reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny ja jakos nie wierze w ta pandemie. nie znam nikogo chorego. ake jsk skucham tych wynikow dobowych np 2300 to az sie boje porodu. ze mnie nie przejma np ja myslam o CZMP w Lodzi ake jyz zamkniety. do rozwiazan niby troche czasu ale cholera wie co sie zadzieje. chce naturalnie rodzic porod rodzinny. boje sie ze bedzie straszny balagan. dzis rozwazam porod w prywatnej klinice zeby byc z mezem. JAKIE JEST WASZE ZDANIE?
Też nie wierze w koronę :) testy wychodzą jak chcą. Także to przypadek trafia na tych "zakażonych". Mam wsrod znajomych pierwszy przypadek pozytywnego testu i śmiech na sali :) samopoczucie najnormalniejsze w świecie, także bezobjawowy 😂 jak może być choroba bez objawów. .. Ktorej nie lecza bo nie ma na nią lekarstwa :) także znajoma mi osoba ma powtarzać testy aż wyjdą negatywne 😂 ale statystyki są? No są 😄

reklama
Dziewczyny ja jakos nie wierze w ta pandemie. nie znam nikogo chorego. ake jsk skucham tych wynikow dobowych np 2300 to az sie boje porodu. ze mnie nie przejma np ja myslam o CZMP w Lodzi ake jyz zamkniety. do rozwiazan niby troche czasu ale cholera wie co sie zadzieje. chce naturalnie rodzic porod rodzinny. boje sie ze bedzie straszny balagan. dzis rozwazam porod w prywatnej klinice zeby byc z mezem. JAKIE JEST WASZE ZDANIE?
dlatego ja wybrałam prywatny szpital, bo tam nie ma cyrków z pseudo wirusem,

Ani ja nie wierzę. Mieszkam w UK, tu niby był armagedon od marca, po 6.000 przypadków dziennie, 800-900 ludzi umieralo, teraz znów niby wzrost. Ja pracowalam normalnie w wirusa ze względu na branżę, dopóki nie powiedziałam o ciazy w 12tc i wysłano mnie na platne wolne, do tej pory siedzę w domu. Bylam w 5tc kiedy okazalo się, ze koleżanka z pracy ma Covid. Mamy biurka obok. Nic jej nie było. Nie bałam się o siebie i o ciaze, bo nie wierze w to wszystko od początku. Nawet testu nie robiłam. Tutaj na szczescie partner może być przy porodzie, tylko musi miec maseczke.

A jak nasze dzieci nazwą?? Covidove ?? Już słyszałam terorię, że druga fala urodzeń zacznie się w styczniu i będzie wynikiem narodowej izolacji 🤪
Nasze ewidentnie covidowe, akurat na lockdownie:p ale to akurat trafiło na drugą owulacja po poronieniu dlatego nie patrzylismy na to ;)

A jak poszłam potwierdzić, to moja gin powiedziała że dzisiaj (było to koło 11?) Jestem 3cia osoba której wypisuje kartę ciąży i która miesiączke miała 12 kwietnia 🤣

Ja cały czas ćwiczę i zdrowo się odżywiam, spodnie na mnie wręcz wiszą, więc nie wiem skąd te kilogramy :(
Kochana- łożysko, wody plodowe, dzidzia!

Mi spodnie zaczęły spadać... A w 4 tygodnie 2,5 kg na plusie. Dziecko waży pół kilo, wód mam prawidłową ilość no i łożysk i się powiększa wraz z dzieckiem. Noszę rozmiar S, od zawsze i tylko musiałam przejść na spodnie ciążowe i sukienki rozciągające się w brzuchu bo on jest wielki.

Mąż ostatnio wrócił wieczorem z pracy i nie mógł uwierzyć że w jeden dzień tak mógł mi brzuch urosnąć. Ale ja czuje codziennie że rośnie, bo mnie czasami skóra swędzi pomimo kosmetyków do pielęgnacji... aktualnie mój brzuch wygląda jak pod koniec 7 miesiąca w pierwszej ciąży, a dopiero co zaczęłam 6.

Więc się nie martw, po prostu wszystko u Ciebie w porządku ;)

Plus krew która więcej waży bo produkuje jej organizm więcej. I za pewne inne nasze organy również się powiększają;) ale na chwilę obecną nie pamiętam jakie :D

reklama
Kochana- łożysko, wody plodowe, dzidzia!

Mi spodnie zaczęły spadać... A w 4 tygodnie 2,5 kg na plusie. Dziecko waży pół kilo, wód mam prawidłową ilość no i łożysk i się powiększa wraz z dzieckiem. Noszę rozmiar S, od zawsze i tylko musiałam przejść na spodnie ciążowe i sukienki rozciągające się w brzuchu bo on jest wielki.

Mąż ostatnio wrócił wieczorem z pracy i nie mógł uwierzyć że w jeden dzień tak mógł mi brzuch urosnąć. Ale ja czuje codziennie że rośnie, bo mnie czasami skóra swędzi pomimo kosmetyków do pielęgnacji... aktualnie mój brzuch wygląda jak pod koniec 7 miesiąca w pierwszej ciąży, a dopiero co zaczęłam 6.

Więc się nie martw, po prostu wszystko u Ciebie w porządku ;)
Mi tak piersi rosną. Ja już mam 75 I, i czuję że muszę chyba większy stanik kupić.
Co będzie za cztery miesiące...

Do góry