K
kat1
Gość
Myślę że każdy teraz robi badania prenatalne. A przynajmniej powinien, skoro mamy taką możliwość. U mnie coś około 300 zł chyba jeszcze się nie dowiadywalam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też mi się właśnie tak wydaje. Skoro zarodek ma 4 mm i wskazuje to na 6+0 a wcześniej bylo tylko na podstawie pęcherzyka to wydaje mi się że wczorajsze USG jest tym bazowym.USG z chyba 12 tygodnia jest najwiarygodniejdzy termin, do tego czasu chyba im późniejsze tym dokładniejsze, tak na logikę, pęcherzyki są bardzo różne, okrągłe, podłużne, a zarodek jednak ma bardziej porównywalny kształt i lepiej mierzyć.
U nas 250 zł ja w poprzednich nie robiłam teraz mam darmowe ze względu na mój wiek.Dziewczyny ile kosztują w Waszych rejonach badania prenatalne? Czy każda z Was je robi czy jest może jakaś mama która się na nie nie zdecyduje?
A licząc od ostatniej miesiączki to który tydzień powinien być?Pytanko mam Dziwi mnie jedna rzecz że wczoraj USG pokazało 6+0. czyli początek 7 tygodnia a jak byłam w środę u lekarza to było 4+6. Różnica o 4 dni i teraz które mam liczyć? Chyba wg. Tego wczorajszego USG prawda? No bo jeśli zarodek jest rozwinięty już na 6+0 no to się nie cofnie?
U nas 250-400. Ja mam skierowanie na NFZ. A raczej dostanę za 3tygodnie.Dziewczyny ile kosztują w Waszych rejonach badania prenatalne? Czy każda z Was je robi czy jest może jakaś mama która się na nie nie zdecyduje?
Taki właśnie jak z wczorajszego USG czyli dziś 6+1A licząc od ostatniej miesiączki to który tydzień powinien być?
A ile lat trzeba miec skonczone,zeby nalezaly sie za darmo?mam 34...U nas 250 zł ja w poprzednich nie robiłam teraz mam darmowe ze względu na mój wiek.
Od 35 chyba jest za darmo ja mam 37 latA ile lat trzeba miec skonczone,zeby nalezaly sie za darmo?mam 34...
Dużo, usg u mnie 300 chyba.U nas samo usg 450 a z pappa pewnie z 650 , Wrocław