anusiaanusia
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Więc ja już po wizycie
Według OM termin 9.01
Według USG termin 10.01
CRL 4.3 cm
BPD 1.3 cm
Przeciętność karku 1.1
Kość nosa uwidoczniona
Ruchy płodu obecne
Płyn owodniowy prawidłowy
Serduszko 160/ min
Łożyska tylna ściana
Na ostatniej wizycie lekarz mówił że widzi, ale też musiał się nagimnastykować. Ale to była wczesna ciąża, początek 6 tygodnia dopiero i była tylko kropka niewielka widoczna. Mówił że kropka miga i że to serce wg niego, ale właśnie przez bliznę źle widać. Zmierzyć nic nie zmierzył, bo było jeszcze maleńkieCzyli jeszcze nie widziałaś kochana wogole zarodka na żadnym USG? Kurcze ja też miałam CC ciekawe co będzie u mnie
Z tego co lekarz mówił jak jest na przedniej ścianie raczej wskazanie do CC ale nie chce sklamacA właśnie czy położenie łożyska ma znaczenie?
U mnie wyszło, że jest umiejscowione na ścianie przedniej.
Też coś tam widzę ale czy to ptaszek?Nie wiem ale ja mam wrażenie że tam widać niby ptaszka. Czy tylko ja mam takiego wrażenie?
Ja miałam w pierwszej ciąży na przedniej i nic lekarz nie mówił żeby to było coś źle. Tyle tylko że ruchy później zaczęłam czućZ tego co lekarz mówił jak jest na przedniej ścianie raczej wskazanie do CC ale nie chce sklamac
No właśnie za tydzień i 2 dni mam usg pappa wiec jestem ciekawa czy zobaczą już. Kurczę takie dziwne mam wrażenie po tym usg ze tam jest ptaszek hahaTeż coś tam widzę ale czy to ptaszek?
Kurcze, ja podziwiam lekarzy, że coś z tych zdjęć potrafią wywnioskować
A właśnie czy położenie łożyska ma znaczenie?
Wiem że jak jest na ktorejs ścianie to ruchów prawie nie czuć bo łożysko amortyzujeA właśnie czy położenie łożyska ma znaczenie?