reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja wczoraj kupiłam 2 moje ulubione czekolady i nawet nie mam ochoty otwierać , jestem w szoku bo normalnie pochłonęłabym w wieczór :)

reklama
Teraz miałam krótsze, bo ciągle było na zasadzie, że będzie coś z tej ciąży albo nie bedzie. Raz tydzień, a potem dwa. We wcześniejszej kazali mi być co 3-4tyg
Prywatny kazał przyjść za miesiąc od 2.06 ale jeszcze nie zapisywali więc nie mam terninu. Będę dzwonić w piątek lub na początku przyszłego tygodnia. Na NFZ mam jutro, potem pewnie za 10-14 dni. Bo mówił że z uwagi na straty mam mieć wizyty co 2 tygodnie. 23.06 mam w poradni patologii ciąży, a wstępnie prenatalne na 17.07.
JesCze nigdy nic nie wygrałam w lotto, więc masz szansę zgarnac moja fortunę 😎 ja akurat z komunikacji miejskiej nie korzystam, więc nie wiem, ale na pewno możesz życzyć od styczniowek wszystkiego najlepszego mężowi 😊🥂
Dziękujemy. Może zaryzykuję. Słodycze są oklepane a tak to będzie chwila zabawy i dreszczu emocji ;D
O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy 🤷‍♀️ jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??
Jeśli ciąża się dobrze rozwija, nie ma plamien, poronien w poprzednich ciążach, silnych boli brzucha to lekarze nie dają. Noi oczywiście jeśli progesteron jest pożywek chyba 14.
No duphostan to sztuczny progesteron i on w badaniu krwi nie wyjdzie więc ja nawet nie robię badania poziomu progesteronu

Wczoraj wieczorem dopadły mnie takie mdłości E zasnąć nie mogłam. W dzień jakoś jest ok w rano i wieczorem najgorzej. Znów obudziła się o 4 i nie mogłam zasnąć, a potem wstać i jestem nie wyspana. Wracam do biura właśnie i czeka mnie kupa dokumentów do ogarnięcia

O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy 🤷‍♀️ jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??
Ja miałam 13,89 w 6+0 i ginekolog przepisał dupka doustnie. Powiedziała że nie jest to jakoś mega nisko ale mogłoby być wyżej więc nie zaszkodzi brać tabletki.

Ja pije herbatki smakowe: malinowa, owoce lasu itd i miętę lub rumianek :) na zieloną herbatę w ciąży trzeba uważać, bo zawiera kofeinę - jezeli nie pijesz w ogóle kawy, to na jedną zieloną herbatę możesz sobie pewnie pozwolić, ale trzeba uważać 😊
Ja czytałam że owocowe też nie są polecane, bo zawierają hibiskus, a on podobno szkodliwy dla ciąży 🤔

Ostatnia edycja:
Powiem wam ze po tym usg mam wrażenie że to chłopak będzie. Tak mi coś tam odstawalo hehe ale na tym etapie to chłopak i dziewczyna to samo maja

reklama
no ja się jednak zwolniłam do domu, nie będę się męczyć..a może ten jeden dzień pomoże akurat jak się wygrzeje.
Dobrze zrobiłaś ☺lepiej dmuchać na zimne 🙂
Powiem wam ze po tym usg mam wrażenie że to chłopak będzie. Tak mi coś tam odstawalo hehe ale na tym etapie to chłopak i dziewczyna to samo maja
Hehe, a ja jakoś od początku czuję że u nas będzie dziewczynka 😇 zobaczymy na ile moja intuicja się sprawdza 😁

Do góry