reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Hej hej! Przepraszam, ze dopiero, ale dzień pełen emocji!
Moje badania prenatalne trwały chyba z 1,5 h....Masakra! Dzieciaczek ewidentnie nie chciał się ułożyć, żeby można było zmierzyć przyzierność karku, więc Pani doktor próbowała i usg brzuszne, potem dopochowo, potem znowu brzuszne, trzęsła mi tym podbrzuszem, żeby dzieciaczek się poruszył i zmienił pozycje, ale nic...W końcu zrezygnowała i mówi do mnie „musi Pani iść na pół godziny na spacer i najlepiej zjeść coś słodkiego” 😅. No wiec poszłam, i jak ta głupia chodziłam dookoła tej kliniki, zjadłam kit keta i po pół godziny wróciłam do gabinetu. No i w końcu się udało!
Warto było, bo z usg wszystko wyszło dobrze, krew pobrana, ale wyniki dopiero za jakiś tydzień.
Siedzę wiec i wypoczywam w domu ze zmaltretowanym podbrzuszem...:p
Ps. Na 80% dziewczynka, ale przeczuwałam to. Na razie partnerowi nie mówię, bo biedaczek już planuje, że będzie syna trenował w piłkę 🤣
Pozdrawiam Was cieplutko!
Gratulacje! ❤️ Jak ja Wam zazdroszczę tych prenatalnych ❤️ Cieszę się że z maluszkiem wszysyko dobrze! Rośnijcie dalej zdrowo

reklama
Płeć syna poznałam w 13 tc z kolei z córką była pomyłka. W 13 tc miał być drugi syn na 90% a w 16 okazał się córka😉
Słyszałam że właśnie 16 tc jest przełomowy jesli chodzi o płeć tzn ze w tym tygodniu już dobrze widać i pomyłki na tym etapie są już bardzo rzadkie

Super!!! Bardzi sie ciesze, ze wszystko dobrze :) i gratuluję synka :) a foteczki jakies masz?

Wybieram sie, ale nie umowilam sie jeszcze nigdzie

Nie, u mnie nic takiego

Dziękuję Ci bardzo! 😘 mam zdjęcie, ale przyznam się Wam szczerze, że po dzisiejszych wpisach tutaj byłam trochę w szoku i trochę przeraziło mnie to, ze tak dużo "osób z zewnątrz" nas czyta i podgląda forum... a zdjęcie dzieciątka jest dla mnie jakoś na tyle intymne, że wolałabym się nim z Wami podzielić już na zamkniętej grupie, gdzie chociaż będziemy miały jakąś kontrolę nad tym kto te nasze posty czyta... 💛

Drogie styczniówki, mam pytanie do mam, które już mają swoje okruszki w domach. W którym tygodniu ciąży dowiedziałyście się o płci dziecka, wiem, ze wpływ ma wiele czynników i sprzęt lekarza i doświadczenie, jak również współpraca maluszka?
Ja się dowiedziałam ok 20 tygodnia 🙄😊 ale synus siedział jak dziewica z zaciśniętymi nogami 😅 nie chciał pokazać. Jak już pokazał to potem na każdym usg było widać jajka 😅

Słyszałam że właśnie 16 tc jest przełomowy jesli chodzi o płeć tzn ze w tym tygodniu już dobrze widać i pomyłki na tym etapie są już bardzo rzadkie

Dokladnie to samo powiedział mi dzisiaj lekarz, że jeżeli płeć potwierdzi się po 16 tc to już minimalne szanse, że będzie "pomyłka" 😁

Płeć syna poznałam w 13 tc z kolei z córką była pomyłka. W 13 tc miał być drugi syn na 90% a w 16 okazał się córka😉
O kurde, trochę się zdziwiliście 😁 .Ostarnio koleżanka opowiadała mi, że jak ona była w ciąży to do 8 miesiąca mówili jej, że syn a 9 powiedzieli, że córka. Było to całkiem nie dawno bo około 5 lat temu. Córka chodziła na niebiesko na początku.

reklama
Do góry