reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Myślę że każdy teraz robi badania prenatalne. A przynajmniej powinien, skoro mamy taką możliwość. U mnie coś około 300 zł chyba jeszcze się nie dowiadywalam.

reklama
USG z chyba 12 tygodnia jest najwiarygodniejdzy termin, do tego czasu chyba im późniejsze tym dokładniejsze, tak na logikę, pęcherzyki są bardzo różne, okrągłe, podłużne, a zarodek jednak ma bardziej porównywalny kształt i lepiej mierzyć.
Też mi się właśnie tak wydaje. Skoro zarodek ma 4 mm i wskazuje to na 6+0 a wcześniej bylo tylko na podstawie pęcherzyka to wydaje mi się że wczorajsze USG jest tym bazowym.

Pytanko mam 😊Dziwi mnie jedna rzecz że wczoraj USG pokazało 6+0. czyli początek 7 tygodnia a jak byłam w środę u lekarza to było 4+6. Różnica o 4 dni i teraz które mam liczyć? Chyba wg. Tego wczorajszego USG prawda? No bo jeśli zarodek jest rozwinięty już na 6+0 no to się nie cofnie? 😅
A licząc od ostatniej miesiączki to który tydzień powinien być?
Dziewczyny ile kosztują w Waszych rejonach badania prenatalne? Czy każda z Was je robi czy jest może jakaś mama która się na nie nie zdecyduje?
U nas 250-400. Ja mam skierowanie na NFZ. A raczej dostanę za 3tygodnie.

reklama
Do góry