Ja już od 4/5 dni nie nosze jeansów. Ale to moja 3 ciąża. W każdej już w 5 tygodniu wywalało mi brzuch i było ciasno w spodniach.Ale Wy tu dyskutujecie, w 2 dni 100 stron hehe. Ja się źle czułam od kilku dni, myślałam, że to od ciąży, a tu mąż się pochorował (żołądek), a ja dziś od rana bez żadnych objawów typu odbijanie i mdłości, więc... Chyba byłam zwyczajnie struta jakbym wiedziała, to dietę bym zrobiła, a jadłam normalnie yh. Czy Wasze brzuchy już urosły na tyle, żeby cisnely Was spodnie?
reklama
Grabarzenka
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny. Dziś wg. USG mam 5+2. Zrobiłam profilaktycznie badania krwi.
Beta pięknie rośnie, wczoraj miała 2811
Ale dziś robiłam progesteron i wynik jest 13,81. Wg. Norm z badania jest ok ale wyczytałam w sieci, że w 6 tygodniu progesteron powinien być wyższy. To prawda? Czy jest ryzyko poronienia przy takim poziomie progesteronu? Wszystkie inne wyniki mam w normie..
Dajcie proszę znać bo się strasznie zmartwiłam. Nie mam żadnych plamien, mocnych bóli, wszystko w normie. To moja pierwsza ciąża.
Ale dziś robiłam progesteron i wynik jest 13,81. Wg. Norm z badania jest ok ale wyczytałam w sieci, że w 6 tygodniu progesteron powinien być wyższy. To prawda? Czy jest ryzyko poronienia przy takim poziomie progesteronu? Wszystkie inne wyniki mam w normie..
Dajcie proszę znać bo się strasznie zmartwiłam. Nie mam żadnych plamien, mocnych bóli, wszystko w normie. To moja pierwsza ciąża.
Tzn progesteron mieści się w normie, ja miałam 11.6 w 5 tygodniu ciąży a dwa dni później spadł do 9 po czym zaczęłam plamić i lekarz przepisał mi progesteron dopochwowo i doustnie, myślę że póki nie plamisz to nie masz czym się martwić, progesteron się bardzo waha w ciągu doby, jeden wynik nie jest miarodajnyCzesc dziewczyny. Dziś wg. USG mam 5+2. Zrobiłam profilaktycznie badania krwi.
Ja tez juz nie noszę spodni na zamek, przytyłam 1.5 kg, ale zmierzyłam się w ciekawości, w udach i ramionach nic mi nie przybyło, ale w piersiach 6 cm, a w pasie 7Ale Wy tu dyskutujecie, w 2 dni 100 stron hehe. Ja się źle czułam od kilku dni, myślałam, że to od ciąży, a tu mąż się pochorował (żołądek), a ja dziś od rana bez żadnych objawów typu odbijanie i mdłości, więc... Chyba byłam zwyczajnie struta jakbym wiedziała, to dietę bym zrobiła, a jadłam normalnie yh. Czy Wasze brzuchy już urosły na tyle, żeby cisnely Was spodnie?
Teraz czuje się ok. To bardzo małe planienie w sumie, a tel do lekarza niestety nie mam. Mam wykupiony pakiet PZU i w ramach tego pakietu chodzę do niego.Tak. Niestety ale takie są opinie. Ja tego szpitala nigdy pod żaden zabieg nie brałam pod uwagę.
A jak się czujesz teraz ? Może zadzowni do lekarza ? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Ja bym pewnie podjechała na oddział.
A miała moze którąś z
Jedź na izbę. Nawet na wszelki wypadek. Dziewczyna, którą dołożyli do mnie rano miała wczoraj lekkie plamienie, lekarz napisał jej żeby obserwować, rano obudziła się z krwawieniem, zanim dotarła z izby na oddział poszły już skrzepy. Czeka na powtórkę bety, ale nie wierzy już, że będzie ok.
Dziewczyny, dzięki za pomoc! Znalazłam lekarza, który mnie przyjął prywatnie w Krakowie (Nie chciałam jechać na izbę i czekać w kolejce...). Plamienie jest najprawdopodobniej spowodowane ostatnim współżyciem. Z zarodkiem wszystko ok, nawet bije już serduszko <3Jedź , każde plamienie jest niepokojoce, rzadko znaczy coś groznego ale warto skontrolować moim zdaniem
Z
zmiana8.2
Gość
Ja też juz sie nie dopinam, normalnie wodobrzusze
Angelika22
Fanka BB :)
Ja mam taki bęben , a wg OM 10 tydzień . Normalnie nie zapne spodni . Wchodzę bez problemu mąż dziś powiedział ze czas kupić większe
Mi też brzuch wywaliło, ale to napewno nie od ciąży jeszcze, bo dopiero 6+5, obstawiam wzdęcia mieszczę się tylko do dwóch spodni, reszta ciasna jak zrobi się ciepło to chociaż będzie można założyć sukienkę letnią albo spódnicę to jakoś się to ukryje nie kupiłam jeszcze baterii do wagi więc nie mogę się zważyć
Ja dziś chodziłam w sukience ale trochę jest obcisła i widać. Muszę przejrzeć szafę bo w pon idę do pracy i nie chce by było widać póki nie powiem.Dzięki za pocieszenie, bo właśnie tak dżinsy mi się skurczyły trochę w pierwszej ciąży w 3 miesiącu już nosiłam ciuchy ciążowe. Myślę, że w tej za 2-3 tygodnie, chyba że pogoda dopisze to będę mogła w letnich ciuchach chodzić, a mam kilka luźniejszych.
Piersi też urosły ale nie jakoś mega. Chodź tylko dwa staniki są wygodne reszta w kąt. Jeśli w środę będzie bić to idę na zakupy w środę, piątek lub sobotę bo w mało co się mieszczę.
reklama
Ja tez juz odlozylam wszystkie dzinsy. Chodze w leginsach, ale tez mnie zaczynaja cisnac mimo ze brzuch jakoś.spadl trochę ostatnio, chyba sie juz tak woda nie zatrzymuje. Musze zamówić jakies leginsy w wiekszym rozmiarze, ale zwykle a nie.ciazowe,.bo.nie znosze tych materialow wywijanych na brzuch.