reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny...
Mam wyniki moich badan.Sa beznadziejne :(
Tsh z 4,74 spadlo na 0,137
Anty tpo zawsze powyzej stowy,teraz nagle 40..
I krzywa cukrowa :((((
Totalnie spierdolony wynik
90-70-83
:(
Na tarczycy jak masz leki to tylko chyba za duża dawka.
A krzywą ulala... prawie hipoglikemia reaktywna wychodzi, nie mdlałaś tam?

reklama
Tak,ethyrox 175,bo wywalilo bardzo szybko na 4,74.
Napisalam do ginekolog,bo przeciez super extra tele-porada na nfz u endo bedzie miec miejsce dopiero za 12 dni.Odpisala mi pani doktor,zeby zmniejszyc do 150.
To spokojnie zmniejszenie dawki napewno pomoże. Ja ogólnie zawsze wyniki tarczycowe mam w normie a po 2giej ciąży zrobiłam kontrolnie to miałam Tsh 0.002 nie wiem czy to jakaś pomyłka była czy jakieś zapalenie ale potem wszystko samo wróciło do normy

Dobra a teraz o mojej wizycie.
Było małe opóźnienie, ale bez tragedii. Mąż nie mógł ze mną wejść, ale była opcja zakupu pendrive i wtedy nagrywano wszystko co działo się na wizycie. Oczywiście skorzystałam, bo będzie na pamiątkę a 19zł to nie majątek.
Sam doktor super, bardzo miły i rzeczowy facet. Przez całe badanie mówił, co oglądamy i w sumie to tyle gadał, że ja nie wszystko pamiętam. Dobrze, że dostałam kartkę ze wszystkim. :cool2: A i miałam swój monitor do oglądania. 😍
Ogólnie wszystko ok, żadnych anomalii, nóżki rączki są i inne ważne sprawy też. Nie będę sie rozpisywać, bo dużo tego.
Zmierzono 67 mm i dr stwierdził, że to 13 tydzień, ciąża starsza o 3 dni, ale powiedział, że nie będzie mi podawał nowego terminu, bo to bez sensu, bo wszystko jeszcze może się zmienić.

I uwaga, powiedział, że nie daje mi 100% pewności i jeszcze może się okazać na tak wczesnym etapie, że się myli, ale prawdopodobnie jest to dziewczyna. :eek: No i d**a a ja już Julianem dziecie nazwałam. Przyznam, że trochę mnie to zasmuciło, bo zawsze marzyłam o synu no, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.

Pappa też zrobiona, za 2 tygodnie będą wyniki.
Kasiu gratuluję udanej wizyty czy to oznacza że teraz będziesz mówiła Julia ? :)

a z tych mniej przyjemnych rzeczy chyba mam zapalenie pęcherza (pierwszy raz w życiu), nawet nie dam rady pójść zrobić badania moczu bo sikam po kropelce [emoji3064]
I od rana odczuwam mocne kłucie w lewym boku, nie wiem czy to od tego pęcherza czy co to oznacza, któraś też tak miała?
umówiłam się na telekonsultacje do jakiegoś ginekologa, bo niestety mój w piątki nie przyjmuje, a tak się kiepsko czuje, że nie mam siły iść na wizytę
Kochana miałam to samo w tamtym tygodniu bodajże
ból przy próbie siku nie do zniesienia i mi do tego jeszcze pojawiła się krew w moczu wiedz bardzo się przestraszyłam jakoś przetrwałam nic i rano do szpitala bo akurat dyżur miał mój lekarz zbadał wpisał leki i do domu 😉

Nie pocieszę Cię, niestety w ciąży wyniki TSH wariują, dlatego badamy ją raz w mcu. Ale nie martw się, grunt to szybka reakcja z Twojej strony i zmiana dawki. 😉

A co do krzywej to nawet nie wiem jakie są normy... A nie najadlas się dzień przed czegoś słodkiego?
Problem w tym,ze po wypiciu glukozy cukier sie podwyzsza,a pozniej spada,a tu wlasciwie spadl i lekko potem wzrosl bezsensownie...nie odpisala mi nic lekarka na ten wynik,pewnie nie ma czasu,a ja sie bede teraz martwic 10 dni ;(

reklama
Do góry