reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Wróciłam właśnie od endokrynologa i jestem trochę zmartwiona 😔 oprócz niedoczynnosci ciazowej mam wysokie anty TPO, zrozumiałam to tak że przeciwciała atakują tą tarczycę i lekarz powiedział że prędzej czy później przestanie ona działać. Martwię się teraz czy ma to jakiś wpływ na ciążę i czy dzidziuś jest bezpieczny 😔 któraś z Was oznaczała sobie anty TPO? U mnie jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy 🤷‍♀️ Letrox 50 zwiększył mi na 75, 11 sierpnia mam telewizytę i kontrolę wyników tsh

Dziewczyny Wy bierzecie w 1 trym. paracetamol czasami? Łapie mnie ból głowy jak się rozwinie w migrene to po mnie. Koleżanka mówi, że nie powinnam NIC brać teraz ale ona nie ma dzieci którymi trzeba się zając z drugiej strony nie chce zaszkodzić. Więc pytam Was bo ten sam etap
U mnie podobnie, częste bóle głowy przechodzące w migreny i biore apap normalnie

Ja dzisiaj mam nadprogramową wizytę... Zobaczyłam na bieliźnie brązową plamkę i myślałam że na zawał zejdę, więc od razu telefon do lekarza i w ciągu godziny siedzę już pod gabinetem... super że mnie przyjmie... Więcej już nie było żadnych plamień, wiem że to normalne w pierszym trymestrze, ale umieram że strachu, zaraz tu zejdę normalnie... Jeszcze w tej maseczce to jak w ogóle mi słabo, do tego nerwy:-( trzymajcie kciuki :-( :-( a pisałam, że dzisiaj że jakoś dziwnie dobrze czułam...

Wróciłam właśnie od endokrynologa i jestem trochę zmartwiona 😔 oprócz niedoczynnosci ciazowej mam wysokie anty TPO, zrozumiałam to tak że przeciwciała atakują tą tarczycę i lekarz powiedział że prędzej czy później przestanie ona działać. Martwię się teraz czy ma to jakiś wpływ na ciążę i czy dzidziuś jest bezpieczny 😔 któraś z Was oznaczała sobie anty TPO? U mnie jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy 🤷‍♀️ Letrox 50 zwiększył mi na 75, 11 sierpnia mam telewizytę i kontrolę wyników tsh
Normalka,hashimoto :)
Anty tpo bedzie podwyzszone i to sporo.
Ja juz choruje 10 lat.
A euthyrox biore 175,Ty masz jeszcze lagodna forme,spoko.

Kochana, to się nazywa Hashimoto, bardzo dużo kobiet to ma. Niestety ale będziesz musiała przyjmować letrox całe życie ale da się z tym żyć :) z dzidzią też będzie wszystko ok.

reklama
Do góry