reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nie przyzwyczailas sie do stagnacji? Przeciez teraz tez nie biegasz i nie chodxisz na dilownie
emoji16.png
nikt Ci nie da recepty na to czy w maju wrocisz, jedna dochodzi szybcirj druga wolniej, wszystko zalezy, czy nir bedzie komplikacji itp.
nie chcę recepty tylko pytam innych dziewczyn jak szybko dochodził do siebie :)

reklama
nie, my po prostu jesteśmy wysocy i taka nasza uroda. W mojej rodzinie zawsze duże dzieciaki się rodzą. Mały od pierwszego usg mały jest do przodu o kilka dni.
Krzywą mam za tydzień, ale nie mam problemów z cukrem.
Oby z cukrem wyszlo wszystko ok. Ja z mężem też jesteśmy wysocy, nasze dziecko jest w wyższych normach cały czas, w 80-90 centylu, ale normy nie przekracza, a 2 tyg w sumie wydało mi się sporo, stąd pytanie.

nie, my po prostu jesteśmy wysocy i taka nasza uroda. W mojej rodzinie zawsze duże dzieciaki się rodzą. Mały od pierwszego usg mały jest do przodu o kilka dni.
Krzywą mam za tydzień, ale nie mam problemów z cukrem.
Oj to nie jest takie proste i wcale się nie przekłada aż tak. Zresztą moze po prostu ciąża ciut starsza skoro od początku tak było...
Moja córka jeszcze za połową ciąży była raczej drobna. Ja 165cm w kapeluszu , moja mama troje dzieci poniżej 3kg urodziła, brzuszek malutki do tego stopnia że chodziłam w bluzkach roz. S już po terminie na patologii. A córa 60cm i 4kg, nawet na usg tak wychodziło tylko wszyscy twierdzili że niemożliwe.
Nie wiesz jak dalej będzie przebiegać ciąża ani kiedy urodzisz, wcale bym się je nastawiała na duże dziecko, ale może tak być.
Ale własne przeionania to druga sprawa- w mojej głowie np. nie istnieje opcja dziecka mniejszego niż 3kg przynajmniej o ile urodzi się donoszone, mój synek też za każdym razem ciut większy niż z om :)

reklama
Do góry