reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nie wiem ale ja mam wrażenie że tam widać niby ptaszka. Czy tylko ja mam takiego wrażenie?

Załączniki

• 20200622_155409.jpg
    20200622_155409.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 81
reklama
Kochane nie jestem w stanie nadrobić weekendu ale mam nadzieję że wszystko u Was ok ❤! Kobietki które dzisiaj wizytowaly fajnie że już po i teraz czekanie na następne wizyty. Mnie czekają prenatalne za tydzień i jeden dzień ale póki co dziwnie spokojna jestem ale pewnie za kilka dni odpale wrotki 🥰❤ u mnie weekend w kratkę dosłownie. Przedwczoraj pierwszy raz czułam się tragicznie aż płakałam z bezradności... Wczoraj cały dzień super i pojechaliśmy na spacer i lody 4h. Wróciłam do domu i młode dało do wiwatu tak, że mi się odechciało haha 👌 chwalić dzień przed zachodem słońca. Każdy dzień nowe wyzwanie haha 😇🤷‍♀️🤰. Też żrobicie sobie jakieś pamiątkowe zdjęcia ? My wczoraj postanowiliśmy zrobić do albumu 😱🥰

Więc ja już po wizycie
Według OM termin 9.01
Według USG termin 10.01
CRL 4.3 cm
BPD 1.3 cm
Przeciętność karku 1.1
Kość nosa uwidoczniona
Ruchy płodu obecne
Płyn owodniowy prawidłowy
Serduszko 160/ min
Łożyska tylna ściana

A właśnie czy położenie łożyska ma znaczenie?
U mnie wyszło, że jest umiejscowione na ścianie przedniej.

Czyli jeszcze nie widziałaś kochana wogole zarodka na żadnym USG? Kurcze ja też miałam CC ciekawe co będzie u mnie
Na ostatniej wizycie lekarz mówił że widzi, ale też musiał się nagimnastykować. Ale to była wczesna ciąża, początek 6 tygodnia dopiero i była tylko kropka niewielka widoczna. Mówił że kropka miga i że to serce wg niego, ale właśnie przez bliznę źle widać. Zmierzyć nic nie zmierzył, bo było jeszcze maleńkie

reklama
Do góry