reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

No i ja dziś też zaliczyłam wymioty. Mdli mnie codziennie, a dziś stwierdziłam, że skorzystam z tego pomysłu zjedzenia chrupków kukurydzianych. I to był błąd 😆

reklama
Ja wieczorem w nocy i rano czuje zgagę bardzo i rano wymiotuje tylko kwasem . Żołądek mam bardzo delikatny od zawsze . Każde wypicie piwa czy zjedzenie późno się kończyło zle wiec nie dziwne ze teraz mnie meczy . Ja jak czuje głód to automatycznie mam taki ślinotok ze nie da się nie wymiotować . Kurde i to uczucie bezsilności bo co można zrobić

10/11 tydzień
5E257AB8-58A5-4813-B06B-5F1162C5389D.jpeg

A dIewczyny, pytanie z innej beczki, choć moze było zanim do was dołączyłam 😊 kiedy informujecie lub informowalyscie rodzinę o ciąży?

Mama to moja psiapsi wiec wiedziała od razu jak miałam ledwo widoczna kreskę , siostra mieszka w Stanach wiec od razu wiedziała i mąż , reszta osób może poczekać do prenatalnych :)

reklama
USG z chyba 12 tygodnia jest najwiarygodniejdzy termin, do tego czasu chyba im późniejsze tym dokładniejsze, tak na logikę, pęcherzyki są bardzo różne, okrągłe, podłużne, a zarodek jednak ma bardziej porównywalny kształt i lepiej mierzyć.
Mi położną powiedziała że najdokładniejsze badania usg jest od 11tyg do 13 tyg i 6 dni później zanika tam coś i nie można zbadać ale nie wiem dokładnie co.

Do góry