reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny czy Wy też w ciąży macie takie głupie sny? Od wczoraj śnią mi się jakieś horrory nieprawdopodobne :O
Mi przez dwie noce śniły się plamienia a dzisiaj śniło mi się że stłukłem wyświetlacz i aparat w nowym telefonie. To był trochę horror 😁 ale generalnie bardzo źle sypiam od tych kilku dni. Wcześniej to wystarczyło że ucho przylozylam do poduszki i spałam do samego rana, a teraz nim zasne to mija wieczność. A w nocy ciągle się wybudzam

reklama
Czy któraś z was miała moze podobnie? Otóż od wczoraj czuję ze moj brzuch począwszy od okolic żołądka do samego dołu stał sie twardy, nie wiem co o tym myśleć, czy to normalne czy dzwonić do lekarza
Też tak mam że czuję ten brzuch i właśnie od żołądka. Więc to normalne w poprzednich ciążach też tak było.

Cześć dziewczyny, trochę was podczytuje od dłuższego czasu. Według daty OM jestem w 7+2 tygodniu ciaży, a z usg wynika ze ciaza jest o 5 dni starsza wiec to już 8. Termin mam na 15 stycznia. Niestety to ciąża bardzo stresująca bo od półtora tygodnia codziennie mam plamienia, tak naprawde z niewiadomych przyczyn bo według usg wszystko rozwija sie ok.
Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?

Cześć dziewczyny, trochę was podczytuje od dłuższego czasu. Według daty OM jestem w 7+2 tygodniu ciaży, a z usg wynika ze ciaza jest o 5 dni starsza wiec to już 8. Termin mam na 15 stycznia. Niestety to ciąża bardzo stresująca bo od półtora tygodnia codziennie mam plamienia, tak naprawde z niewiadomych przyczyn bo według usg wszystko rozwija sie ok.
Witaj. To mamy podobny wiek ciąży w teorii ;)
Rozumiem, że stresujesz się plamieniami. Co na to lekarz? Czy to taka "żywa krew"?

Podobno plamienia mogą trwać nawet do 12 TC i spotyka to wiele kobiet. Najważniejsze, że sprawdziłas i że z dzieckiem ok. Może to jakiś krwiaczek pekl lub naczynko?

Mi przez dwie noce śniły się plamienia a dzisiaj śniło mi się że stłukłem wyświetlacz i aparat w nowym telefonie. To był trochę horror 😁 ale generalnie bardzo źle sypiam od tych kilku dni. Wcześniej to wystarczyło że ucho przylozylam do poduszki i spałam do samego rana, a teraz nim zasne to mija wieczność. A w nocy ciągle się wybudzam
Ja również nigdy nie miałam problemów z zasypianiem i później z samym snem. A teraz zasypianie trwa z godzinę, wybudzam się po kilka razy + te sny.

reklama
Uff, uspokoiłyście mnie trochę. Ja dzisiaj w nocy myślałam że mi brzuch eksploduje 🤯 pomijając to że to już trzecia z kolei noc kiedy budzę się ciągle i nie potrafię zasnąć. Też cierpicie na jakaś bezsenność? Ja potem zasypiam koło 5-6 i spie do 11 😒 no ale obudził mnie dzisiaj bol brzucha, normalnie czułam jaka jestem "zagazowana" W środku 😒 potem kolejne pół nocy puszczałam bączki i przeszło. Ale masakra! W ciąży można zrobić problem dosłownie że wszystkiego 🤷‍♀️
Dokładnie 😃 z tym problemem ze wszystkiego to masz 100 procent racji... Ja robię problem, bo się za dobrze czuje 😂😂

Do góry