reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Oj tak, w Narutowiczu karmią fatalnie. W dodatku do kolacjo trzeba miec swoje rzeczy tzn talerzyk, kubek itp., bo nie chca dawac szpitalnych, zeby potem nie musiec myc- szybciej do domu ;) kolezance nie pozostaje chyba nic innego jak zaopatrywac sie dodatkowo w sklepiku na dole.
Ale jest zakaz wychodzenia z oddziału zresztą nie wiem czy sklepiki są otwarte. Ja pracuje w szpitalu i u mnie zamknięty jest.

reklama
Jak mnie dziś mdli to masakra jakaś. :baffled:
Od rana właściwie tylko leze i czuje, ze coś mi się zbiera. Nie mogę sobie miejsca znaleść i w ogóle do d... ten dzień. ;(

Dziewczyny, pomocy 😭😭😭 beta z dzisiaj 5389, a 28.05 1032. Przyrost jest zbyt niski 😭
Masz możliwość wizyty u lekarza? Albo chociażby konsultacji telefonicznej?
Niestety, póki co jestem pod opieka lekarza NFZ, wizyta dopiero we wtorek. Nie da rady przyspieszyć bo z powodu wirusa przyjmuje tylko raz w tygodniu. Ech tak bardzo chciałam wierzyć w to że będzie dobrze 😓 jeszcze nic nie jest przesądzone ale wg OM zaczęłam dzisiaj 6 tydzień ciąży więc powinna być wysoka beta

Serio ma taka opinie straszna? Kurczr, nawet nie wiedziałam. W poprzedniej ciąży sporo czasu tam spedzilam i rodzilam tez tam i w zasadzie poza okropnym jedzeniem nie mialam wiekszych zastrzeżeń.

Tak. Niestety ale takie są opinie. Ja tego szpitala nigdy pod żaden zabieg nie brałam pod uwagę.

Dziewczyny dzis z OM jest 6+5, popoludniu bolał mnie mocniej brzuch i zauważyłam na papierze bardzo ciemna krew, oczywiście przestraszyłam się i nie wiem co robić :(
Jak myślicie, co to może być? Wizytę mam dopiero w poniedziałek i zastanawiam się czy jechać na szpital albo coś?

A jak się czujesz teraz ? Może zadzowni do lekarza ? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Ja bym pewnie podjechała na oddział.

Niestety, póki co jestem pod opieka lekarza NFZ, wizyta dopiero we wtorek. Nie da rady przyspieszyć bo z powodu wirusa przyjmuje tylko raz w tygodniu. Ech tak bardzo chciałam wierzyć w to że będzie dobrze 😓 jeszcze nic nie jest przesądzone ale wg OM zaczęłam dzisiaj 6 tydzień ciąży więc powinna być wysoka beta
Masz 6+0 dzisiaj tak?

Moja w tym samym czasie zwolniła podobnie jak Twoja, a mimo wszystko zarodek się rozwinął i pojawiło się serduszko 😊

Dziewczyny, pomocy 😭😭😭 beta z dzisiaj 5389, a 28.05 1032. 26 było 417 więc wtedy przyrost był ładny. A teraz Przyrost jest zbyt niski 😭 wiem, że dopiero wartości z odstepem 48h mówią czy ciąża rozwija się prawidłowo ale już straciłam nadzieję 😓
Powtórz kochana pojutrze i będziesz miała odpowiedź, bądź spokojna, nie stresuj się na zapas ☺️

Dziewczyny dzis z OM jest 6+5, popoludniu bolał mnie mocniej brzuch i zauważyłam na papierze bardzo ciemna krew, oczywiście przestraszyłam się i nie wiem co robić :(
Jak myślicie, co to może być? Wizytę mam dopiero w poniedziałek i zastanawiam się czy jechać na szpital albo coś?
Jedź , każde plamienie jest niepokojoce, rzadko znaczy coś groznego ale warto skontrolować moim zdaniem

reklama
Jedź na izbę. Nawet na wszelki wypadek. Dziewczyna, którą dołożyli do mnie rano miała wczoraj lekkie plamienie, lekarz napisał jej żeby obserwować, rano obudziła się z krwawieniem, zanim dotarła z izby na oddział poszły już skrzepy. Czeka na powtórkę bety, ale nie wierzy już, że będzie ok.

Do góry