Angelika22
Fanka BB :)
Ja wczoraj kupiłam 2 moje ulubione czekolady i nawet nie mam ochoty otwierać , jestem w szoku bo normalnie pochłonęłabym w wieczór
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Prywatny kazał przyjść za miesiąc od 2.06 ale jeszcze nie zapisywali więc nie mam terninu. Będę dzwonić w piątek lub na początku przyszłego tygodnia. Na NFZ mam jutro, potem pewnie za 10-14 dni. Bo mówił że z uwagi na straty mam mieć wizyty co 2 tygodnie. 23.06 mam w poradni patologii ciąży, a wstępnie prenatalne na 17.07.Teraz miałam krótsze, bo ciągle było na zasadzie, że będzie coś z tej ciąży albo nie bedzie. Raz tydzień, a potem dwa. We wcześniejszej kazali mi być co 3-4tyg
Dziękujemy. Może zaryzykuję. Słodycze są oklepane a tak to będzie chwila zabawy i dreszczu emocji ;DJesCze nigdy nic nie wygrałam w lotto, więc masz szansę zgarnac moja fortunę ja akurat z komunikacji miejskiej nie korzystam, więc nie wiem, ale na pewno możesz życzyć od styczniowek wszystkiego najlepszego mężowi
Jeśli ciąża się dobrze rozwija, nie ma plamien, poronien w poprzednich ciążach, silnych boli brzucha to lekarze nie dają. Noi oczywiście jeśli progesteron jest pożywek chyba 14.O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??
Ja miałam 13,89 w 6+0 i ginekolog przepisał dupka doustnie. Powiedziała że nie jest to jakoś mega nisko ale mogłoby być wyżej więc nie zaszkodzi brać tabletki.O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??
Ale pieknie wszystko widacJa już po badaniu . I bicie serduszka 140 na min
Ja czytałam że owocowe też nie są polecane, bo zawierają hibiskus, a on podobno szkodliwy dla ciążyJa pije herbatki smakowe: malinowa, owoce lasu itd i miętę lub rumianek na zieloną herbatę w ciąży trzeba uważać, bo zawiera kofeinę - jezeli nie pijesz w ogóle kawy, to na jedną zieloną herbatę możesz sobie pewnie pozwolić, ale trzeba uważać
Dobrze zrobiłaś ☺lepiej dmuchać na zimneno ja się jednak zwolniłam do domu, nie będę się męczyć..a może ten jeden dzień pomoże akurat jak się wygrzeje.
Hehe, a ja jakoś od początku czuję że u nas będzie dziewczynka zobaczymy na ile moja intuicja się sprawdzaPowiem wam ze po tym usg mam wrażenie że to chłopak będzie. Tak mi coś tam odstawalo hehe ale na tym etapie to chłopak i dziewczyna to samo maja