reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Pytanie do mam które mają już dzieci. Czy w tej ciąży zdąża Wam się brać dzieci na ręce? Wiadomo - trochę ważą. Ja we wtorek po wizycie podjechałam do sklepu po worek ziemi 15l... I zastanawiam się czy mogłoby to zaszkodzić.
Ja swojego 11 latka i 9latki nie noszę. 😁 Ale jak byłam w ciazy z Lilką to zaczęło odklejać mi się łożysko, za dużo go nosiłam, zakupy itp. Pozniej wszystko wróciło do normy.

reklama
A ja dzis kasza gryczana, jaka ja mialam ochote. I do tego sos smietanowy z tymiankiem I pulpety z indyka

Nie powinno w ciąży jeść się tymianku bo wywołuje skurcze macicy.

PP

Ej lachony co do tesciowej.... mowicie do nich mamo? Ja juz 9 lat po slubie ale dalej na per pani. Jakos nie przechodzi mi przez gardlo mama:oo::no2:

Ja też per Pani lub bezosobowo.

Boże mega boli mnie kręgosłup lędźwiowy po prawej i prawe kolano. Aż mi się płakać chce... Leżę i pije ladlera grefrutowego 0%.

To takie uczucie jakby prąd przeszedł też odczuwam, nie masz się czym przejmować, to normalne 😊 takie uczucie może nawet promieniować do pośladków i ud i to też jest ok.
Uff, super. Dziękuję za odpowiedź ❤
A jak to w końcu jest z tą nospą? Mój lekarz nic nie mówił, a jednak dużo czytam ze dziewczyny przy różnych bólach podbrzusza zażywają i że nawet jest to wskazane 🤔 z kolei ktoś kiedyś pisał, nie wiem czy to tutaj na forum, że takie działanie rozkurczowe może w efekcie powodować wadliwe napięcie mięśniowe u dzieci 🤷‍♀️ któraś jest bardziej w temacie?

Ja podnoszę mojego kluska ma 12.6kg czasami nie ma innej opcji staram się podnosic w ten sposób, że kucam i biorę go razem ze sobą całym ciałem, tak by nie podnosić z pozycji stojącej bo wtedy ciężar idzie na brzuch a tak się rozkłada. Teraz jak jest z tym krwiaczkiem to postanowiłam wołać męża głównie gdy trzeba wyciągnąć z wanny bo....on się wije jak szczupak nie chce wyjść i nawet stanąć na ręcznik nie chce, rozkłada szeroko nogi i wisi w powietrzu:D więc tak w takim momentach będę wołać męża ale to na wieczór to zawsze jest w domu. Nie da sie mając małe dziecko całkiem go nie podnosić. Ograniczyć.
Jeżeli po jednorazowym podniesieniu czegoś nie ma bólu ani plamien to napewno wszystko ok :)

Te zdjęcie tego hamburgera.... ślinka mi leci teraz choć zwykle nie jadam ale teraz mam taka ochotę na niego wgryzlabym się :D
Mam też ochotę na pierogi z truskawkami nie za bardzo potrawie zrobić farsz owocowy by nie wypływal:/

Moja 9latka waży 26kg, a 11letni syn 29kg. Waga urodzeniowa Damiana to 4kg SN, Liliana4220 CC. Różnica była tylko w 1 miesiącu, później drobne te moje dzieci się zrobiły. A na końcowym USG wyszło, że córka będzie miała 4690g. Boje się jaka teraz waga będzie. Ani nie miałam cukrzycy, ani dużo nie przytyłam bo z nią tylko 8kg.

Te zdjęcie tego hamburgera.... ślinka mi leci teraz choć zwykle nie jadam ale teraz mam taka ochotę na niego wgryzlabym się :D
Mam też ochotę na pierogi z truskawkami nie za bardzo potrawie zrobić farsz owocowy by nie wypływal:/
Wsadź całą truskawke fo środka i po kłopocie :D

o ja , o tymianku nie wiedzialam szkoda bo lubie no ale moze lepiej unikac.
co do noszenia dzieci.... moja wazy 40 kg wiec Iwona3001 nie wiem jakie ty masz chucherko w domu. no fakt ze moja ma stope wieksza niz ja stanik 32 a i jest mojego wzrostu czyli 160cm ale czesto siada na kolana poprzytulac sie

reklama
Dziewczyny co z tą grupą na FB ? Może już warto by było otworzyć ? I aktywne dziewczyny dodawać . Zawsze można zrobić aut jak ktoś będzie nie aktywny ??

No i czy Wy też macie takie syfki na twarzy ? Bo ja normalnie mam masakre 😨
Tragedia 😱 ja nigdy nie miałam problemu ze skórą A teraz szkoda słów 😔

Do góry