reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ale Wy tu dyskutujecie, w 2 dni 100 stron hehe. Ja się źle czułam od kilku dni, myślałam, że to od ciąży, a tu mąż się pochorował (żołądek), a ja dziś od rana bez żadnych objawów typu odbijanie i mdłości, więc... Chyba byłam zwyczajnie struta 🤦 jakbym wiedziała, to dietę bym zrobiła, a jadłam normalnie yh. Czy Wasze brzuchy już urosły na tyle, żeby cisnely Was spodnie?
Ja już od 4/5 dni nie nosze jeansów. Ale to moja 3 ciąża. W każdej już w 5 tygodniu wywalało mi brzuch i było ciasno w spodniach.

reklama
Czesc dziewczyny. Dziś wg. USG mam 5+2. Zrobiłam profilaktycznie badania krwi.
Beta pięknie rośnie, wczoraj miała 2811
Ale dziś robiłam progesteron i wynik jest 13,81. Wg. Norm z badania jest ok ale wyczytałam w sieci, że w 6 tygodniu progesteron powinien być wyższy. To prawda? Czy jest ryzyko poronienia przy takim poziomie progesteronu? Wszystkie inne wyniki mam w normie..
Dajcie proszę znać bo się strasznie zmartwiłam. Nie mam żadnych plamien, mocnych bóli, wszystko w normie. To moja pierwsza ciąża.

Czesc dziewczyny. Dziś wg. USG mam 5+2. Zrobiłam profilaktycznie badania krwi.
Beta pięknie rośnie, wczoraj miała 2811
Ale dziś robiłam progesteron i wynik jest 13,81. Wg. Norm z badania jest ok ale wyczytałam w sieci, że w 6 tygodniu progesteron powinien być wyższy. To prawda? Czy jest ryzyko poronienia przy takim poziomie progesteronu? Wszystkie inne wyniki mam w normie..
Dajcie proszę znać bo się strasznie zmartwiłam. Nie mam żadnych plamien, mocnych bóli, wszystko w normie. To moja pierwsza ciąża.
Tzn progesteron mieści się w normie, ja miałam 11.6 w 5 tygodniu ciąży a dwa dni później spadł do 9 po czym zaczęłam plamić i lekarz przepisał mi progesteron dopochwowo i doustnie, myślę że póki nie plamisz to nie masz czym się martwić, progesteron się bardzo waha w ciągu doby, jeden wynik nie jest miarodajny :)

Ale Wy tu dyskutujecie, w 2 dni 100 stron hehe. Ja się źle czułam od kilku dni, myślałam, że to od ciąży, a tu mąż się pochorował (żołądek), a ja dziś od rana bez żadnych objawów typu odbijanie i mdłości, więc... Chyba byłam zwyczajnie struta 🤦 jakbym wiedziała, to dietę bym zrobiła, a jadłam normalnie yh. Czy Wasze brzuchy już urosły na tyle, żeby cisnely Was spodnie?
Ja tez juz nie noszę spodni na zamek, przytyłam 1.5 kg, ale zmierzyłam się w ciekawości, w udach i ramionach nic mi nie przybyło, ale w piersiach 6 cm, a w pasie 7 😱😱

Tak. Niestety ale takie są opinie. Ja tego szpitala nigdy pod żaden zabieg nie brałam pod uwagę.

A jak się czujesz teraz ? Może zadzowni do lekarza ? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Ja bym pewnie podjechała na oddział.
Teraz czuje się ok. To bardzo małe planienie w sumie, a tel do lekarza niestety nie mam. Mam wykupiony pakiet PZU i w ramach tego pakietu chodzę do niego.
A miała moze którąś z
Jedź na izbę. Nawet na wszelki wypadek. Dziewczyna, którą dołożyli do mnie rano miała wczoraj lekkie plamienie, lekarz napisał jej żeby obserwować, rano obudziła się z krwawieniem, zanim dotarła z izby na oddział poszły już skrzepy. Czeka na powtórkę bety, ale nie wierzy już, że będzie ok.
Jedź , każde plamienie jest niepokojoce, rzadko znaczy coś groznego ale warto skontrolować moim zdaniem
Dziewczyny, dzięki za pomoc! Znalazłam lekarza, który mnie przyjął prywatnie w Krakowie (Nie chciałam jechać na izbę i czekać w kolejce...). Plamienie jest najprawdopodobniej spowodowane ostatnim współżyciem. Z zarodkiem wszystko ok, nawet bije już serduszko <3

Ja mam taki bęben , a wg OM 10 tydzień . Normalnie nie zapne spodni . Wchodzę bez problemu mąż dziś powiedział ze czas kupić większe 😡😆

Mi też brzuch wywaliło, ale to napewno nie od ciąży jeszcze, bo dopiero 6+5, obstawiam wzdęcia :-D mieszczę się tylko do dwóch spodni, reszta ciasna 🙄 jak zrobi się ciepło to chociaż będzie można założyć sukienkę letnią albo spódnicę to jakoś się to ukryje 😁 nie kupiłam jeszcze baterii do wagi więc nie mogę się zważyć 🤦

Dzięki za pocieszenie, bo właśnie tak dżinsy mi się skurczyły trochę 😉 w pierwszej ciąży w 3 miesiącu już nosiłam ciuchy ciążowe. Myślę, że w tej za 2-3 tygodnie, chyba że pogoda dopisze to będę mogła w letnich ciuchach chodzić, a mam kilka luźniejszych.
Ja dziś chodziłam w sukience ale trochę jest obcisła i widać. Muszę przejrzeć szafę bo w pon idę do pracy i nie chce by było widać póki nie powiem.

Piersi też urosły ale nie jakoś mega. Chodź tylko dwa staniki są wygodne reszta w kąt. Jeśli w środę ❤️ będzie bić to idę na zakupy w środę, piątek lub sobotę bo w mało co się mieszczę.

reklama
Ja tez juz odlozylam wszystkie dzinsy. Chodze w leginsach, ale tez mnie zaczynaja cisnac mimo ze brzuch jakoś.spadl trochę ostatnio, chyba sie juz tak woda nie zatrzymuje. Musze zamówić jakies leginsy w wiekszym rozmiarze, ale zwykle a nie.ciazowe,.bo.nie znosze tych materialow wywijanych na brzuch.

Do góry