reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A dziewczyny które mają pociąg do słodkiego możecie powiedziec jak to jest u was - Jecie słodycze czy odpuszczacie? Ja też mam straszną ochotę na słodycze i ciężko mi sobie odmówić :(

Mnie w ogóle do słodkiego nie ciągnie. Od czasu do czasu zjem coś kwaskowego typu galaretki.
Coli dużo piję, bo pomaga mi na mdłości.

Która jest 10/11 tydzień?

zgłaszam się 10+1

Dziewczynki 9-10 tydzień, mam pytanie 😃 czy na tym etapie odczuwacie jeszcze bóle podbrzusza czy już się uspokoiły? 🤔

Mnie jeszcze boli, trochę mniej co prawda, ale nadal odczuwam zwłaszcza wieczorem.
Co do mdłości to od ostatniego tygodnia mam większe niż przdtem. ☹

Ja tak samo [emoji1751]‍[emoji3601] jak nie są to pocieszam się, że nie cały czas muszą, a jak trochę bolą to cały czas myślę, że powinny bardziej, ale lepszy rydz niż nic [emoji85]

Mnie w pierwszej ciąży w ogóle piersi nie bolały a przynajmniej tego nie zauważyłam, więc wiem to też nie jest wyznacznik, ale że w tej bolą to się tego uczepiłam 😁😁😁

O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy 🤷‍♀️ jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??
U mnie był progesteron na poziomie 11.6 i 3 dni później pojawiło się plamienie dlatego dostałam duphaston i luteinę, ale jeżeli u Ciebie nic się nie dzieje to pewnie nie ma podstaw, mieścisz się nadal w normie :)

O, mnie się jeszcze nasunęło pytanie o progesteron. Bo sporo z Was pisze, że łyka luteinę albo przyjmuje dopochwowo. Ja z ciekawości oznaczyłam sobie w sobotę i wyszedł mi na poziomie 14,43. Normy dla 1 trymestru były jakoś od 5 do 50 chyba. Więc szału nie ma... Nie mam żadnych plamień, ale lekarz wczoraj zbył mnie i powiedział że progesteron nie ma tutaj nic do rzeczy 🤷‍♀️ jaki Wy macie poziom że lekarz przepisuje Wam duphaston? Albo ja to faktycznie wszystko mylę??
Słuchaj lekarza, jak nic się dzieje to chyba nie ma co szukać problemu. Ja miałam progesteron około 20 i lekarz powiedział, że ok, on chyba wzrasta z tygodniem ciąży więc zaraz pewnie będziesz miała wyższy.

Dziewczynki 9-10 tydzień, mam pytanie 😃 czy na tym etapie odczuwacie jeszcze bóle podbrzusza czy już się uspokoiły? 🤔
Ja odczuwam nawet częściej mam wrażenie.. Ale to takie chwilowe ala skurcze, rozciąganie.. I najczęściej nasila się wieczorem.. Czytałam że dziecko w tych tygodniach rośnie bardzo szybko i zwiększa objętość nawet 2 razy więc macica pewnie sporo musi się rozciągać.. Tak mi się wydaje 😉

reklama
Dziewczyny a czy dostałyście jakieś leki na mdłości, ja dostałam Metoclopramidum Polpharma ale tak się zastanawiam czy lek działający na mózg to nie przesada. Jak to wygląda u Was ?

Do góry