reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A jeśli chodzi o obawy o ciało po ciąży to mam różnie. Generalnie że mnie jest leń patentowany, kiedyś miałam super figurę. Później zaczęłam jeść więcej śmieciowego jedzenia i w ogóle jakiegokolwiek jedzenia, ćwiczenia i aktywność fizyczna odeszły w zapomnienie i teraz nie jest już tak kolorowo. Chciałabym żeby w ciąży urósł mi tylko brzuszek i żeby każdy zachwycał się jak pięknie wyglądam i jak ciąża mi służy 😂 ale ja teraz pochłaniam tyle jedzenia że już nie mieszczę się w żadne spodnie 🤷‍♀️ a przypominam, że to dopiero 8 tydzień😋 staram się walczyć z cellulitem na nogach i pośladkach szczotkowaniem na sucho ale ciężko u mnie z systemtycznością. Do tego moje nogi mają tendencje do puchniecia, więc już teraz łydki mają dziwny wygląd. Jestem za to dumna z moich piersi 🤩🤩🥰🤪 zawsze miałam mały biust a tłuszczyk odkładał się w pośladkach. Za to teraz moje małe morelki wyglądają dość zadowalająco. Mąż tylko chodzi i podnosi mi koszulkę 😂 (w domu nie gniotę się biustonoszem). I nie potrafi wyjść z podziwu 😅😁
Ja też mam teraz biust idealnej wielkości, wreszcie mogę sobie kupić stanik bez usztywniaczy i coś do niego włożyć 😅 ale jak to w życiu coś za coś - mam teraz sutki jak smoczki od butelek - może nie wielkie ale naprawdę duże i to wygląda poprostu śmiesznie 🤣🤣🤣

reklama
Dziewczyny kochane może zadam teraz głupie i durne pytanie jeśli tak to sory 🙊🙈
Ale doradzcie jaki kupić płyn do higieny intymnej bo właśnie będę zmieniać a tyle jest różnych rodzajów i firm preferujących kosmetyki dla kobiet w ciąży ze już sama nie wiem co lepsze i skuteczniejsze 😔🙉
Bardzo, bardzo Ci polecam odkąd go używam nie miałam żadnej infekcji, zmieniłam na taki dedykowany kobietą w ciąży w ciągu tygodnia nabawiłam się infekcji (oczywiście nie było to związane bezpośrednio z płynem) i zaostrzał objawy, poszukałam tego i dosłownie po pierwszym myciu poczułam ulgę. Myje nim też czasami twarz gdy mam wysuszoną skórę też pomaga :)

Załączniki

• Screenshot_20200621-204045_Free Adblocker Browser.jpg
    Screenshot_20200621-204045_Free Adblocker Browser.jpg
    129,8 KB · Wyświetleń: 68
Hmm ja sie w sumie nie obawiam jak będe wyglądać po ciąży. W pierwszej ciąży sie bałam, ze duzo przytyje, bo praktycznie prawie 5 miesięcy przelezalam. Ostatecznie waga skoczyla 7 kg. Teraz juz kij, ile przytyje tyle bedzie :D

A ja używam do higieny intymnej płynu z emolientami dla dzieci.
Te dedykowane do higieny intymnej mi nie służą i często miałam infekcje 🙈
Taka wrażliwa ta moja 🍑 🤣😅🙄🤭

Ja też jakoś nie myślę o tym że ciało mi się zmieni i traktuję to bardziej w katerogii skutków ubocznych posiadania dzidziusia 😁 co do wagi po pierwszej ciąży zrzuciłam bez żadnego wysiłku i to z nawiązką bo sama opieka nad synkiem to była niezła jazda 😁 a w ciąży przytyłam 20 kg... Jedynie sflaczały brzuch i rozstępy mi zostały, myślę że teraz gorzej już być nie może, bo i tak jest cały w paski 🤷 martwię się tylko jak zachowa się moja blizna po CC, czasem oczami wyobraźni widzę, jak ona pęka 🤦😁 myślę że nie można się obwiniać o to, że któraś się martwi o swoje ciało, bo każda ma do tego prawo. Ja nieraz martwię się czy dam radę z dwójką, jak to ogarnę wszystko, jak syn będzie reagował na siostrę lub brata i czy będę miała do synka cierpliwość i czas po 364638282 nieprzespanej nocy... teraz jest jedynakiem, więc siłą rzeczy ma nas tylko dla siebie, początki pewnie będą trudne... No i że znowu powrót to nieprzespanych nocy, ząbkowania itp. Boję się też samego porodu, jak sobie przypomnę pierwszy to mi słabo🤦ale mimo wszystkich obaw nie cofnęłabym czasu, gdybym miała taką możliwość i jednocześnie jestem szczęśliwa, że rodzinka się powiększy :-)

Dziewczyny kochane może zadam teraz głupie i durne pytanie jeśli tak to sory 🙊🙈
Ale doradzcie jaki kupić płyn do higieny intymnej bo właśnie będę zmieniać a tyle jest różnych rodzajów i firm preferujących kosmetyki dla kobiet w ciąży ze już sama nie wiem co lepsze i skuteczniejsze 😔🙉

Ja bardzo polecam Ci ten żel ziołowy - ma praktycznie same naturalne składniki i u mnie sprawdza się super 😊

Załączniki

• Screenshot_20200621-204748_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200621-204748_Samsung Internet.jpg
    158,8 KB · Wyświetleń: 53
Bardzo, bardzo Ci polecam odkąd go używam nie miałam żadnej infekcji, zmieniłam na taki dedykowany kobietą w ciąży w ciągu tygodnia nabawiłam się infekcji (oczywiście nie było to związane bezpośrednio z płynem) i zaostrzał objawy, poszukałam tego i dosłownie po pierwszym myciu poczułam ulgę. Myje nim też czasami twarz gdy mam wysuszoną skórę też pomaga :)
Bardzo Ci dziękuję 😘 no właśnie mam takie dziwne uczucie że i u mnie zaczyna się coś dziać nie dobrego 🙊

W ogóle jestem głodna, ale na nic nie mam smaku, nie mam pojęcia co zjeść... W ogóle to boję się cokolwiek zjeść, żebym znowu nie umierała pół nocy przez wzdęcia, a już czuję się jak balon 🥺

reklama
Bardzo Ci dziękuję 😘 no właśnie mam takie dziwne uczucie że i u mnie zaczyna się coś dziać nie dobrego 🙊
Jeszcze łykam iladian probiotyk w tabletkach i też działa profilaktycznie, i jak coś już się zaczyna to jest niezastąpiony - pytałam ginekologa i powiedziała, że można go brać a nawet to dobry pomysł więc myślę, że też mogę Ci polecić :)

Do góry