reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Ja dzisiaj mam nadprogramową wizytę... Zobaczyłam na bieliźnie brązową plamkę i myślałam że na zawał zejdę, więc od razu telefon do lekarza i w ciągu godziny siedzę już pod gabinetem... super że mnie przyjmie... Więcej już nie było żadnych plamień, wiem że to normalne w pierszym trymestrze, ale umieram że strachu, zaraz tu zejdę normalnie... Jeszcze w tej maseczce to jak w ogóle mi słabo, do tego nerwy:-( trzymajcie kciuki :-( :-( a pisałam, że dzisiaj że jakoś dziwnie dobrze czułam...
Ojej, wierzę że stres ogromny. Dobrze ze ginekolog zgodził się od razu Cię przyjąć. Na pewno na USG zobaczysz że wszystko w porządku 💪 daj znać po wizycie ❤

reklama
Cześć dziewczyny 🙂 bylam na badaniach prenatalnych wg usg wszytsko w porzadku. Dodatkowo zrobilam test pappa i niestety wyszło ryzyko zachamowania wzrostu płodu troszkę sie tym martwie 😐🤔 czy któraś z was spotkała sie z taka sytuacja ? Moze ryzyko to 1/91 :(

Witam, gratuluję i wierzę, że wszystkie w tym składzie dotrwamy do stycznia [emoji3590][emoji4]Ogólnie można leki z paracetamolem, a właśnie najlepiej sam czysty paracetamol [emoji4] działa też APAP, choć bodajże jest z kofeina, amerykański Tylenol i tyle znam [emoji16]Piona! Ja tak samo i właśnie sobie uświadomiłam, że niedługo powinnam mieć wizytę u endo, na którą zapomniałam się zapisać [emoji85]
Apap,to czysty paracetamol
Apap extra,to paracetamol plus kofeina

Wróciłam właśnie od endokrynologa i jestem trochę zmartwiona 😔 oprócz niedoczynnosci ciazowej mam wysokie anty TPO, zrozumiałam to tak że przeciwciała atakują tą tarczycę i lekarz powiedział że prędzej czy później przestanie ona działać. Martwię się teraz czy ma to jakiś wpływ na ciążę i czy dzidziuś jest bezpieczny 😔 któraś z Was oznaczała sobie anty TPO? U mnie jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy 🤷‍♀️ Letrox 50 zwiększył mi na 75, 11 sierpnia mam telewizytę i kontrolę wyników tsh
Ja miałam te 2 przeciwcialo atg norma do 115 ja miałam 286 w ciąży spadło do 45. Tam są też widełki jakie wartości w danym trymestrze powinno się mieć. Przynajmniej jak ja robiłam w diagnostyce to takie widełki były.

Nic nie wiadomo, bo moja blizna po CC tak zaburza obraz, że on nic nie widzi, tylko kawałek pęcherza, reszta to czarna dziura, bo się tak tkanki zrosły :-( tak powirdzial... wysłał mnie na betę... Mówił że potem jak będzie już przez brzuch robione USG to będzie lepszy widok, ale narazie nic nie jest w stanie powiedzieć, bo w ogóle nic nie widzi... dostałam dupka no i zobaczymy jakie wyniki będą po becie.. Jestem załamana 😭😭😭 umrę z tej niepewności 😭 no i mówił że to najlepszy sprzęt w powiecie o ile mu można wierzyć... To dobry lekarz :-(

Cześć dziewczyny 🙂 bylam na badaniach prenatalnych wg usg wszytsko w porzadku. Dodatkowo zrobilam test pappa i niestety wyszło ryzyko zachamowania wzrostu płodu troszkę sie tym martwie 😐🤔 czy któraś z was spotkała sie z taka sytuacja ? Moze ryzyko to 1/91 :(
Kiedyś dziewczyna miała wynik 1:139 i lekarz powiedział że to nic złego że to coś z wartością białka pappa coś takiego

Uważam tak samo. A temu na nfz mówisz że prowadzisz ciąże dwutorowo. Masz dwie karty ciąży?
Ja ma na razie kartę tylko z nfz bo u prywatnego byłam w 6 tc i idę dopiero za tydzień.

dopiero jutro idę na pierwsza wizytę na NFZ wiec nie wiem czy założą mi druga kartę natomiast chodząc prywatnie nie mogę dostać skierowań na NFZ a jestem ubezpieczona to czemu mam płacić za badania? Dzięki temu będę miała usg częściej i badania na NFZ ale tak ba prawdę jak to będzie wyglądać opowiem wam jutro jak będę po wizycie ;)

Hmm ... mam nadzieję, że lekarz prowadzący Cię uspokoi. Wszystko zawsze w tych wynikach tak złowrogo brzmi a okazuję się, że nie ma się czym martwić. Mi mówili, że na wyniki testu Pappa będę czekać 2 tygodnie to zdążę ześwirować do tego czasu :)

reklama
Kiedyś dziewczyna miała wynik 1:139 i lekarz powiedział że to nic złego że to coś z wartością białka pappa coś takiego
Mnie też lekarz uspokajał ze nie ma powodów do obaw, ale same wiecie jak to jest. Przepisał mi Acard i bedziemy kontrolować również na badaniach połówkowych. Jestem dobrej myśli ale stresik jest...

Do góry