nie ma opcji :) jak będę musiała mieć cesarke to już trudno :)

Podobno teraz dzieci z hipotrofią lub cukrzycą z insuliną szybciej się rodzi i takie ciążę teraz rozwiązuje się w 37 tygodniu. Nie wiem dokładnie z czym bo przez te maseczki ciężko jest cokolwiek dobrze zrozumieć. Poza tym byłam u innego lekarza bo moja gin chora jest więc się stresowalam.

No i muszę brać żelazo bo jestem na granicy z hemoglobiną:)

Poza tym wszystko ok :D

Byłam wczoraj na wizycie, mała waży 784g i jest mniejsza o 4 dni...miesiąc temu było wszystko ok, wiek ciąży pokrył się z wymiarami, teraz jest mniejsza ale jeszcze w dopuszczalnej granicy. Nadal jest położona miednicowo. Nie ma możliwości zastosowania ćwiczeń aby dziecko obrócić, a metody obracania w szpitalu już się nie stosuje, ponieważ jest to niebezpieczne bo może się odkleic łożysko, musi być w razie czego przygotowana sala operacyjna gdyby były komplikacje no i potrzebny jest bardzo doświadczony lekarz- więc według mnie nie ma opcji :) jak będę musiała mieć cesarke to już trudno :)

Podobno teraz dzieci z hipotrofią lub cukrzycą z insuliną szybciej się rodzi i takie ciążę teraz rozwiązuje się w 37 tygodniu. Nie wiem dokładnie z czym bo przez te maseczki ciężko jest cokolwiek dobrze zrozumieć. Poza tym byłam u innego lekarza bo moja gin chora jest więc się stresowalam.

No i muszę brać żelazo bo jestem na granicy z hemoglobiną:)

Poza tym wszystko ok :D
O widzisz, a mi 2 lekarzy już powiedziało ewentualnym obrocie, tak samo koleżanka fizjoterapeutką uroginekologoczna. Moja prowadząca stara się mnie uspokoić, że dziecko ma jeszcze czas, ale jeżeli od 2 miesięcy jest cały czas tak samo ułożona tylko raz ma główkę pod moim zoladkiem a raz pod wątrobą. Zapytałam czy w szpitalu gdzie ona pracuje i jednocześnie gdzie znowu chce rodzić czy jest lekarz, który wykonuje taki obrót to powiedziała, że oczywiście i jak będzie potrzeba to będziemy próbować. Oczywiście że w szpitalu to sie wykonuje pod kontrolą usg i mając w asekuracji salę na cesarke. Skoro i tak miałoby się skończyć cesarka to wolę próbować wszystkiego i dac nam szansę na naturalny

reklama
Do góry