reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny ja jakos nie wierze w ta pandemie. nie znam nikogo chorego. ake jsk skucham tych wynikow dobowych np 2300 to az sie boje porodu. ze mnie nie przejma np ja myslam o CZMP w Lodzi ake jyz zamkniety. do rozwiazan niby troche czasu ale cholera wie co sie zadzieje. chce naturalnie rodzic porod rodzinny. boje sie ze bedzie straszny balagan. dzis rozwazam porod w prywatnej klinice zeby byc z mezem. JAKIE JEST WASZE ZDANIE?
Też nie wierze w koronę :) testy wychodzą jak chcą. Także to przypadek trafia na tych "zakażonych". Mam wsrod znajomych pierwszy przypadek pozytywnego testu i śmiech na sali :) samopoczucie najnormalniejsze w świecie, także bezobjawowy 😂 jak może być choroba bez objawów. .. Ktorej nie lecza bo nie ma na nią lekarstwa :) także znajoma mi osoba ma powtarzać testy aż wyjdą negatywne 😂 ale statystyki są? No są 😄

reklama
Dziewczyny ja jakos nie wierze w ta pandemie. nie znam nikogo chorego. ake jsk skucham tych wynikow dobowych np 2300 to az sie boje porodu. ze mnie nie przejma np ja myslam o CZMP w Lodzi ake jyz zamkniety. do rozwiazan niby troche czasu ale cholera wie co sie zadzieje. chce naturalnie rodzic porod rodzinny. boje sie ze bedzie straszny balagan. dzis rozwazam porod w prywatnej klinice zeby byc z mezem. JAKIE JEST WASZE ZDANIE?
dlatego ja wybrałam prywatny szpital, bo tam nie ma cyrków z pseudo wirusem,

Ani ja nie wierzę. Mieszkam w UK, tu niby był armagedon od marca, po 6.000 przypadków dziennie, 800-900 ludzi umieralo, teraz znów niby wzrost. Ja pracowalam normalnie w wirusa ze względu na branżę, dopóki nie powiedziałam o ciazy w 12tc i wysłano mnie na platne wolne, do tej pory siedzę w domu. Bylam w 5tc kiedy okazalo się, ze koleżanka z pracy ma Covid. Mamy biurka obok. Nic jej nie było. Nie bałam się o siebie i o ciaze, bo nie wierze w to wszystko od początku. Nawet testu nie robiłam. Tutaj na szczescie partner może być przy porodzie, tylko musi miec maseczke.

A jak nasze dzieci nazwą?? Covidove ?? Już słyszałam terorię, że druga fala urodzeń zacznie się w styczniu i będzie wynikiem narodowej izolacji 🤪
Nasze ewidentnie covidowe, akurat na lockdownie:p ale to akurat trafiło na drugą owulacja po poronieniu dlatego nie patrzylismy na to ;)

A jak poszłam potwierdzić, to moja gin powiedziała że dzisiaj (było to koło 11?) Jestem 3cia osoba której wypisuje kartę ciąży i która miesiączke miała 12 kwietnia 🤣

Ja cały czas ćwiczę i zdrowo się odżywiam, spodnie na mnie wręcz wiszą, więc nie wiem skąd te kilogramy :(
Kochana- łożysko, wody plodowe, dzidzia!

Mi spodnie zaczęły spadać... A w 4 tygodnie 2,5 kg na plusie. Dziecko waży pół kilo, wód mam prawidłową ilość no i łożysk i się powiększa wraz z dzieckiem. Noszę rozmiar S, od zawsze i tylko musiałam przejść na spodnie ciążowe i sukienki rozciągające się w brzuchu bo on jest wielki.

Mąż ostatnio wrócił wieczorem z pracy i nie mógł uwierzyć że w jeden dzień tak mógł mi brzuch urosnąć. Ale ja czuje codziennie że rośnie, bo mnie czasami skóra swędzi pomimo kosmetyków do pielęgnacji... aktualnie mój brzuch wygląda jak pod koniec 7 miesiąca w pierwszej ciąży, a dopiero co zaczęłam 6.

Więc się nie martw, po prostu wszystko u Ciebie w porządku ;)

Plus krew która więcej waży bo produkuje jej organizm więcej. I za pewne inne nasze organy również się powiększają;) ale na chwilę obecną nie pamiętam jakie :D

reklama
Kochana- łożysko, wody plodowe, dzidzia!

Mi spodnie zaczęły spadać... A w 4 tygodnie 2,5 kg na plusie. Dziecko waży pół kilo, wód mam prawidłową ilość no i łożysk i się powiększa wraz z dzieckiem. Noszę rozmiar S, od zawsze i tylko musiałam przejść na spodnie ciążowe i sukienki rozciągające się w brzuchu bo on jest wielki.

Mąż ostatnio wrócił wieczorem z pracy i nie mógł uwierzyć że w jeden dzień tak mógł mi brzuch urosnąć. Ale ja czuje codziennie że rośnie, bo mnie czasami skóra swędzi pomimo kosmetyków do pielęgnacji... aktualnie mój brzuch wygląda jak pod koniec 7 miesiąca w pierwszej ciąży, a dopiero co zaczęłam 6.

Więc się nie martw, po prostu wszystko u Ciebie w porządku ;)
Mi tak piersi rosną. Ja już mam 75 I, i czuję że muszę chyba większy stanik kupić.
Co będzie za cztery miesiące...

Do góry