reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Cześć dziewczyny ;) nie było mnie parę miesięcy ale czasem zaglądałam do Was ;)
Widziałyscie dobre informacje ?

Powiedzcie mi jak u Was jest z ruchami dziecka? Ja jestem w 28 tyg i od dwóch dni Maleńka jest bardzo spokojna aż mnie to martwi. Wcześniej była bardzo aktywna... Nie wiem co mam myśleć. To moja pierwszą ciąża na tak wysokim etapie.
U mnie to wala non stop kopia dziabia szczegolnie jak głodne

Powiedzcie mi jak u Was jest z ruchami dziecka? Ja jestem w 28 tyg i od dwóch dni Maleńka jest bardzo spokojna aż mnie to martwi. Wcześniej była bardzo aktywna... Nie wiem co mam myśleć. To moja pierwszą ciąża na tak wysokim etapie.
Ja w pierwszej ciąży też miałam taka sytuację. Jeden dzień bez ruchu Małej wytrzymałam, ale następnego dnia byłam juz przerażona. To bylo tez w okolicach 30 tyg ciazy. Zadzwoniłam do położnej czy mam jechac do szpitala czy co mam robić? Powiedziała żeby przede wszystkim się uspokoiła, zjadła coś słodkiego i się odprezyla. Zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i zjadłam ciacho, popilam sokiem i za chwilę zaczął się dancing w brzuchu:) bardzo się wtedy wystraszyłem że może się obwiazala pepowiny przez poprzednie bardzo intensywne ruchy i może się poddusila. Okazało się, że po 1. była wlasbie ulozona tak, ze kopniaki szly w lozysko, po 2. Mala byla mega spiochem. Teraz ma półtora roczku i nadal mogła by spać całą noc i pół dnia:p po mamusi

Ja dziś zaczęłam 25tc, więc ciaza mlodsza od Twojej, ale też się już do tej pory nastresowalam z powodu ruchow. Mam lozysko na przedniej ścianie i nie dość, że zaczęłam czuć ruchy późno, to w dodatku przez to lozysko są one dość słabe i rzadko je czuje, czasem cały dzień nic tylko delikatnie wieczorem, także u mnie nie ma jakogoś paternu. Lekarz sprawdzal, wszystko ok. Jeśli jednak zauważasz zmiany w częstotliwości, to napewno warto sprawdzić dla spokoju ducha, choć pewnie wszystko jest w porzadku;) może dzidzia ma poprostu leniwe dni:)

reklama
Do góry