reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny mam pytanie dotyczące tego całego rozciągania macicy, uczucia ciągnięcia itd. Jak Wy to odczuwacie? Umiecie do czegoś ten "ból" porównać? Pytam ponieważ u mnie między 3-6 tygodniem były to takie mini skurcze jak na okres. W 7 tygodniu nie czuję już tego w ogóle a dzisiaj tak jakby mam takie ukłucia jedno sekundowe i nie wiem czy to normalny objaw 🤷‍♀️

reklama
nie powiedział mi wymiarów ale jest trochę mniejszy niż pęcherz ciążowy w którym jest bobas powiedział, że mały i nie powinnam się martwić ale ostrożnie i zero seksu. Dzięki za odpowiedź uspokoiło mnie to. Niby to nie jest duża różnica ale człowiek sobie zaraz myśli i porównuje a cykle miałam dość równe co 27-28 dni. Staram się leżakować ale wiadomo jak to jest z dziećmi w domu. Następna wizyta 16.07. Zdjęcie mam w drugim pokoju nie chce się wstać:p więc wkleję później tam zaznaczył tego krwiaka długopisem. Wogole nie byłam zadowolona dzisiaj z wizyty. Nie dość, że czekałam 2h to jeszcze o każda informacje musiałam dopytywac jakiś nie ogarnięty był dzisiaj
Ja miałam cykle 28 dni. I miałam termin z USG 21.09, z OM 27.09 a urodzilam 30.09. A co do krwiaka to miałam 3 razy większy niż pęcherzyk, więc u Ciebie będzie wszystko dobrze 😘
Jedynie szkoda, że niezadowolona z wizyty 😓 ale najważniejsze, że na usg wszystko ok, oczywiście z wyjątkiem krwiaka... Szybko się wchlonie i na następnej wizycie nie będzie po nim śladu 😊

Dziewczyny mam pytanie dotyczące tego całego rozciągania macicy, uczucia ciągnięcia itd. Jak Wy to odczuwacie? Umiecie do czegoś ten "ból" porównać? Pytam ponieważ u mnie między 3-6 tygodniem były to takie mini skurcze jak na okres. W 7 tygodniu nie czuję już tego w ogóle a dzisiaj tak jakby mam takie ukłucia jedno sekundowe i nie wiem czy to normalny objaw 🤷‍♀️
Ja mam tak, że jak za szybko chce coś zrobić to czasami tak mnie zarwie w jednym boku. Chwilę i przechodzi.
A tak to miałam bóle delikatne jak na okres. Czasami czuję jakbym miała owulacje. Co jakiś czas odzywa mi się taki ból z lewej strony.

Kochane od początku ciąży schudłam już 3.5 kilo. Czy ktoś jeszcze tak chudnie?
Mam nadzieję że to wina wymiotów i mdłości.
Od 2 dni ani razu nie wymiotowałam i nie jest mi niedobrze. Trzymajcie kciuki, aby tak zostało :)

Ja schudłam kilogram przez mdłości.

Moja to mega kochana, pomocna i życzliwa ale strasznie dużo gada ;) poza tym ona sama wychowywała dzieci i mam wrażenie, że te już teraz dorosłe dzieci to jej cały świat.
My właśnie zaczynamy budowę domu a ona ciągle nam marudzi, że chce z nami mieszkać, że przy dzieciach pomoże i nie będziemy musieli brać tak dużego kredytu bo ona dorzuci kasę że sprzedaży mieszkania. A my od miesięcy powtarzamy, że nie ma mowy bo dzieci chcemy po swojemu wychować i mieć prywatność we własnym domu :)

Nie zgadzaj się na to za żadne skarby świata. Co innego babcia w odwiedzinach a co innego żyć pod jednym dachem.

Hmm ciężko stwierdzić co dokładnie czujesz, ale mnie np dzisiaj tak szybko i krótko "podkłówał" lewy jajnik, czasem coś tam pociągnie w macicy jak na okres, ale dużo lżej.. tak do 7 tc to było regularne, a teraz są dni, że nic nie czuje, a czasem coś tam czuje, ale ciężko określić jaki to ból.. Myślę, że jeżeli to nie jest jakiś silny, permanentny ból, który powtarza się codziennie w tym samym miejscu, to nie masz się o co martwić 😊

Hmm ciężko stwierdzić co dokładnie czujesz, ale mnie np dzisiaj tak szybko i krótko "podkłówał" lewy jajnik, czasem coś tam pociągnie w macicy jak na okres, ale dużo lżej.. tak do 7 tc to było regularne, a teraz są dni, że nic nie czuje, a czasem coś tam czuje, ale ciężko określić jaki to ból.. Myślę, że jeżeli to nie jest jakiś silny, permanentny ból, który powtarza się codziennie w tym samym miejscu, to nie masz się o co martwić 😊
No nie jest to ani permanentny, ani silny ból. Takie delikatne ukłucie, szczypnięcie, jakby prąd przeszedł 🙄 czytałam na jakichś forach to dziewczyny pisały że martwiły się że to wyrostek, ale u mnie to jest na środku centralnie i w skali 1-10 to dałabym 1, po prostu to czuję ale nie utrudnia mi to funkcjonowania 😋

No nie jest to ani permanentny, ani silny ból. Takie delikatne ukłucie, szczypnięcie, jakby prąd przeszedł 🙄 czytałam na jakichś forach to dziewczyny pisały że martwiły się że to wyrostek, ale u mnie to jest na środku centralnie i w skali 1-10 to dałabym 1, po prostu to czuję ale nie utrudnia mi to funkcjonowania 😋
Pytanie do mam które mają już dzieci. Czy w tej ciąży zdąża Wam się brać dzieci na ręce? Wiadomo - trochę ważą. Ja we wtorek po wizycie podjechałam do sklepu po worek ziemi 15l... I zastanawiam się czy mogłoby to zaszkodzić.

Ja właśnie biorę się za nadrabianie mam.chyba ponad 20 stron szalone ❤! Dziękujemy za wszystkie reakcjena post to bardzo miłe 😘! U mnie dziś dzień na wariackich papierach.. po USG zakupy jak zwykle nie skończyło się na 1 body A nawet i mnie się coś skapło. Stwierdziłam, że skoro nie pale juz dlugi i od 2 miesięcy nic sobie nie kupiłam to się należy 😂😳. Wróciłam do domu i zakupy z moim T, w domu o 19, zrobiłam hamburgery i potem randka z glicerynowymi czopkami... powiem Wam że te zaparcia mnie wykańcza. Dobrze że dziś te czopki mnie uratowały. Biorę się za czytanie 👌🧡💙. Najlepsza lektura do gorącej herbaty z książek przeszłam na babyboom 💪🤰🤰Zobacz załącznik 1135463
Pokaż zdjęcia zakupów :D

reklama
Pytanie do mam które mają już dzieci. Czy w tej ciąży zdąża Wam się brać dzieci na ręce? Wiadomo - trochę ważą. Ja we wtorek po wizycie podjechałam do sklepu po worek ziemi 15l... I zastanawiam się czy mogłoby to zaszkodzić.
Ostatnio jak mój prawie 4latek 16kg skaleczyl stopę i trzeba było jechać do szycia, to pierwszy raz od dawna go tak długo nosiłam. W sensie z jeziora pod górę do auta, potem jeszcze stałam z nim pod SOR.... Jak wróciliśmy do domu to wtedy się trochę polozylam, bo czułam trochę że się przeciazylam, bolalo trochę w dole pleców. Nstępnego dnia bolała tylko ręka, bo zdarza mi się go podnieść z wanny czy czasem na moment, ale nie na tak długo jak wtedy.

Do góry