reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ej dziewczyny moja przyjaciółka jest na patologii ciąży w szpitalu Narutowicz w Krakowie co tam się dzieje to dla mnie nienormalne jest. Jedzenie które podaja to naprawdę nie wiem czy szpital obcina wydatki na nie czy o co chodzi ale może łącznie ma 800 kcal max dla mnie to żenada żeby kobieta w ciąży tak wydzielać a o jakości to już nie wspomnę. Kolacja o 16 ,dziś była o 15 później 16 godzin bez posiłku. W dodatku od dziś jest zakaz przynoszenia paczek bo Korona w szpitalu jest istny Sajgon, pielęgniarki wcześniej bez masek pracowały a teraz nagle w maskach bo korona.
Oj tak, w Narutowiczu karmią fatalnie. W dodatku do kolacjo trzeba miec swoje rzeczy tzn talerzyk, kubek itp., bo nie chca dawac szpitalnych, zeby potem nie musiec myc- szybciej do domu ;) kolezance nie pozostaje chyba nic innego jak zaopatrywac sie dodatkowo w sklepiku na dole.

Ej dziewczyny moja przyjaciółka jest na patologii ciąży w szpitalu Narutowicz w Krakowie co tam się dzieje to dla mnie nienormalne jest. Jedzenie które podaja to naprawdę nie wiem czy szpital obcina wydatki na nie czy o co chodzi ale może łącznie ma 800 kcal max dla mnie to żenada żeby kobieta w ciąży tak wydzielać a o jakości to już nie wspomnę. Kolacja o 16 ,dziś była o 15 później 16 godzin bez posiłku. W dodatku od dziś jest zakaz przynoszenia paczek bo Korona w szpitalu jest istny Sajgon, pielęgniarki wcześniej bez masek pracowały a teraz nagle w maskach bo korona.
Koszmar. Wszyscy kogo znam nazywają ten szpital umieralnią.
Ja bym to gdzieś zgłosiła.
A opiekę ma chociaż w miarę? Jak nie to ja na jej miejscu postarałabym się o przeniesienie do innej placówki

Koszmar. Wszyscy kogo znam nazywają ten szpital umieralnią.
Ja bym to gdzieś zgłosiła.
A opiekę ma chociaż w miarę? Jak nie to ja na jej miejscu postarałabym się o przeniesienie do innej placówki
Serio ma taka opinie straszna? Kurczr, nawet nie wiedziałam. W poprzedniej ciąży sporo czasu tam spedzilam i rodzilam tez tam i w zasadzie poza okropnym jedzeniem nie mialam wiekszych zastrzeżeń.

Ja mam trochę lepsze posiłki tak na oko, dla mnie kolacja o 17 i śniadanie o 7 to już nie do przebrnięcia. Paczki są na szczęście i człowiek czeka jak na świętego mikołaja bo inaczej przez ten czas to idzie z głodu umrzeć. Chyba bym się załamała jakby było tak jak piszesz...

Dziewczyny, pomocy 😭😭😭 beta z dzisiaj 5389, a 28.05 1032. 26 było 417 więc wtedy przyrost był ładny. A teraz Przyrost jest zbyt niski 😭 wiem, że dopiero wartości z odstepem 48h mówią czy ciąża rozwija się prawidłowo ale już straciłam nadzieję 😓

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzis z OM jest 6+5, popoludniu bolał mnie mocniej brzuch i zauważyłam na papierze bardzo ciemna krew, oczywiście przestraszyłam się i nie wiem co robić :(
Jak myślicie, co to może być? Wizytę mam dopiero w poniedziałek i zastanawiam się czy jechać na szpital albo coś?

Dziewczyny, pomocy 😭😭😭 beta z dzisiaj 5389, a 28.05 1032. Przyrost jest zbyt niski 😭
Jej, nie martw się 😔 który masz teraz tydzień? Pociesze Cię, że ja swoją betę robiłam w 4t3d i 4t5d i przyrastała razy dwa, a potem przestały mnie boleć piersi i spanikowalam w 5t5d i wyszła mi niższa beta niż się spodziewałam, pokazało przyrost 53% czyli poniżej normy.. Pojechałam do gin i okazało się, że mam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ale nie mam zarodka, więc ciągle stres.. Tydzień później nie robiłam już bety bo Lekarz powiedział że w 5-6tyg ciąży beta nie jest już miarodajna i warto ufać usg. Pojechałam do niego w 6t6d i był już zarodek, maleńki bo maleńki, ale był i serduszko biło. Więc bądź dobrej myśli ❤️ co więcej jak poczytasz amerykańskie strony to u nich nie piszą tak często jak u nas o podwajaniu, tylko że ze wzrostem ciąży ten czas może być nawet dwukrotnie dłuższy, także.. Głowa do góry i miej nadzieję że wszystko gra❤️

reklama
Do góry